Τοπικά

Bόλος: Απατεώνες “άδειασαν” τραπεζικό λογαριασμό

Θύμα απάτης έπεσε άλλος ένας Βολιώτης, μέσω τραπεζικής συναλλαγής. Ο Βολιώτης πωλητής κινητού τηλεφώνου είδε μέσα σε λίγα λεπτά, να εξαφανίζονται από τον τραπεζικό του λογαριασμό 7.000 ευρώ περίπου…

Η απάτη εις βάρος του Βολιώτη φέρεται να έγινε τον περασμένο Ιανουάριο, για να υποβάλει μήνυση κατ’ αγνώστων ο παθών και η Εισαγγελία Πρωτοδικών να παραγγείλει την διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης, που ανατέθηκε στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας. Σύμφωνα με το ιστορικό της απάτης, ο Βολιώτης φέρεται να ανάρτησε στην ιστοσελίδα car.gr αγγελία πώλησης κινητού τηλεφώνου μάρκας Samsung, προς 200 ευρώ. Ο δράστης της απάτης φέρεται να επικοινώνησε τηλεφωνικά μαζί του και φέρεται να του είπε, ότι θα του κατέθετε μέσω της υπηρεσίας “Λεφτά στο λεπτό” τα χρήματα. Στη συνέχεια, για να γίνει πιο πειστικός θα τον καλούσε φιλικό του πρόσωπο, προκειμένου να κανονίσουν τα διαδικαστικά. Παράλληλα του ζήτησε το IBAN του λογαριασμού του, που ο ανυποψίαστος Βολιώτης το έδωσε, με αποτέλεσμα ο απατεώνας να αφαιρέσει τα μέθοδο fishing.

Μόλις συνειδητοποίησε ότι έχασε 7000 ευρώ και πως έπεσε θύμα απάτης ήταν δυστυχώς αργά και παρότι κάλεσε ο ίδιος τον απατεώνα, αυτός δεν απάντησε. Σύμφωνα με πληροφορίες, τα τηλέφωνα με τα οποία επικοινωνούν συνήθως οι απατεώνες με τα θύματά τους, είναι «πακιστανικά», ενώ οι λογαριασμοί στους οποίους μεταφέρουν τα χρήματα που υφαρπάζουν, ανήκουν σε ηλικιωμένους, που δεν έχουν ιδέα, τί γίνεται… Ο Βολιώτης κατέθεσε μήνυση.

Τους υφάρπαξαν 31.000 ευρώ
Άγνωστοι απατεώνες εξάλλου υφάρπαξαν τους κωδικούς ηλεκτρονικού τραπεζικού λογαριασμού ενός ζευγαριού από την Θεσσαλονίκη, που διαμένει προσωρινά στη Βυζίτσα Πηλίου και όπως κατάγγειλε το ζευγάρι, τους πήραν 31.000 ευρώ… Η απάτη φέρεται να συνέβη στις 23 και 24 Φεβρουαρίου, όταν ξαφνικά τα ζευγάρι έλαβε μήνυμα στο κινητό τους τηλέφωνο (alert), ότι διενεργείται τραπεζική συναλλαγή. Η εντολή της συναλλαγής φέρεται να δόθηκε στην τράπεζα, όπου είχαν τα χρήματά τους, από τους ίδιους, χωρίς ωστόσο να το γνωρίζουν… «Χάκερ» φέρεται να άρπαξαν τα χρήματα, μπαίνοντας στον τραπεζικό τους λογαριασμό και να τα τοποθέτησαν σε άλλο λογαριασμό, που φέρεται να ανήκει σε γυναίκα… Η Εισαγγελία Πρωτοδικών Βόλου παράγγειλε τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης, που επίσης ανατέθηκε στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας. Υπολογίζεται ότι κάθε εβδομάδα καταγγέλλονται δύο τουλάχιστον ηλεκτρονικές απάτες στην Ασφάλεια Βόλου.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το