Πολιτισμός

Bazaar βιβλίου στην αυλή του Αρχοντικού Ζαφειρίου

Το Κέντρο Πολιτισμού «Ιωλκός» διοργανώνει για 10η χρονιά Bazaar Βιβλίου, την Κυριακή 9 Οκτωβρίου, στην όμορφη αυλή του Αρχοντικού Ζαφειρίου στον Άγ. Ονούφριο, από τις 10 π.μ. έως τις 7 μ.μ.
Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, το Κέντρο Πολιτισμού «Ιωλκός», με απόλυτο σεβασμό στους επισκέπτες του Bazaar, προσφέρει εξαιρετικά βιβλία σε χαμηλές τιμές, από 1 έως 5 ευρώ. Βιβλία τα οποία καλύπτουν όλες τις προτιμήσεις, όπως ελληνική και ξένη λογοτεχνία, ιστορικά, παιδικά, επιστημονικά, ποίηση και ταξιδιωτικά.
Πεποίθησή μας είναι ότι το βιβλίο όχι μόνο είναι ένα μέσο ψυχαγωγίας, αλλά εμφανίζεται ως ο καλύτερος φίλος του ανθρώπου. Μας συντροφεύει τις ώρες της πλήξης και της μοναξιάς, ενώ ταυτόχρονα μας ψυχαγωγεί. Χωρίς το βιβλίο ο άνθρωπος δεν θα γνώριζε την πορεία του στους αιώνες. Είναι βέβαιο πως οι λαοί, που δεν γνωρίζουν την ιστορία τους, είναι καταδικασμένοι σε εξαφάνιση και πνευματικό λήθαργο, γιατί η γνώση είναι δύναμη. Ακόμα το βιβλίο είναι ένας φίλος που μένει γιατί, όπως έχει γραφεί είναι ένας συμπεριπατητής χωρίς απαιτήσεις, ένας φίλος που τον επικαλείσαι σε κάθε στιγμή και τον εγκαταλείπεις όταν θέλεις. Έτσι με αφορμή τη διοργάνωση του Bazaar οι φίλοι του Κέντρου Πολιτισμού Ιωλκός, θα έχουν την ευκαιρία να αγοράσουν ένα βιβλίο της προτίμησής τους σε εξαιρετικά χαμηλή τιμή και να ταξιδέψουν με αυτό.

Παράλληλα την Κυριακή το πρωί στις 11, θα έχουν τη δυνατότητα οι μικροί φίλοι, μαθητές των σχολικών μονάδων της περιοχής και όχι μόνο, να συμμετέχουν σε ένα εργαστήρι αφήγησης, το οποίο θα επιμεληθεί ο συγγραφέας και εκπαιδευτικός Γεράσιμος Τσιμπλούλης, σε συνεργασία με τον επίσης εκπαιδευτικό και αντιπρόεδρο του Κέντρου Πολιτισμού Νίκο Φιλάρετο.
Στο αφηγηματικό αυτό εργαστήρι, τα παιδιά που θα συμμετέχουν, θα έχουν την ευκαιρία να παρουσιάσουν διάφορες μικρές ιστορίες, με αφορμή τη Μικρασιατική Καταστροφή και τους πρόσφυγες. Ιστορίες τις οποίες θα γράψουν τα ίδια τα παιδιά, με αφορμή αυτά που έχουν ακούσει από τους γονείς τους ή από το σχολείο. Αρμόδια επιτροπή θα αξιολογήσει τις ιστορίες αυτές και θα βραβευθεί η καλύτερη, λαμβάνοντας ο νικητής ένα έπαθλο.
Επίσης αξίζει να σημειώσουμε πως τα έσοδα από το ετήσιο Bazaar Βιβλίου, όπως και των Χριστουγέννων που θα ακολουθήσει στις αρχές του Δεκέμβρη με χειροποίητα είδη από το εικαστικό εργαστήρι, αποτελούν τα βασικά έσοδα του Κέντρου Πολιτισμού, μεγάλο μέρος των οποίων επιστρέφει στις κοινωνικές δράσεις, στηρίζοντας οικογένειες και φορείς της περιοχής που έχουν ανάγκη.
To Bazaar Βιβλίου φέτος διοργανώνεται σε συνεργασία με τον σύλλογο διδασκόντων του Δημοτικού Σχολείου Ιωλκού, τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου, όπως επίσης και το ΚΔΑΠ-ΚΕΠΕ Αριστοτέλειο.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το