Τοπικά

Αυξήθηκαν οι οικογένειες που ζητούν βοήθεια – Τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης συγκεντρώνει η ΕΟΔ Μαγνησίας

Σε μια αξιέπαινη δράση προχωρεί αυτές τις μέρες η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης Μαγνησίας και συγκεκριμένα το Τμήμα Κοινωνικής Μέριμνας και Ανθρωπιστικών Αποστολών, συγκεντρώνοντας τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης, τα οποία στη συνέχεια θα προωθηθούν σε 42 οικογένειες που έχουν ανάγκη. Δυστυχώς, σύμφωνα με την τμηματάρχη κ. Ζωή Παππά, οι οικογένειες που ζητούν βοήθεια τον τελευταίο καιρό, έχουν αυξηθεί.

Η κ. Ζωή Παππά, τμηματάρχης στο Τμήμα Κοινωνικής Μέριμνας και Ανθρωπιστικών Αποστολών της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης Μαγνησίας τόνισε πως από το περασμένο Σάββατο και μέχρι το ερχόμενο Σάββατο μέλη της ΕΟΔ Μαγνησίας βρίσκονται έξω από σούπερ μάρκετ του Βόλου συγκεντρώνοντας τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης για οικογένειες.
«Υπάρχουν πάρα πολλές οικογένειες, περίπου 42, τις οποίες βοηθάμε, και που για διάφορους λόγους δεν μπορούν να ενταχθούν αυτή τη χρονιά σε δομές για βοήθεια. Μέλη των οικογενειών αυτών, λόγω της υγειονομικής κρίσης έμειναν άνεργα, άτομα που εργάζονταν σε εστίαση ή ξενοδοχεία για ένα μεροκάματο και δεν έχουν αυτή τη στιγμή δουλειά για να βοηθήσουν στη σίτιση την οικογένειά τους» ανέφερε η ίδια.

Η ΕΟΔ Μαγνησίας και το αρμόδιο Τμήμα δεν βοηθάει παρέχοντας μόνο τρόφιμα σε οικογένειες. Προσφέρει ρούχα, από βρεφικά έως και για ηλικιωμένους, ενώ βοηθιούνται μεμονωμένα οικογένειες παρέχοντας σε αυτές από κλινοσκεπάσματα έως έπιπλα, κρεβατοκάμαρες, ντουλάπες, τηλεοράσεις: «Οτιδήποτε δεν χρειάζονται οι συμπολίτες μας μάς τα προσφέρουν και εμείς τα προωθούμε σε οικογένειες που τα έχουν ανάγκη».

Η κ. Ζωή Παππά επισήμανε πως γενικά το ενδιαφέρον των Βολιωτών να προσφέρουν είναι μεγάλο και ειδικά σε ρούχα και διάφορα χρήσιμα αντικείμενα.
Όπως η ίδια τόνισε, δυστυχώς, αυξήθηκαν οι οικογένειες που ζητούν βοήθεια: «Ειδικά από τον Νοέμβριο και μετά υπάρχει έντονη κινητικότητα σε αυτόν τον τομέα».
Το Τμήμα Κοινωνικής Μέριμνας και Ανθρωπιστικών Αποστολών της ΕΟΔ Μαγνησίας βοηθά όπου και όπως μπορεί. «Προσφέραμε ρούχα στον Σύλλογο Τριτέκνων, σε ιδρύματα, στις φυλακές, στον «Εσταυρωμένο», στο Ορφανοτροφείο, στις Άσπρες Πεταλούδες κ.λπ.» εξηγεί η ίδια, ενώ πρόσθεσε πως οι ανάγκες σε ρούχα για οικογένειες είναι πολύ μεγαλύτερες, λόγω των τελευταίων συνθηκών.
Επίσης γίνεται ανακύκλωση πλαστικών καπακιών για την αγορά ειδικού αμαξιδίου.

«Το σύνθημά μας είναι «Τα δικά σου σκουπίδια, οι δικοί μας θησαυροί». