Οικονομία

Bloomberg: «Σήμα» από Ελλάδα περιμένει απόψε η ΕΚΤ

ntragki
Εν αναμονή ενός “σήματος” από την Ελλάδα και συγκεκριμένα από το ελληνικό Κοινοβούλιο βρίσκεται η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα προκειμένου να πάρει τις όποιες αποφάσεις για τον ELA.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Bloomberg, στην τακτική διήμερη συνάντηση του διοικητικού συμβουλίου της ΕΚΤ, σήμερα και αύριο στη Φρανκφούρτη, θα συζητηθεί το ζήτημα των ελληνικών τραπεζών.
Όπως αναφέρει το πρακτορείο, η ΕΚΤ θα μπορούσε να βοηθήσει ανεβάζοντας το όριο της έκτακτης χρηματοδότησης μέσω του ELA για την παροχή ρευστότητας στις τράπεζες, αλλά θέλει πρώτα διαβεβαιώσεις ότι η Ελλάδα θα προχωρήσει στο πρόγραμμα, όπως και ότι θα πληρώσει τη δόση της 20ής Ιουλίου.
Την ίδια ώρα, στην Αθήνα παραμένουν οι ουρές των καταθετών έξω από τις τράπεζες και όλα δείχνουν ότι θα συνεχιστούν και το επόμενο διάστημα.
Με ανακοίνωση που εξέδωσε νωρίτερα σήμερα, το υπουργείο Οικονομικών έκανε γνωστό ότι παρατείνεται έως και αύριο η τραπεζική αργία, ενώ στα τραπεζικά υποκαταστήματα που λειτουργούν μπορούν να πραγματοποιούνται:
•Η καταβολή των 120 ευρώ στους συνταξιούχους που δεν τα έχουν σηκώσει
•Οι πληρωμές δόσεων για πιστωτικές κάρτες, δάνεια, οφειλές προς το Δημόσιο, προς ΔΕΚΟ, ασφαλιστικούς οργανισμούς με μετρητά ή με εντολή μεταφοράς από τραπεζικό λογαριασμό και
•Η μεταφορά κεφαλαίων σε λογαριασμούς που τηρούνται στην ίδια τράπεζα.

Πηγή www.ethnos.gr

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το