Τοπικά

«Μπιλιετάκια» σε τηλεοράσεις και ραδιόφωνα για τις κεραίες στα Χάνια θα στείλει ο Δήμος Βόλου

Υπό εξέταση είναι το θέμα της Κανονιστικής για τους τηλεοπτικούς και ραδιοφωνικούς σταθμούς που έχουν τοποθετήσει κεραίες στις θέσεις «Πλιασίδι» και «Πυργάκι», στα Χάνια Πηλίου, όπως ανέφερε σήμερα ο δήμαρχος Βόλου Θ. Θεοδώρου στη συνεδρίαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής με αφορμή την αναβάθμιση και λειτουργία υφιστάμενου Κέντρου Ευρυ-εκπομπής από τη Digea.
Πρόκειται για το κέντρο στον Σωρό απ’ όπου εκπέμπεται σήμερα αναλογικό σήμα. Στο σημείο  δεν θα τοποθετηθεί νέα κεραία, αλλά θα γίνει αναβάθμιση του υπάρχοντος εξοπλισμού ώστε να εκπέμπεται ψηφιακό σήμα. Όπως διαβεβαίωσε υπηρεσιακή υπάλληλος του Δήμου,  έχει γίνει μελέτη ραδιοεκπομπών και ηλεκτρομαγνητικού υπόβαθρου. Η ίδια σημείωσε, επίσης, πως η κεραία βρίσκεται σε περιοχή που δεν είναι κατοικημένη και τα επίπεδα ακτινοβολίας, σύμφωνα με τη μελέτη που έγινε, κυμαίνονται κάτω από το όριο  που ορίζει η νομοθεσία.
“Λευκό” ψήφισε ο δημοτικός σύμβουλος της «Επιλογής Ευθύνης» Νίκος Στόϊκος, διαμαρτυρόμενος για το γεγονός ότι στην εισήγηση του θέματος δεν είχαν συμπεριληφθεί στοιχεία σχετικά με την ακτινοβολία, ενώ υπογράμμισε ότι στην περιοχή υπάρχει οικισμός. Την ψήφιση “λευκού” από όλα τα μέλη της Επιτροπής πρότεινε ο Μιχάλης Μιτζικός από την  «Δύναμη Βόλου», υπογραμμίζοντας την ανάγκη να γίνει καταγραφή και ανακατανομή όλων των κεραιών που λειτουργούν στον Σωρό και στο Πήλιο, προκειμένου να επιτευχθεί η διασφάλιση της δημόσιας υγείας. Θετικά ψήφισαν τα μέλη της δημοτικής αρχής, επισημαίνοντας ωστόσο την ανάγκη το θέμα να συνοδεύεται από τη μελέτη όταν θα έρθει προς συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο.
«Κάποια στιγμή πρέπει  να βγάλουμε χρήματα από τη digea», είπε ο κ. Στόικος και ο Θ. Θεοδώρου προανήγγειλε ότι άμεσα θα σταλούν οι βεβαιωτικοί κατάλογοι με τις οφειλές για τα τέλη χρήσεως γης στους ιδιοκτήτες των τηλεοπτικών και ραδιοφωνικών σταθμών για το 2015.   Πρόκειται για τα μέσα ενημέρωσης που έχουν κεραίες εκπομπής σήματος στο «Πυργάκι» και στο «Πλιασίδι» και είναι η πρώτη φορά που ο Δήμος θα ζητήσει αποζημίωση από τα ΜΜΕ.
Άλλα θέματα
Παράλληλα εγκρίθηκε σήμερα από την ΕΠΖ η περιβαλλοντική αδειοδότηση για έργο επί της οδού Λεμάν στις Αλυκές, καθώς σε σημείο έσπασε το οδόστρωμα και πρέπει να γίνουν δύο τοιχία  αντιστήριξης για την αποκατάσταση του δρόμου.
Επίσης εγκρίθηκε το αίτημα για πεζοδρόμηση τμήματος της οδού Κροκίου, από Μητρ. Γρηγορίου έως Λαμπράκη,  ενώ ομόφωνα αποφασίστηκε να μην κοπεί δέντρο (δάφνη),  επί της οδού Σεϊτανίδου στην Αγριά.  Όπως διαπιστώθηκε, το δέντρο δεν ενοχλεί κάποιο σπίτι και παρόλο που η νομοθεσία ορίζει πως πρέπει  το πλάτος του πεζοδρομίου να είναι τουλάχιστον 1,5 μέτρο, αποφασίστηκε να μην κοπεί καθώς στην οδό δεν υπάρχουν πολλά δέντρα.
Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το