Οικονομία

«Bόμβα» Σόιμπλε: Η αποχώρηση του ΔΝΤ από το ελληνικό πρόγραμμα σημαίνει νέα διαπραγμάτευση

«Τορπίλη» εξαπέλυσε κατά τη διάρκεια συνέντευξής του σε γερμανική εφημερίδα ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, που φέρεται να δήλωσε ότι τυχόν αποχώρηση του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) από το ελληνικό πρόγραμμα σημαίνει νέα διαπραγμάτευση και νέο σχέδιο.

Το σχέδιο αυτό, όπως αναφέρει ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, θα πρέπει να εγκριθεί από την γερμανική Βουλή.
Συγκεκριμένα, ο «σκληρός» υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας δήλωσε ότι εάν τελικώς το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο δεν λάβει μέρος στο ελληνικό πρόγραμμα θα πρέπει να υπάρξει λύση από την Ευρώπη και τον ESM, υπογραμμίζοντας ότι σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο θα πρέπει να υπάρξουν νέες διαπραγματεύσεις και έγκριση του νέου σχεδίου από το γερμανικό κοινοβούλιο.
Ολόκληρη η συνέντευξη του κ. Σόιμπλε στην εφημερίδα Süddeutsche Zeitung, αναμένεται να δημοσιευτεί την Παρασκευή.

 
«Μήνυμα» προς ΕΚΤ για τον τερματισμό της πολιτικής ποσοτικής χαλάρωσης.
Κατά τη διάρκεια της ίδιας συνέντευξης, ο κ. Σόιμπλε έστειλε και «μήνυμα» στην ΕΚΤ, ότι θα πρέπει από φέτος να ξεκινήσει τη διαδικασία τερματισμού της πολιτικής ποσοτικής χαλάρωσης. Πρόσθεσε, μάλιστα, ότι κάθε αλλαγή πολιτικής αποτελεί μια σοβαρή πρόκληση.
«Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα θα έχει τη δύσκολη αποστολή να εξέλθει από την πολιτική μεγάλης ποσοτικής χαλάρωσης» που ασκεί, είπε ο Σόιμπλε στη συνέντευξη που θα δημοσιευθεί αύριο στη Süddeutsche Zeitung.
«Θα ήταν πιθανόν σωστό η ΕΚΤ να τολμήσει να αρχίσει τον τερματισμό της πολιτικής αυτής φέτος», πρόσθεσε ο ίδιος.
Εξάλλου ο Σόιμπλε επανήλθε στην πρότασή του να μειωθεί η φορολογία στη Γερμανία, κάτι που είπε ότι είναι «εφικτό» αλλά και «απαραίτητο» να γίνει από την επόμενη κυβέρνηση, μετά τις εκλογές του Σεπτεμβρίου.

Πηγή: Έθνος

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το