Ελλάδα

Bloomberg: Εν αναμονή μιας ανάσας μετά το ράλι των ελληνικών ομολόγων

χρήματα

Μετά από ράλι ενός μήνα για ελληνικά ομόλογα και μετοχές, οι Έλληνες βουλευτές ετοιμάζονται να δώσουν μια μικρή ανάσα στους επενδυτές, με την αποψινή ψήφο εμπιστοσύνης την οποία έχει ζητήσει ο πρωθυπουργός Α. Σαμαράς, αναφέρει σε δημοσίευμα του, το πρακτορείο Bloomberg.Ο Αντώνης Σαμαράς έχει ζητήσει την ψήφο εμπιστοσύνης για να αποκρούσει τις προκλήσεις της αντιπολίτευσης και να ανανεώσει την στήριξη ως προς το στόχο που έθεσε, τον απογαλακτισμό από την διεθνή βοήθεια, αποκτώντας ταυτόχρονα μεγαλύτερο χώρο «για να αναπνεύσει», αναφέρει το πρακτορείο.
Στόχος της ψήφου εμπιστοσύνης που ζητά η κυβέρνηση είναι «να φανεί ότι υπάρχει πολιτική σταθερότητα στην χώρα και να μειωθούν οι πιθανότητες για πρόωρες εκλογές μέσα στους επόμενους μήνες. Σκοπός είναι να ηρεμήσουν οι αγορές, έστω και βραχυρόνια, και να ισχυροποιηθεί η κοινοβουλευτική στήριξη προς την κυβέρνηση συνεργασίας» δηλώνει στο Bloomberg, ο Κώστας Παναγόπουλος, της εταιρείας δημοσκοπήσεων Alco.

Οι αποδόσεις των 10ετών ομολόγων έπεσαν κατά 10 μονάδες βάσης χθες, στο 6,59% παραμονή της ψηφοφορίας, αφότου είχαν εκτοξευτεί κατά 34 μονάδες βάσης το προηγούμενο τριήμερο. Σήμερα η απόδοση ήταν στο 6,6% στις 10.16 το πρωί, σημειώνει το πρακτορείο.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το