Κατηγορίες: Τοπικά

Χ. Μπουκώρος: Υπάρχουν τρόποι να μειωθούν οι φόροι


Με τη διοίκηση του Εμπορικού Συλλόγου Βόλου συναντήθηκε το μεσημέρι της Τρίτης ο δημοσιογράφος, υποψήφιος βουλευτής Μαγνησίας της Ν.Δ. Χρήστος Μπουκώρος.
Η διοίκηση του Εμπορικού Συλλόγου έθεσε τα φλέγοντα ζητήματα που απασχολούν τον κλάδο, τα οποία συμπυκνώθηκαν σε δέκα ερωτήματα σχετικά με τις ασφαλιστικές εισφορές των εμπόρων, τη λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές, τις περιόδους προσφορών, το παρεμπόριο και τη φορολόγηση με 26% από το πρώτο ευρώ.
Ο υποψήφιος βουλευτής Μαγνησίας τοποθετήθηκε σε όλα τα ερωτήματα των μελών της διοίκησης του Εμπορικού Συλλόγου και επιπλέον ανέπτυξε την πρότασή του για άμεση είσπραξη του ΦΠΑ, τόσο στη λιανική, όσο και στη χονδρική.
Η θέση αυτή του Χρήστου Μπουκώρου, η οποία αναλύθηκε λεπτομερώς έτυχε της επιδοκιμασίας από την πλειοψηφία των μελών του Δ.Σ., αφού πρόκειται για πρόταση, η οποία οδηγεί στην πλήρη είσπραξη του ΦΠΑ σε πραγματικό και όχι εικονικό χρόνο.
Ολοι συμφώνησαν ότι είναι αναγκαίες οι νομοθετικές πρωτοβουλίες, προκειμένου ο εμπορικός, επαγγελματικός και βιοτεχνικός κόσμος να μην επιβαρύνεται με ΦΠΑ, το οποίο δεν έχει εισπράξει και τα κρατικά ταμεία να μην στερούνται πολύτιμων εσόδων.
Επιπλέον, τα μέλη της διοίκησης του Εμπορικού Συλλόγου τόνισαν ότι η εφαρμογή μιας τέτοιας πρότασης που έχει να κάνει κυρίως με την παρακράτηση του ΦΠΑ, ταυτόχρονα με την εξόφληση των επιταγών και την κατάθεση του ΦΠΑ πριν τη λήψη των παραστατικών, αλλά και με την on line σύνδεση των ταμειακών μηχανών με τις Εφορίες, είναι μια πρόταση που λύνει το πρόβλημα της είσπραξης του συνόλου του ΦΠΑ, δημιουργεί τις δυνατότητες ταχείας αποκλιμάκωσης των υπολοίπων φόρων και κυρίως λύνει το πρόβλημα των πλαστών και εικονικών παραστατικών, αφού αυτά δεν θα έχουν καμία χρήση, εφόσον ο ΦΠΑ θα καταβάλλεται πριν τη λήψη τους.
Ακόμα ο υποψήφιος βουλευτής Μαγνησίας τόνισε ότι ιδιοκτήτες μικρών εμπορικών επιχειρήσεων και μικροεπαγγελματίες με ένα τέτοιο μέτρο δεν πρόκειται να εγκλωβίζονται στη λογική ότι τα χρήματα του ΦΠΑ είναι «δικά τους» με οδυνηρά αποτελέσματα για πολλούς από αυτούς.
Πολλά από τα μέλη του Εμπορικού Συλλόγου τόνισαν, σχολιάζοντας τη συγκεκριμένη πρόταση, ότι χρειαζόμαστε νέους πολιτικούς με φρέσκιες ιδέες, προκειμένου να πετύχουμε τη βελτίωση της κατάστασης.

