Τοπικά

Μπάζει νερά ο θόλος του 7ου ΓΕΛ Βόλου

Σε συνεχή πονοκέφαλο για τη σχολική κοινότητα του 7ου ΓΕΛ Βόλου έχει εξελιχθεί το πρόβλημα της αναγραφής υβριστικών συνθημάτων στους εξωτερικούς τοίχους του διδακτηρίου από αγνώστους. Οι τοίχοι βάφτηκαν στην αρχή της σχολικής χρονιάς, αλλά ασυνείδητοι έγραψαν πάλι διάφορα συνθήματα, με αποτέλεσμα η αισθητική εικόνα το διδακτηρίου να είναι υποβαθμισμένη.
Παράλληλα άμεση είναι η ανάγκη για παρέμβαση στον θόλο του διδακτηρίου που έχει φθαρεί και, όταν βρέχει, εισέρχονται νερά στο εσωτερικό του κτιρίου.
Ο διευθυντής του 7ου ΓΕΛ Βόλου π. Ιωάννης Μανίκας ανέφερε πως «το διδακτήριο που στεγάζεται το σχολείο, έχει 16 χρόνια ζωής. Είναι ένα σχετικά νεόδμητο διδακτήριο και φροντίζουμε να είναι σε καλή κατάσταση. Ωστόσο ο χρόνος και οι φθορές δεν παύουν να υπάρχουν και να δημιουργούνται ανάγκες για παρεμβάσεις».

 
Αναφερόμενος στο πρώτο πρόβλημα επισήμανε πως «πρέπει να γίνει παρέμβαση στον θόλο του διδακτηρίου που είναι φτιαγμένος από πλεξιγκλάς που έχει φθαρεί, με αποτέλεσμα, όταν βρέχει, να εισέρχονται νερά στο διδακτήριο. Ο Δήμος Βόλου έχει ενημερωθεί και πραγματοποίησε σχετική τεχνική έκθεση. Από τον περασμένο Οκτώβριο έχει ενημερωθεί ο Δήμος και περιμένουμε να ρυθμιστεί το ζήτημα, γιατί τα νερά πέφτουν στον εσωτερικό χώρο του κτιρίου, όπως στις σκάλες και μπορεί να τραυματιστούν οι μαθητές».
Ένα άλλο πρόβλημα που απασχολεί τους μαθητές, είναι το βάψιμο των εξωτερικών τοίχων του διδακτηρίου.

 
Εδώ υπάρχει ένα χρόνιο ζήτημα, καθώς τη μία φορά η σχολική κοινότητα βάφει τους τοίχους και την επομένη άγνωστοι πάνε και τους βρωμίζουν με διάφορα υβριστικά συνθήματα.
Ο διευθυντής του σχολείου επισήμανε πως από τη σχολική επιτροπή δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης έχει προγραμματιστεί να εγκριθεί το κονδύλι για να ελαιοχρωματιστεί. Μάλιστα στην αρχή της σχολικής χρονιάς οι τοίχοι βάφτηκαν από τον Δήμο, αλλά πάλι τους έβαψαν άγνωστοι. Και δεν είναι μόνο πρόβλημα του 7ου ΓΕΛ, αλλά και των γειτονικών σχολείων.
Ο ίδιος πρόσθεσε πως «όσες φορές απευθυνθήκαμε στη σχολική επιτροπή με τον ένα ή άλλο τρόπο βρίσκουμε ανταπόκριση για την υλικοτεχνική υποδομή. Έτσι αυτή την περίοδο θέλουμε να γίνουν επισκευές στις πόρτες των αγοριών, αλλά και στην πόρτα του γραφείου του διευθυντή. Γενικότερα θέλουμε να τοποθετήσουμε καλύτερες πόρτες με προστατευτικά κλειδώματα, καθώς διαθέτουμε σύγχρονο εξοπλισμό».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το