Τοπικά

Bραβεύτηκαν οι οχτώ ανήλικοι μουσουλμάνοι της “Κασσαβέτειας” για την τιμιότητα τους

assts_large_t_420_8501488

Σε εκδήλωση μεταξύ των συγκρατουμένων τους βραβεύτηκαν σήμερα οι οχτώ ανήλικοι μουσουλμάνοι, κρατούμενοι των φυλακών Κασσαβετείας, για την τιμιότητα που επέδειξαν όταν βρήκαν και παρέδωσαν φάκελο που περιείχε το ποσό των 250 ευρώ.

Σήμερα το πρωί ο Πρόεδρος του Δ.Σ. του «Ε» και Υπεύθυνος του Γραφείου Ποιμαντικής Μερίμνης Φυλακών, π. Θεόδωρος Μπατάκας, συνοδευόμενος από τον κ. Λάμπρο Γιωτόπουλο,εκπρόσωπο των εθελοντών του Σταθμού Πρώτων Κοινωνικών Βοηθειών «Διακονία», πραγματοποίησε έκτακτη επίσκεψη στην φυλακή για να συγχαρεί και ευχαριστήσει τους οκτώ μετανάστες κρατουμένους που έδωσαν ένα παράδειγμα τιμιότητας σε όλους μας.

Προ ολίγων ημερών, οι οκτώ ανήλικοι κρατούμενοι μετανάστες – του Ειδικού Αγροτικού Καταστήματος Κράτησης Νέων Κασσαβετείας – άποροι και εγκαταλελειμμένοι, παρέλαβαν από την κοινωνική υπηρεσία της Φυλακής καθαρά σεντόνια. Ήταν μια προσφορά του Συλλόγου Συμπαραστάσεως Κρατουμένων Βόλου «Ο Εσταυρωμένος», ο οποίος, κατά τακτά χρονιά διαστήματα, καλύπτει πολλές από τις ανάγκες τους. Από καθαρή αβλεψία των εθελοντών του Συλλόγου μέσα στην συσκευασία είχε εγκαταλειφθεί ένας φάκελος που περιείχε πέντε χαρτονομίσματα των 50,00 ευρώ. Ήταν το ποσόν που θα κάλυπτε τα έξοδα μεταφοράς 38 μεγάλων χαρτοκιβωτίων με ρουχισμό που εστάλησαν σε δυο Κέντρα Κράτησης Μεταναστών ΞΑΝΘΗΣ και ΠΑΡΑΝΕΣΤΙΟΥ. Οι κρατούμενοι μετανάστες – Μουσουλμάνοι στο θρήσκευμα – αποφάσισαν να ειδοποιήσουν τις αρμόδιες υπηρεσίες της φυλακής, διότι τα χρήματα αυτά δεν τους ανήκαν.Προτίμησαν την τιμιότητα και όχι την αισχροκέρδεια.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το