Ελλάδα

Bloomberg: Ποια μέτρα συζητήθηκαν μέσα στο Κυβερνητικό Συμβούλιο

tsipras

Ο Αλέξης Τσίπρας αναζητάει μια οριστική λύση για την Ελλάδα στην πρόταση που κάνει προς τους δανειστές της Ελλάδα, στην ύστατη προσπάθεια που θα αναληφθεί στις έκτακτες συναντήσεις της Δευτέρας.

Σύμφωνα με το Bloomberg αυτό ακριβώς τόνισε στους Μέρκελ και Ολαντ στην τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν το μεσημέρι της Κυριακής, όπως και στον Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ.

Ωστόσο, το τι συζητήθηκε εντός του Κυβερνητικού Συμβουλίου που κράτησε περίπου 5,5 ώρες, έχει κρατηθεί ως επτασφράγιστο μυστικό επί του παρόντος. Από την άλλη, Ευρωπαίος διπλωμάτης ανέφερε πως οι νέες προτάσεις της Αθήνας δεν έχουν παραληφθεί, λίγες ώρες πριν από την κρίσιμη συνάντηση των Βρυξελλών.

Νωρίτερα, πάντως, αξιωματούχος της ελληνικής κυβέρνησης, σύμφωνα με το Bloomberg, αποκάλυψε πως αυτά που έπεσαν στο τραπέζι του Κυβερνητικού Συμβουλίου ήταν η κατάργηση των πρόωρων συνταξιοδοτήσεων για την επόμενη χρονιά, η αύξηση των φόρων στα μεσαία και υψηλά εισοδήματα, καθώς και η εισφορά από πλευράς επιχειρήσεων που έχουν εισόδημα άνω των 500.000 ευρώ. Ο αξιωματούχος ανέφερε πάντως ότι κανένα από αυτά τα μέτρα δεν έχουν αποφασιστεί και όλα συζητιούνται μέχρι την τελευταία στιγμή.

Πηγή www.iefimerida.gr

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το