Τοπικά

Αυξομειώσεις των τιμών στα νωπά κρέατα – «Τσουχτερές» παραμένουν σε αρνί και κατσίκι

Μείωση σημειώθηκε στις τιμές των κρεάτων, σύμφωνα με το δελτίο πιστοποίησης τιμών νωπών κρεάτων της Διεύθυνσης Ανάπτυξης-Τμήμα Εμπορίου των Περιφερειακών Ενοτήτων Μαγνησίας και Σποράδων. Από τα 12 νωπά κρέατα της λίστας, στα 12 καταγράφεται μείωση στη λιανική τιμή και στα 5 αύξηση, σύμφωνα με τις τιμοληψίες. Παρόλα αυτά, η τιμή στο αρνί και το κατσίκι παραμένει στα ύψη σε σχέση με τις περσινές τιμές, με την αύξηση να είναι 23% και 10,5% αντίστοιχα τον φετινό Ιούλιο σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο.

Σύμφωνα με τις τιμοληψίες των υπαλλήλων της Διεύθυνσης Ανάπτυξης, τη μεγαλύτερη μείωση στη λιανική τιμή καταγράφει το κοτόπουλο (μπούτια) με 15,6%, αφού φέτος τον Ιούλιο η μέση τιμή είναι 3,88 ευρώ το κιλό, όταν πέρσι τον Ιούλιο αυτή ήταν 4,60 ευρώ/κιλό, σημειώνοντας μείωση 0,72 ευρώ/κιλό.
Τη δεύτερη μεγαλύτερη μείωση παρουσίασε η χοιρινή μπριζόλα με 9,9%, με την περσινή (Ιούλιος 2020) λιανική τιμή να είναι 5,88 ευρώ το κιλό και την αντίστοιχη φετινή περίοδο 5,30 ευρώ/κιλό, καταγράφοντας μείωση 0,58 ευρώ το κιλό.
Στην τρίτη θέση με τις μεγαλύτερες μειώσεις τον φετινό Ιούλιο σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο βρίσκεται το συκώτι μόσχου, με τη μείωση να είναι της τάξης του 8,4% και τη φετινή τιμή στα 6,46 ευρώ το κιλό, όταν τον Ιούλιο του 2020 η τιμή ήταν 7,06 ευρώ/κιλό. Δηλαδή μειώθηκε η μέση λιανική τιμή κατά 0,60 ευρώ το κιλό.

Τα υπόλοιπα νωπά κρέατα με τις μεγαλύτερες μειώσεις είναι (είδος, λιανική τιμή σε ευρώ ανά κιλό Ιούλιος 2020, λιανική τιμή σε ευρώ ανά κιλό Ιούλιος 2021, μείωση τοις εκατό):
-Χοιρινό άνευ οστού, 6,32, 5,94, 6%.
-Μοσχάρι με οστό, 7,38, 6,96, 5,7%.
-Χοιρινό σνίτσελ, 7,12, 6,74, 5,3%.
-Χοιρινά σουβλάκια, 6,44, 6,24, 3,1%.
-Λουκάνικο, 6,48, 6,28, 3%.
-Κοτόπουλο ολόκλ. 70%, 3,54, 3,44, 2,8%.
-Μόσχου ελιά άνευ οστού, 9,42, 9,36, 0,6%.
-Κοτόπουλο σουβλάκια, 7,26, 7,22, 0,5%.
-Κοτόπουλο φιλέτο, 7,36, 7,32, 0,5%.

Τη μεγαλύτερη αύξηση στη λιανική τιμή σημείωσε το αρνί (εγχώριο) με 23%, αφού τον Ιούλιο του 2020 η τιμή ήταν 8,60 ευρώ ανά κιλό και τον φετινό Ιούλιο 10,58 ευρώ/κιλό, σημειώνοντας αύξηση 1,98 €/κιλό.
Η δεύτερη μεγαλύτερη αύξηση σημειώθηκε στο κατσίκι (εγχώριο) με 10,5%, με την περσινή (Ιούλιος 2020) λιανική τιμή να είναι 8,87 ευρώ το κιλό και την αντίστοιχη φετινή περίοδο 9,80 ευρώ/κιλό, δηλαδή αυξήθηκε η τιμή κατά 0,93 €/κιλό.

Τα υπόλοιπα νωπά κρέατα με τις μεγαλύτερες αυξήσεις είναι (είδος, λιανική τιμή σε ευρώ ανά κιλό Ιούλιος 2020, λιανική τιμή σε ευρώ ανά κιλό Ιούλιος 2021, αύξηση τοις εκατό):
-Μοσχαρίσια μπριζόλα, 9,35, 10,10, 8%.
-Μόσχου μπούτι άνευ οστού, 9,18, 9,46, 3%.
-Μόσχου ποντίκι άνευ οστού, 9,70, 9,80, 1%.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το