Τοπικά

Μπαζότοπος στο τέρμα του Περιφερειακού (photos) “Θ”

Απίστευτος σε έκταση ο μπαζότοπος στο τέρμα του Περιφερειακού με κατεύθυνση προς οδό Λαρίσης

Η ασυνειδησία, ο ωχαδελφισμός, η κακή νοοτροπία και η έλλειψη παιδείας έχουν δημιουργήσει ένα σημαντικό πρόβλημα στον τερματισμό του περιφερειακού δρόμου με κατεύθυνση προς την οδό Λαρίσης, το οποίο είναι επικίνδυνο για τη δημόσια υγεία, αλλά δεν αποτελεί και την καλύτερη αν μη τι άλλο εικόνα στους επισκέπτες του Βόλου που χρησιμοποιούν τον Περιφερειακό για να κινηθούν προς το Πήλιο.
Ο λόγος για τον απίστευτο σε έκταση και «πολυποικιλομορφία ειδών» μπαζότοπο που έχει δημιουργηθεί, ο οποίος πρέπει άμεσα να καθαριστεί και να απομακρυνθούν μπάζα και σκουπίδια, που σχηματίζουν στην κυριολεξία λόφους.

Μεγάλος σωρός από μπάζα και οικοδομικά υλικά υπάρχει και στην άλλη πλευρά του δρόμου

Οι υπεύθυνοι και αρμόδιοι φορείς πρέπει να κινηθούν γρήγορα, αν και το θέμα με τον εν λόγω μπαζότοπο έχει αναφερθεί πάλι από τις σελίδες της «Θ» περίπου προ οκταμήνου, αλλά οι υπηρεσίες περί άλλων τυρβάζουν, ενώ γενικότερα υπάρχουν αρκετοί μπαζότοποι στα διοικητικά όρια του Δήμου Βόλου όπως έχουν καταγραφεί και πρόσφατα, αλλά και κατά το παρελθόν από τη «Θ».
Σκουπίδια, στρώματα, ξύλινες τάβλες, μπάζα, οικοδομικά υλικά, χαρτόνια, σακούλες, ραφιέρες, πλαστικοί κουβάδες, κουτάκια αλουμινίου, μπουκάλια, παλέτες, χώμα, κλαδιά, χόρτα κ.ά. σχηματίζουν σωρούς επικίνδυνους για τη δημόσια υγεία και αποκρουστικούς για όποιον περνά από το σημείο αυτό και στις δύο κατευθύνσεις του δρόμου.
Παρόλο την πινακίδα που είναι τοποθετημένη από τον Δήμο Βόλου και προειδοποιεί για αυστηρές κυρώσεις στους παραβάτες, δεν φαίνεται να απασχολεί κανέναν από αυτούς που εναπόθεσαν τα απορρίμματα, μπάζα και ό,τι άλλο άχρηστο αντικείμενο.
Η πινακίδα αναγράφει: «Απαγορεύεται αυστηρά η ρίψη μπάζων και σκουπιδιών. Στους παραβάτες επιβάλλονται αυστηρές κυρώσεις και πρόστιμα (άρθρα 26, 36 του κανονισμού καθαριότητας)».

Κάποιος μπορεί να βρει ό,τι θέλει ανάμεσα στα μπάζα και τα κάθε λογής απορρίμματα

