Οικονομία

Bild: Μυστικό σύμφωνο Γιούνκερ με την Ελλάδα;

younker
Για μυστική συμφωνία μεταξύ του προέδρου της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ και της ελληνικής κυβέρνησης κάνει λόγο η γερμανική εφημερίδα Bild.
«Ο πρόεδρος της Κομισιόν, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ ενόχλησε τους συναδέλφους του σε όλη την Ευρώπη. Σχεδόν καθημερινά στις συνεντεύξεις του έλεγε το πού και το πώς η Ευρώπη θα ανταποκριθεί στη νέα ελληνική κυβέρνηση. Σήμερα συναντήθηκε στις Βρυξέλλες με τον νέο ριζοσπάστη πρωθυπουργό της Ελλάδας, Αλέξη Τσίπρα και άφησαν να εννοηθεί ότι η Ευρώπη θα προσαρμόσει της πολιτικές της, αλλά “τίποτα δεν αλλάζουν όλα”.
Το γεγονός: Ο Γιούνκερ επίσης θέλει να καταργήσει την μισητή στην Ελλάδα τρόικα – όπως και η Αθήνα. Την Επιτροπή από την Κομισιόν, την ΕΚΤ και το ΔΝΤ, τις μεταρρθμίσεις που έχουν καθορίσει και παρακολουθούν, ο Γιούνκερ θέλει να την αντικαταστήσει μέσω “μίας βελτιωμένης επιτροπής”», σημειώνει η Bild.
Ο ευρωβουλευτής του CDU για την Οικονομία, Βέρνερ Λάνγκεν προειδοποίησε: Ο κ.Γιούνκερ δεν πρέπει να αφήσει τον Τσίπρα να τον πάρει με το μέρος του, ενώ επίσης χριστιανοδημοκράτης Φόλκερ Κάουντερ σημείωσε ότι η συμπεριφορά των Ελλήνων δείχνει αυθάδεια «Έτσι δεν μπορεί να υπάρχει συνεννόηση μέσα στην ΕΕ».
Αντιθέτως, σημειώνει η Bild, ο Γιούνκερ εμφανίζεται ευέλικτος στο θέμα του χρέους. Απορρίπτει όμως «κούρεμα». Αλλά: θεωρεί πιθανή μία διευκόλνυση σε τόκους και κεφάλαια, παρόλο που μπορεί να κοστίσει δισεκατομμύρια στις πιστώτριες χώρες, όπως η Γερμανία.
Σε άλλο δημοσίευμά της η Bild διερωτάται στον τίτλο του αν έχει αρχίσει να σχηματίζεται ένας συνασπισμός εναντίον της γερμανίδας Καγκελαρίου Άνγκελα Μέρκελ.

Πηγή www.ethnos.gr

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το