Τοπικά

Χ. Πάσχος: Μικρόψυχη η δημοτική αρχή Νασίκα – Έχει απωλέσει τον στοιχειώδη πολιτικό σεβασμό

pasxos

Για μικροψυχία και υποκρισία καταγγέλλει τη δημοτική αρχή Ρήγα Φεραίου η παράταξη της μείζονος μειοψηφίας, τονίζοντας ότι οι δυο αυτές έννοιες αποτελούν χαρακτηριστικό δείγμα γραφής και ταυτότητας της παρούσας δημοτικής αρχής. Με αφορμή την άρνηση για συζήτηση της πρότασης, στο χθεσινό δημοτικό συμβούλιο, σχετικά με τον ορισμό δικηγόρου υπεράσπισης σε υπόθεση κατηγορίας δέκα δημοτικών συμβούλων της προηγούμενης δημοτικής αρχής, ο επικεφαλής της παράταξης Χ. Πάσχος αναφέρει σε ανακοίνωσή του:

Οι δυσμενείς εξελίξεις των τελευταίων ημερών στην ομάδα πλειοψηφίας μετά τις ηχηρές αποχωρήσεις των δύο δημοτικών συμβούλων, κ.κ. Κουραβέλα και Παρσά, έχουν δημιουργήσει κλίμα πανικού και απώλειας της ψυχραιμίας στην δημοτική αρχή του δήμου Ρ.Φεραίου, που είναι πλέον εγκλωβισμένη σε μια οριακή πλειοψηφία και θα πρέπει να βαδίσει σε τεντωμένο σχοινί για το υπόλοιπο της θητείας της, όσο αυτή διαρκέσει…
Αυτή η απώλεια αυτοσυγκράτησης και στοιχειώδους πολιτικού σεβασμού, οδήγησε την δημοτική αρχή κατά την χθεσινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου να μην μπει καν στην διαδικασία της συζήτησης της πρότασης που έγινε από μας, για ορισμό δικηγόρου υπεράσπισης σε υπόθεση κατηγορίας δέκα δημοτικών συμβούλων της προηγούμενης δημοτικής αρχής, συμπεριλαμβανομένης και της πρώην δημάρχου. Η υπόθεση αφορά την κατάληψη του κόμβου Στεφανοβικείου από την προηγούμενη δημοτική αρχή και πλήθος δημοτών και μαθητιώσας νεολαίας, στην προσπάθεια που γινόταν για να πιεσθεί η αποκεντρωμένη διοίκηση να εγκρίνει την ανόρυξη γεώτρησης στη θέση «εικοσάρια», κάτι που θα έλυνε οριστικά το πρόβλημα υδροδότησης του Στεφανοβικείου, πράγμα που τελικά επετεύχθη. Βεβαίως τότε , η νυν δημοτική αρχή που αρέσκεται στο κόψιμο κορδελών «ξένων» έργων, προσπαθούσε να αποτρέψει τους μαθητές, στο να μετακινηθούν στο χώρο της κατάληψης, κοπτόμενη δήθεν για τις δυο ώρες μάθημα που θα έχαναν, ενώ άλλοι δημοτικοί σύμβουλοι προσπαθούσαν με κάθε τρόπο να σαμποτάρουν τις προσπάθειες της προηγούμενης δημ. αρχής για οριστική επίλυση του προβλήματος. Τόσο μεγάλη ήταν η αγωνία και ο καημός τους, για το πρόβλημα των κατοίκων του Στεφανοβικείου! Όμως στα ψευτοεγκαίνια του αγωγού των 150 μέτρων προ ημερών (τα 7.850 μέτρα τα είχε κάνει η ‘’επάρατη’’ με έργο 500.000 ευρώ) στριμώγνονταν όλοι για μια θέση στο κάδρο! Αλήθεια αυτές οι γιαγιές που τις προάλλες κάποιοι μας έλεγαν πως τους «φιλούσαν τα χέρια», αν γνώριζαν πως όταν εμείς αγωνιζόμασταν καταλαμβάνανοντας τον δρόμο για να πιέσουμε τις αρχές, αυτοί τα κουτσόπιναν σε παρακείμενα ουζερί επιδιδόμενοι στην υποβάθμιση της κινητοποίησης, λέτε άραγε να χρησιμοποιούσαν τα μπαστούνια τους?
Κατανοούμε πλήρως την δημοτική αρχή που, αφού κατασπατάλησε το 1.500.000 ευρώ που είχε από μας ως παρακαταθήκη, αφού ψήφισε πιστώσεις για τριήμερα στη Χαλκιδική, πενταήμερα στη Σερβία, αφού προέβη σε απευθείας αναθέσεις σε ημετέρους, ανάλογα με τον βαθμό υποψηφιότητας ή «στήριξης» (χρησιμοποιώντας τα κονδύλια των προγραμμάτων που διεκδίκησε και πέτυχε η «επάρατη»), αφού ανέθεσε σε διαφημιστές-δημοσιογράφους την προβολή «μαιμού» εκδηλώσεων Πρωτομαγιάς, αφού διέθεσε τα μηχανήματα του δήμου για τετραήμερο στους γνωστούς «περιβαλλοντολόγους» να μπαζώνουν ρέματα, αφού νοίκιασε τα «καλύτερα κτίρια» έναντι «ευτελούς ενοικίου», αφού εξαντλούσε τις πάγιες προκαταβολές ύψους 4000 ευρώ κάθε μήνα, σε γρανάζια και ζαντολάστιχα με τον γνωστό «διαχειριστή», ξεκίνησε το νοικοκύρεμα των οικονομικών του δήμου από τον μή ορισμό συνηγόρου υπεράσπισης των δημοτικών συμβούλων που αγωνίστηκαν για το κοινωνικό σύνολο. Αφήνουμε τους πολίτες να κρίνουν.
Για ένα μόνο θέλουμε να τους διαβεβαιώσουμε. Στην επόμενη απώλεια δημοτικού συμβούλου πλειοψηφίας, που αυτόματα θα σημαίνει και απώλεια της δεδηλωμένης, να είναι σίγουροι πως θα ζητήσουμε την παραίτησή τους. Όσο πιο γρήγορα απαλλαγεί ο τόπος μας απ’ τη συγκεκριμένη δημοτική αρχή, τόσο το καλύτερο…

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το