Στον ΟΛΒ και την Εφορία
Ο υποψήφιος βουλευτής τόνισε ότι είναι στόχος της παράταξης και της νέας κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας, η μείωση των φορολογικών συντελεστών, όπως άλλωστε έχει δεσμευτεί ο πρωθυπουργός.
Επίσης το πρωί της Τρίτης ο Χρήστος Μπουκώρος επισκέφθηκε τον Οργανισμό Λιμένος Βόλου και συζήτησε με τον πρόεδρο Γιάννη Πρίγκο αναπτυξιακά ζητήματα του λιμανιού. Στάθηκε ιδιαίτερα στην ολοκλήρωση των μελετών και τη χρηματοδότηση για τα έργα περιβαλλοντικού χαρακτήρα που απορρέουν από την εφαρμογή των συγκεκριμένων μελετών.
Στη συνέχεια επισκέφθηκε τη Δ.Ο.Υ. Βόλου, όπου είχε συνάντηση με τον διευθυντή Χρήστο Τσαμπρινό και συνομίλησε με τους εργαζομένους όλων των τμημάτων. Επίσκεψη έγινε ακόμη στη Διεύθυνση Δασών και στο Δασαρχείο Βόλου.
Ο υποψήφιος βουλευτής Μαγνησίας επισκέφθηκε το Αστυνομικό Τμήμα Νέας Ιωνίας, ενώ περιόδευσε στην παραλία και συνομίλησε με δεκάδες θαμώνες καφετεριών, όλων των ηλικιών, οι οποίοι τον υποδέχθηκαν θερμά και δήλωσαν στήριξη στην υποψηφιότητά του.

Κεντρική ομιλία στο Βελεστίνο
Αύριο Τετάρτη 21 Ιανουαρίου, πραγματοποιηθεί η κεντρική ομιλία του υποψήφιου βουλευτή Μαγνησίας Χρήστου Μπουκώρου στο Βελεστίνο και συγκεκριμένα, στις 19.00, στην αίθουσα των ΚΑΠΗ.

Share

Πρόσφατα άρθρα

Καναδάς: Ισόβια στον νεαρό που παρέσυρε με το όχημά του οικογένεια μουσουλμάνων

Ένας νεαρός υπέρμαχος της λευκής φυλής, που παρέσυρε σκόπιμα με το φορτηγάκι του μια οικογένεια…

22 Φεβρουαρίου 2024

Μητσοτάκης: Στόχος ο διπλασιασμός του εμπορικού ισοζυγίου με την Ινδία μέχρι το 2030

Τις εξαιρετικές σχέσεις της χώρας μας με την Ινδία, αλλά και την πολύ καλή προσωπική…

22 Φεβρουαρίου 2024

Επεισόδια έξω από το ΑΠΘ μεταξύ κουκουλοφόρων και ΜΑΤ

Επεισόδια σημειώθηκαν αργά το απόγευμα σήμερα μεταξύ κουκουλοφόρων και δυνάμεων των ΜΑΤ, έξω από το…

22 Φεβρουαρίου 2024

Τσακαλώτος για Τσίπρα: «Όχι Αλέξη μου δεν φύγαμε γιατί χάσαμε»

Την παρέμβαση του Αλέξη Τσίπρα σχολιάζει και ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, τονίζοντας μεταξύ άλλων: «Όχι Αλέξη…

22 Φεβρουαρίου 2024

Ζάκυνθος: «Θα σκοτώσω εσένα και τη μάνα σου αν δεν κάνεις έκτρωση»

Σοκ προκαλούν τα όσα έζησε η 19χρονη στα χέρια του συντρόφου της που την πίεζε…

22 Φεβρουαρίου 2024

Δημοσκόπηση MEGA: Αντιμέτωπη με την κοινωνική δυσαρέσκεια η κυβέρνηση – Στο πλευρό των αγροτών οι πολίτες

Η δημοσκόπηση της Metron Analysis για το MEGA αποτυπώνει ότι η κοινωνία παραμένει κατά βάση…

22 Φεβρουαρίου 2024