Τοπικά

Bίκυ Τσεκούρα: “Ημέρα της γυναίκας ή γιορτή της γυναίκας;”

Σε ανάρτησή της η πρόεδρος της Λέσχης Εργαζόμενου Κοριτσιού Βόλου Βίκυ Τσεκούρα αναφέρει με αφορμή τη σημερινή ημέρα:

“Ημέρα της γυναίκας ή γιορτή της γυναίκας;;.. μήπως έχουμε χάσει την ουσία της ημέρας αυτής;; Είναι η μέρα για χρόνια πολλά , καρδούλες, λουλούδια κ τα συναφή;;
Είναι ημέρα μνήμης στον αγώνα των γυναικών για ίσα δικαιώματα..σε ψήφο,σε εργασία, στις σχέσεις των δύο φύλων κλπ.. μέσα σε αυστηρά ανδροκρατούμενες κοινωνίες κ κάτω από εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες.
.Αν κάποιες γυναίκες σήμερα νιώθουν την ανάγκη να διασκεδάσουν,να χορέψουν δεν υπάρχει λόγος να τις κατακρίνουμε γιατί μπορεί να έχουν στερηθεί την διασκέδαση… αλλά όπως και να έχει, έχουν αποπροσανατολιστεί από την ουσία της ημέρας αυτής. Γιατί ακόμα κ σήμερα που οι γυναίκες έχουν κατακτήσει πολλά, χρειάζεται αγώνας για να φτάσουμε στην πραγματική ισοτιμία των δύο φύλων..
Παρόλες τις κατακτήσεις, υπάρχουν πολλές ανισότητες, σε πολλά επαγγέλματα, στο τρόπο σκέψης ακόμα κ στην καθημερινότητα μας.. κάποτε στο ΠΑΣΟΚ με τον Ανδρέα Παπανδρέου κ την Μελίνα 1989 πριν τις εκλογές όπου βγήκε η οικουμενική κυβέρνηση είχαν αρχίσει οι συζητήσεις ώστε να θεσπιστεί η μηνιαία αμοιβή στις νοικοκυρές..κ κάποια προνόμια στις γυναίκες που μεγάλωναν παιδιά μόνες τους (όχι τα ψίχουλα της ζητιανιάς κ της υποτέλειας με τα σημερινά ΚΈΑ κλπ)..φυσικά όταν επέστρεψε στην εξουσία το ΠΑΣΟΚ το 1993 ήταν πολλά τα θέματα που είχε να αντιμετωπίσει κ αυτό έπεσε σε δεύτερη μοίρα..κ αργότερα ήταν τόσοι οι μνηστήρες για την θέση του Ανδρέα που είχε καταπέσει στην υγεία του που δεν έβλεπαν πέρα από το ποιος θα είναι ο διάδοχος.. έπειτα,μέσα σε όλη την παρακμή της χώρας κ των αξιών η ημέρα της γυναίκας έγινε γιορτή της γυναίκας κ τα συνθήματα για πραγματική ισότητα κ επί πλέον δικαιώματα έγιναν καρτούλες, λουλουδάκια, ξεφαντώματα στις πίστες κ χρόνια πολλά..
Ας αφυπνιστούμε από την ημέρα, γυναίκες κ άντρες ώστε να διορθώσουμε μερικά λάθη στην συμπεριφορά μας , στην νοοτροπία μας κ να βρούμε τις αξίες που θα δώσουν αξιοπρέπεια κ στα δύο φύλα ώστε να συνυπάρχουν αρμονικά.
Όσο για τα υπόλοιπα φύλα που δημιουργήθηκαν πλέον, τα δικαιώματα τους τα κατέκτησαν πολύ πιο εύκολα σε ελάχιστο χρονικό διάστημα,από τις γυναίκες που παλεύουν εκατοντάδες χρόνια γι αυτό. Κ αν θέλετε κάποιοι όψιμοι “μοντερνοποιημενοι”να μου βάλετε ταμπέλες για το τελευταίο σχόλιο,σας προτρέπω να το κάνετε με τον πιο ηχηρό τρόπο..
Βίκυ Τσεκούρα
ΠΡΌΕΔΡΟΣ ΛΈΣΧΗΣ ΕΡΓΑΖΟΜΈΝΟΥ ΚΟΡΙΤΣΙΟΎ ΒΌΛΟΥ
Μία από τις πολλές
Σκληρά εργαζόμενες γυναίκες, μητέρες αγωνίστριες, ένας ακόμα άνθρωπος ανάμεσα σε όλους τους ανθρώπους της γης !!!”

Share

Πρόσφατα άρθρα

Ψησταριές

Από νωρίς το πρωί στήθηκαν οι υπαίθριες ψησταριές σε αρκετές συνοικίες της πόλης του Βόλου,…

8 Μαρτίου 2024

Ανταποκρίθηκαν

Μεταξύ των 15 ΤΟΕΒ σε σύνολο 53 σε πανθεσσαλικό επίπεδο που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του…

8 Μαρτίου 2024

Ξεκίνησε η δευτεροβάθμια δίκη για την πλημμύρα στη Μάνδρα

Ξεκίνησε ενώπιον του Εφετείου Πλημμελημάτων -και θα συνεχιστεί στις 13 Μαρτίου- η δίκη σε δεύτερο…

8 Μαρτίου 2024

Ιδιωτικά πανεπιστήμια: Νέα επεισόδια στο Πανεκπαιδευτικό, μπροστά από τη Βουλή

Νέος γύρος πολύ σοβαρών επεισοδίων σημειώνεται το απόγευμα της Παρασκευής έξω από τη Βουλή, κατά…

8 Μαρτίου 2024

Έκοψαν την πίτα τους οι εργαζόμενοι της Περιφερειακής Ενότητας Λάρισας

Με καλή διάθεση και κλίμα συναδελφικότητας οι εργαζόμενοι της Περιφερειακής Ενότητας Λάρισας της Περιφέρειας Θεσσαλίας…

8 Μαρτίου 2024

Ψηφίζεται

Σήμερα ψηφίζεται το νομοσχέδιο για τα μη κρατικά ΑΕΙ. Και στην κυβέρνηση δεν υπάρχει άγχος,…

8 Μαρτίου 2024