Οι διαμαρτυρίες οδηγών, που κινούνται συχνά στον Περιφερειακό πολλές, ενώ επισημαίνουν ότι αποτελεί ίσως το πιο επικίνδυνο σημείο του το κομμάτι του δρόμου με κατεύθυνση από τον Βόλο προς την οδό Λαρίσης και συγκεκριμένα στην πορεία των οχημάτων προς τον Βόλο. Ο Περιφερειακός θεωρείται δρόμος ταχείας κυκλοφορίας ή έστω με αυτό το σκεπτικό κατασκευάστηκε πριν χρόνια, αλλά οι συνθήκες που επικρατούν είναι ιδιαιτέρως επικίνδυνες σημειώνουν.
Η Περιφέρεια Θεσσαλίας με την τελευταία εργολαβία προσπαθεί να διορθώσει τα «κακώς κείμενα» στο οδόστρωμα και η αλήθεια είναι πως δεν υπάρχει τρόπος για την επιδιόρθωση του «εγκληματικού» τερματισμού του Περιφερειακού για όσους οδηγούς θέλουν να μπουν στην οδό Λαρίσης με κατεύθυνση προς τον Βόλο.
Στο σχέδιο προβλεπόταν ο Περιφερειακός να συνεχίσει την πορεία του πάνω από τον χείμαρρο Ξηριά με κατάληξη κοντά στον Βιολογικό, κάτι που είναι μάλλον απίθανο να συμβεί σε εποχές «ισχνών αγελάδων» και σε περίοδο οικονομικής κρίσης, με αποτέλεσμα να υπάρχει αυτό το «έκτρωμα» που αποτελεί ντροπή για την πόλη.
Ίσως, τουλάχιστον, σύμφωνα με γνώστες του θέματος, αλλά και οδηγούς που κινούνται στον περιφερειακό δρόμο συχνά, να τοποθετηθούν παλλόμενα προειδοποιητικά φανάρια, ώστε οι οδηγοί να γνωρίζουν ότι υπάρχει κίνδυνος και να κόβουν ταχύτητα, αλλά και να προσέχουν μη βρεθούν εκτός δρόμου σε ένα κομμάτι όπου επικρατεί το απόλυτο σκοτάδι τα βράδια.

Share

Πρόσφατα άρθρα

Σύλληψη 40χρονου που ξυλοκόπησε άγρια την σύζυγό του μπροστά στα δύο μωρά τους

Ένα νέο περιστατικό ενδοοικογενειακής βίας εξετάζουν τις τελευταίες οι αστυνομικές αρχές Ηρακλείου. Σύμφωνα με πληροφορίες…

18 Ιανουαρίου 2024

Η Βρετανία αγωνιά για την Κέιτ μετά την επέμβαση μυστήριο – Είναι καλά, λένε από το Μπάκιγχαμ

Σαν βόμβα έσκασαν χθες στη Βρετανία οι ανακοινώσεις του Μπάκιγχαμ, πρώτα για την υγεία της…

18 Ιανουαρίου 2024

Επίδομα θέρμανσης με ρεύμα: Δόθηκε παράταση για την υποβολή αιτήσεων

Έως τη Δευτέρα 5 Φεβρουαρίου 2024 παρατείνεται η προθεσμία υποβολής αιτήσεων για τη χορήγηση έκτακτης…

18 Ιανουαρίου 2024

Ο χάρτης με τις χιονοπτώσεις – Οι προβλέψεις Μαρουσάκη για Θεσσαλονίκη και Αθήνα

Χάρτη με την χιονόπτωση του Σαββατοκύριακου ανήρτησε ο μετεωρολόγος του OPEN, Κλέαρχος Μαρουσάκης προειδοποιώντας για…

18 Ιανουαρίου 2024

Για έλλειψη πρωτοβουλίας στο πρόβλημα της ακριβής στέγης κατηγορεί την κυβέρνηση ο Αλ. Μεϊκόπουλος

Σε ανακοίνωσή του ο βουλευτής Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος, αναφέρει: «Η κρίση στέγης είναι…

18 Ιανουαρίου 2024

Market Pass 2: Τέλος χρόνου για τα χρήματα στην ψηφιακή κάρτα – Μέχρι πότε μπορείτε να τα χρησιμοποιήσετε

Τη Δευτέρα 15 Ιανουαρίου ολοκληρώθηκε η διαδικασία της καταβολής του Market Pass 2 στους τραπεζικούς…

18 Ιανουαρίου 2024