Κατηγορίες: Πολιτισμός

«Bookwave» για την ενίσχυση σχολικών βιβλιοθηκών

Με στόχο την ενθάρρυνση των παιδιών να αγαπήσουν το διάβασμα, να αποκτήσουν αναγνωστικές συνήθειες και να γίνουν καλύτεροι αναγνώστες, διοργανώνεται για δεύτερη χρονιά η δράση «Bookwave». Πρόκειται για μια πρωτότυπη και σημαντική πρωτοβουλία με σκοπό την προσφορά καινούριων παιδικών βιβλίων σε βιβλιοθήκες νηπιαγωγείων και δημοτικών σχολείων της Αττικής, η οποία φιλοξενείται στο Μουσείο Μπενάκη στο Κτήριο της Οδού Πειραιώς.

«Το Βookwave προσφέρει βιβλία στα σχολεία της Αττικής γιατί υπάρχει εμφανώς μεγάλη ανάγκη ενώ μέσα από την ευρύτερη δράση του Library4all, υποστηρίζουμε σχολεία στην περιφέρεια συγκεντρώνοντας βιβλία για τις βιβλιοθήκες τους» είπε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η παιδαγωγός Ελένη Γερουλάνου, η οποία μαζί με την Αναστασία Κάλου, τη Βασιλική Μπούκη, την Ξένια Παπασταύρου και τον Άγη Τερζίδη ίδρυσαν τον Οκτώβριο του 2013 την αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία Library4all, που δραστηριοποιείται στους τομείς της εκπαίδευσης, της διά βίου μάθησης, της καλλιτεχνικής έκφρασης και της ανάδειξης του πολιτισμού.

To πρώτο Βookwave πραγματοποιήθηκε με την υποστήριξη του υπουργείου Παιδείας, φορέων και ιδρυμάτων, πέρυσι τον Νοέμβριο, συγκέντρωσε 6.000 βιβλία και βοήθησε 134 σχολεία στην Αττική.

«Το Βookwave απευθύνεται σε κάθε άνθρωπο που θέλει να βοηθήσει ένα σχολείο και μπορεί να διαθέσει το αντίτιμο ενός παιδικού βιβλίου» πρόσθεσε η κ. Γερουλάνου.

Για να υποστηρίξει κάποιος τη δράση, μπορεί να αγοράσει βιβλία από τα τέσσερα συνεργαζόμενα ηλεκτρονικά βιβλιοπωλεία (Cosmote, Ιανός, Παπασωτηρίου και Public) και να τα προσφέρει.

Η συγκέντρωση και ταξινόμηση των βιβλίων που θα προσφερθούν από ιδιώτες και εταιρείες μέσω των ηλεκτρονικών βιβλιοπωλείων, θα γίνει έως τις 19 Νοεμβρίου. Η διάθεση των βιβλίων στα σχολεία, που θα έχουν εκδηλώσει το σχετικό ενδιαφέρον, θα γίνει στις 20 και 21 Νοεμβρίου.

Οι εκδοτικοί οίκοι που μετέχουν στη δράση είναι: Άγκυρα, Αίολος, Αιώρα, Bell, Γκοβόστης, GEMA, Διάπλαση, Διόπτρα, Εκδόσεις Κόκκινο, Επόμενος Σταθμός, Ίκαρος, Καλειδοσκόπιο, Καρυδάκη, Καστανιώτης, Κέδρος, Μεταίχμιο, Μίνωας, Πατάκης, Παπαδόπουλος, Polaris, Σαββάλας, Στρατίκη, Susaeta και Ψυχογιός.

Περισσότερες πληροφορίες για το bookwave στην ηλεκτρονική διεύθυνση: http://www.bookwave.gr/support_bookwave/

πηγή www.in.gr

Share

Πρόσφατα άρθρα

ΑΑΔΕ: Και με κάρτες ξένων τραπεζών η πληρωμή φορολογικών υποχρεώσεων

Τη δυνατότητα να χρησιμοποιούν και κάρτες πληρωμών αλλοδαπής έκδοσης στις συναλλαγές τους με την ΑΑΔΕ…

22 Μαρτίου 2024

Ο Ζούκερμπεργκ αγόρασε για 300 εκατ. δολάρια το αγαπημένο σκάφος Ρώσου ολιγάρχη

Από τον Ρώσο δισεκατομμυριούχο ολιγάρχη Βλαντιμίρ Ποτάνιν στα χέρια του Μαρκ Ζούκερμπεργκ κατέληξε ένα υπερπολυτελές…

22 Μαρτίου 2024

Την Τετάρτη οι ανακοινώσεις για τη νέα αύξηση στον κατώτατο μισθό που θα ισχύσει από την 1η Απριλίου

Την επόμενη Τετάρτη, 27 Μαρτίου 2024, θα ανακοινωθεί η νέα αύξηση του κατώτατου μισθού, δήλωσε,…

22 Μαρτίου 2024

Φρίκη από το μακάβριο εύρημα στη Λιβύη: Εντοπίστηκε ομαδικός τάφος με 65 νεκρούς

Εικόνες και στοιχεία που προκαλούν φρίκη έρχονται να καταδείξουν τις πιο σκληρές πτυχές του μεταναστευτικού…

22 Μαρτίου 2024

Γάζα: Ακάθεκτος ο Νετανιάχου, διαμηνύει πως θα στείλει στρατό στη Ράφα

Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου, διαμήνυσε πως παραμένει αποφασισμένος να στείλει στρατό κάνοντας χερσαία…

22 Μαρτίου 2024

Apple για τη μήνυση κυβέρνησης ΗΠΑ: «Απειλεί αυτό που είμαστε»

Άμεση ήταν η αντίδραση της Apple μετά την προσφυγή του αμερικανικού υπουργείου Δικαιοσύνης και 15…

22 Μαρτίου 2024