Ελλάδα

Μπαράζ συλλήψεων καταζητούμενων στα Ιωάννινα

Καταζητούμενοι με καταδίκες για παραβάσεις της νομοθεσίας περί αλλοδαπών ήταν μια παρέα τριών Αλβανών που συνελήφθησαν όλοι μαζί στα Ιωάννινα από αστυνομικούς της Ασφάλειας! Και δεν ήταν οι μόνοι, καθώς ακολούθησε μπαράζ συλλήψεων στην ευρύτερη περιοχή.

Οι τρεις αλλοδαποί ηλικίας 27, 43 και 28 χρόνων είχαν έρθει παράνομα στη χώρα και σε βάρος τους εκκρεμούσαν καταδικαστικές αποφάσεις του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Καλαμάτας με ποινή φυλάκισης τριών μηνών και χρηματική ποινή 3.000 ευρώ σε βάρος του 43χρονου, του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Καλαμάτας με ποινή φυλάκισης δύο ετών σε βάρος του 27χρονου και δύο αποφάσεις του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Θεσσαλονίκης με συνολική χρηματική ποινή 6.000 ευρώ σε βάρος του 28χρονου.

Στο Χάνι Δελβινακίου, συνελήφθησαν από αστυνομικούς του τμήματος Συνοριακής Φύλαξης άλλοι δύο Αλβανοί ηλικίας 27 και 26 χρόνων που είχαν περάσει παράνομα στη χώρα, αν και σε βάρος τους εκκρεμούσε απαγόρευση εισόδου σε έδαφος Schengen. Και οι δυο ήταν φυγόποινοι καθώς σε βάρος του 27χρονου εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Λάρισας για ψευδή ανωμοτί κατάθεση με ποινή φυλάκισης 13 μηνών και χρηματική ποινή 3.000 ευρώ, ενώ σε βάρος του 26χρονου εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση του Β΄ Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Κατερίνης για παράνομη είσοδο στη χώρα με ποινή φυλάκισης τριών μηνών και χρηματική ποινή 3.000 ευρώ.

Ακόμη, στα Ιωάννινα συνελήφθη από αστυνομικούς της Ειδικής Ομάδας Αστυνόμευσης ένας 54χρονος Έλληνας σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Αθηνών για ψευδορκία με ποινή φυλάκισης έξι μηνών και στο Ριάχοβο Ιωαννίνων ένας 48χρονος Έλληνας σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Ιωαννίνων για παραβάσεις του Κ.Ο.Κ..

Πηγή: iefimerida

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το