Κόσμος

Bloomberg: Πιο κοντά στη χρεοκοπία η Ελλάδα

ÓÕÍÅÄÑÉÁÓÇ ÕÐÏÕÑÃÉÊÏÕ ÓÕÌÂÏÕËÉÏÕ
Η Ελλάδα σκόνταψε πιο κοντά στη χρεοκοπία καθώς μία ακόμη ημέρα διαπραγματεύσεων τερματίστηκε τις πρώτες πρωινές ώρες χωρίς συμφωνία προκειμένου να λήξει η αντιπαράθεση για το πακέτο διάσωσης, γράφει σήμερα το Bloomberg.

Η κούρσα για μια συμφωνία επιταχύνει καθώς η Ελλάδα κινείται πιο κοντά στην τελική προθεσμία της 30ής Ιουνίου χωρίς συμφωνία.

Αναλυτές, μιλώντας στο πρακτορείο, εκτιμούν ότι οι διαπραγματεύσεις έχουν πάει πλέον στο νήμα επισημαίνοντας πως είναι σημαντικό η διαδικασία να συνεχιστεί.

«Επρόκειτο να είναι μια σκληρή διαπραγμάτευση που θα απαιτούσε την απευθείας συμμετοχή του Αλέξη Τσίπρα και σε αυτό το σημείο είμαστε τώρα στις Βρυξέλλες», δηλώνει ένας άλλος.

Σύμφωνα με το Bloomberg «αποτυχία για την επίτευξη συμφωνία μέχρι το Σαββατοκύριακο θα αύξανε τις πιθανότητες η Ελλάδα να υποχρεωθεί να επιβάλει capital controls για να αποφύγει ένα bank run. Οι Έλληνες έχουν αποσύρει περίπου το 20% των καταθέσεων στις τράπεζες καθώς εντείνεται η ανησυχία για μια έξοδο της χώρας από το ευρώ».

Πηγή www.ethnos.gr

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το