Η Απτυχίωτη

«Black Friday» και στο δημαρχείο του Βόλου!

Το Δημοτικό Συμβούλιο Βόλου της προηγούμενης εβδομάδας διεξήχθη για ακόμη μία φόρα σε κλίμα που δεν μπορείς να το πεις «πεφωτισμένο». Ο λαός μίλησε και ο διακόπτης έπεσε. Οι δημότες που παρέστησαν στη συνεδρίαση, για να εκφράσουν τη διαμαρτυρία τους για την απόφαση της Δημοτικής Αρχής να εγκρίνει μονάδα παραγωγής SRF στην πόλη του Βόλου, τελικά δεν πήραν τον λόγο και, κατά περίεργο τρόπο, το Δημαρχείο βυθίστηκε στο σκοτάδι, σαν κάποιος να κατέβασε τον γενικό του ρεύματος.

Οι πιθανές αιτίες του black-out στο Δημαρχείο, κατά τη Δημοτική Αρχή, ήταν: πρώτον, να κατέβασε η ίδια τον γενικό διακόπτη, δεύτερον, να κατέβασε η αντιπολίτευση τον γενικό διακόπτη, τρίτον να έγινε βραχυκύκλωμα, τέταρτον να ήταν Θεού θέλημα…ή να ήταν απλά επίκαιρο λόγω «Black Friday». Όπως καταλαβαίνουμε όλοι, η αιτία έμεινε αδιευκρίνιστη και γι’ αυτό τον λόγο είναι σκόπιμο οι δημοτικοί σύμβουλοι και οι πολίτες να πηγαίνουν προετοιμασμένοι στις συνεδριάσεις.

Μερικές απλές και χρηστικές συμβουλές για όσους σκοπεύουν να παραστούν στο δημοτικό συμβούλιο: να διαθέτουν το δικό τους μικρόφωνο, κατά προτίμηση χειλόφωνο, για να έχουν τα χέρια τους ελεύθερα, να κρατάνε και καμιά λαμπάδα, σε περίπτωση που ξαναπέσει ο διακόπτης! Άλλωστε, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου έχει ήδη προαναγγείλει την εγκατάσταση ειδικής μικροφωνικής συσκευής που θα τη χειρίζεται αποκλειστικά ο ίδιος, σαν ηχολήπτης. Για την ακρίβεια, δεν θα μπορεί κανείς δημοτικός σύμβουλος να ανοίγει το μικρόφωνό του, αν δεν του αρέσουν του κ. Μουλά αυτά που λέει. Επίσης, ένας φακός θα φανεί σωτήριος εκείνη την κρίσιμη στιγμή. Και, θα προσθέταμε, ένα σκοινί ορειβασίας, σε περίπτωση που την επόμενη φορά δε σβήσουν απλά τα φώτα, αλλά τυχαία κλειδωθούν οι πόρτες… Ίσως χρειαστεί οι συμμετέχοντες, να πηδήξουν από το μπαλκόνι.

Η τελευταία συμβουλή αφορά ειδικότερα τους διοικούντες τον Δήμο. Θα πρέπει να γνωρίζουν πως τα κλειστά μικρόφωνα και τα σβησμένα φώτα δεν επηρεάζουν την ανθρώπινη σκέψη. Τον γενικό διακόπτη της διοίκησης τον κρατά στα χέρια του ο κόσμος… Αυτός τον ανεβάζει, αυτός τον κατεβάζει…

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το