Αθλητισμός

Basket League: Επιστροφή στη δράση

Η Basket League επιστρέφει στη δράση έπειτα από τη διακοπή του περασμένου Σαββατοκύριακου και η αυλαία της 6ης αγωνιστικής θα ανοίξει σήμερα (16:00 ΕΡΤ3) στο κλειστό «Ανδρέας Παπανδρέου» όπου το Περιστέρι θα αντιμετωπίσει τον Άρη. Οι δύο ομάδες προέρχονται από δύο διαδοχικές νίκες, με τις οποίες ανέβηκαν στο 3-2 και μοιράζονται μαζί την 3η θέση με τον ΠΑΟΚ, αν και οι προηγούμενες αγωνιστικές άφησαν δύο εκκρεμότητες.

Το Περιστέρι πριν τη διακοπή επιβλήθηκε του Απόλλωνα εκτός και της Καρδίτσας εντός έδρας. Στο γήπεδο του νίκησε στην πρεμιέρα και τον ΠΑΟΚ ενώ ηττήθηκε από την ΑΕΚ. Τρία από τα πέντε παιχνίδια των «κυανοκίτρινων» κρίθηκαν με μονοψήφιες διαφορές ενώ και οι τρεις νίκες τους συνδυάστηκαν με παθητικό μικρότερο των 80 πόντων.

Ο Άρης έδωσε θετικό πρόσημο στο ρεκόρ του (3-2) με τις νίκες που σημείωσε επί της ΑΕΚ εκτός και του Απόλλωνα Π. εντός έδρας. Οι «κιτρινόμαυροι» σημείωσαν και τις τρεις νίκες τους –είχε προηγηθεί εκείνη επί του Παναθηναϊκού στην πρεμιέρα- έχοντας παθητικό από 57 μέχρι 65 πόντους.

Στο ΣΕΦ ο Ολυμπιακός θα υποδεχτεί σήμερα (19:15 ΕΡΤ3) τον Κολοσσό ερχόμενος από το 5-0, με το οποίο μπήκε στη φετινή Α1 μπάσκετ, που τον τοποθετεί στην κορυφή της βαθμολογίας. Με το 2-0 που έκανε στη Ρόδο από την άλλη πλευρά ο Κολοσσός στα παιχνίδια του με τον Προμηθέα και τον ΠΑΟΚ έχει βρεθεί στο 2-3.

Ο Ολυμπιακός έφτασε στο 5/5 με νίκες που ήρθαν με διαφορές 17 ως 37 πόντων. Με αυτές τις πέντε νίκες έφτασε το αήττητο σερί του στους 30 αγώνες πρωταθλήματος, στην κανονική περίοδο και τα πλέι οφ. Η τελευταία ήττα του ήταν εκείνη που γνώρισε πριν από σχεδόν ένα χρόνο, στις 22 Νοεμβρίου 2021 από τον Παναθηναϊκό στο ΣΕΦ (76-81).

Τέλος, σήμερα (17:00 ΕΡΤ Sports) η ΑΕΚ περιμένει τον Ιωνικό στο κλειστό των Άνω Λιοσίων. Η «Ένωση» μετά την πρώτη ήττα της στο φετινό πρωτάθλημα από τον Άρη, επέστρεψε στις επιτυχίες κόντρα στο Λαύριο και είναι στο 4-1. Ο Ιωνικός έπειτα από τη νίκη της πρεμιέρας επί του Κολοσσού, μετράει τέσσερις διαδοχικές ήττες.

Το πρόγραμμα της 6ης αγωνιστικής:

ΣΑΒΒΑΤΟ 19/11
16.00 Περιστέρι-Άρης
17.00 ΑΕΚ-Ιωνικός
19.15 Ολυμπιακός-Κολοσσός

ΚΥΡΙΑΚΗ 20/11
15.45 ΠΑΟΚ-Προμηθέας
17.00 Απόλλων Π.-Λαύριο
19.15 Καρδίτσα-ΠΑΟ

 

 

Share
Ετικέτες: Basket League

Πρόσφατα άρθρα

Ξέφρενοι πανηγυρισμοί στην παραλία του Βόλου για τη νίκη του Ολυμπιακού – Οι «ερυθρόλευκοι» κατέκτησαν το Conference League (photos, video)

O Ολυμπιακός επικράτησε με 1-0 στην παράταση της Φιορεντίνα στον τελικό του Conference League στην…

30 Μαΐου 2024

Moana: Στη δημοσιότητα το teaser του νέου σίκουελ

Τα Walt Disney Animation Studios παρουσίασαν ένα νέο τρέιλερ για το «Moana 2», το σίκουελ…

29 Μαΐου 2024

Λαμία: Θέμα χρόνου τα εντάλματα για τη φωτιά στο εργοστάσιο με τα μολυσμένα γεύματα – Τα νέα ευρήματα

Δεν έχουν τέλος οι εξελίξεις στην υπόθεση με τη φωτιά που έκαψε ολοσχερώς το εργοστάσιο…

29 Μαΐου 2024

Παναγία Καταφυγιώτισσα: «Σφραγίστηκε» το εκκλησάκι που εικονογράφησε ο Μυταράς

Η Παναγία Καταφυγιώτισσα, το εκκλησάκι που φέρει τη σφραγίδα του σπουδαίου Έλληνα ζωγράφου, Δημήτρη Μυταρά,…

29 Μαΐου 2024

Πανίσχυρη ηλιακή καταιγίδα μπορεί να χτυπήσει τη Γη τα επόμενα 24ωρα

Μια πανίσχυρη ηλιακή καταιγίδα είναι πιθανόν να πλήξει τη Γη αυτήν την εβδομάδα, και προβλέπεται…

29 Μαΐου 2024

Πάτρα: Συγκλονίζει ο σύζυγος της 57χρονης hairstylist – Νέα στοιχεία για το γιατρό που τη χειρούργησε

Στη θλίψη έχει βυθιστεί η οικογένεια της 57χρονης hairstylist από την Πάτρα που πέθανε ξαφνικά…

29 Μαΐου 2024