Ελλάδα

Bild για Τσίπρα: Τώρα ικετεύει ακόμη και την Εκκλησία

tsipras

Βολές ενάντια της ελληνικής κυβέρνησης εξαπέλυσε για ακόμη μια φορά η γερμανική εφημερίδα Bild. Αυτή τη φορά επέλεξε να ρίξει τα βέλη της στον Αλέξη Τσίπρα και στις κινήσεις του που αφορούν αξιοποίηση της εκκλησιαστικής περιουσίας για την ελάφρυνση του χρέους.

«Στη μάχη ενάντια στη χρεοκοπία και τα μέτρα λιτότητας της ΕΕ, η ελληνική κυβέρνηση ζήτησε από το ΔΝΤ να καθυστερήσει την αποπληρωμή δόσης. Μετά, ο Γιάνης Βαρουφάκης μίλησε με τον Μπαράκ Ομπάμα, όλα μάταια», γράφει χαρακτηριστικά η Bild.

Για την Ελλάδα δεν υπάρχουν πολλές ελπίδες για σωτηρία χωρίς περαιτέρω μεταρρυθμίσεις, συνεχίζει το δημοσίευμα. «Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, ένας δηλωμένος άθεος τώρα υπολογίζει στην ορθόδοξη εκκλησία για να μείνει προσωρινά φερέγγυος», προσθέτει η Bild, κάνοντας αναφορά και στην επιστολή του πρωθυπουργού προς τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο.

«Τον περασμένο μήνα η κυβέρνηση του Τσίπρα κατέφυγε στην τοπική αυτοδιοίκηση, στις κρατικές επιχειρήσεις ακόμα και στον Οργανισμό Απασχόλησης, προκειμένου με κάποιον τρόπο να πληρώσει μισθούς», σημειώνει ακόμη η γερμανική εφημερίδα.

πηγή www.protothema.gr

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το