Οικονομία

Bloomberg: Η Γερμανία μπορεί να δεχτεί μεταρρυθμίσεις σε δόσεις

μέρκελ-τσίπρας

Η κυβέρνηση της καγκελαρίου της Γερμανίας, Αγκελα Μέρκελ, φέρεται ότι στέλνει το μήνυμα πως θα ήταν ικανοποιημένη αν η Ελλάδα εφάρμοζε τουλάχιστον μία από τις μεταρρυθμίσεις που ζητούν οι θεσμοί, πριν να αποδεχτεί την αποδέσμευση της χρηματοδοτικής βοήθειας. Αυτό δηλώνουν δύο πηγές που γνωρίζουν τις επίσημες θέσεις της γερμανικής κυβέρνησης, σύμφωνα με το πρακτορείο Bloomberg.

Θα μπορούσαν να μείνουν ικανοποιημένοι αν εκφραζόταν μια ξεκάθαρη δέσμευση από την πλευρά της ελληνικής κυβέρνησης για την εφαρμογή ενός τέτοιου μέτρου άμεσα, φέρεται να δηλώνουν δύο αξιωματούχοι που ζήτησαν να τηρηθεί η ανωνυμία τους, όταν ρωτήθηκαν σχετικά με τη στάση της Γερμανίας έναντι των εξελισσόμενων διαπραγματεύσεων μεταξύ της Ελλάδας και των δανειστών.

Παρόλο που το Βερολίνο επιμένει στην υλοποίηση του πακέτου των μεταρρυθμίσεων που έχουν ζητηθεί από την Ελλάδα, όπως ιδιωτικοποιήσεις, υψηλότερη φορολογία και περικοπή των υψηλών συντάξεων, το πρόγραμμα της Ελλάδας πλησιάζει στη λήξη του στις 30 Ιουνίου και μέχρι στιγμής δεν έχει υπάρξει συμφωνία. Ωστόσο, το δημοσίευμα του Bloomberg σημειώνει ότι τα σχόλια αυτά των αξιωματούχων της γερμανικής κυβέρνησης μπορεί να αντανακλούν τη διάθεση μεγαλύτερης ευελιξίας σε σχέση με τις δημόσιες τοποθετήσεις.

«Αν υπάρχει βούληση, υπάρχει τρόπος» δήλωσε νωρίτερα η καγκελάριος Μέρκελ σχολιάζοντας τις διαπραγματεύσεις, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο συνάντησης απόψε με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και με τον Γάλλο Πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ. «Ο στόχος είναι να διατηρήσουμε την Ελλάδα στην ευρωζώνη», τόνισε.

Πηγή:ethnos.gr

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το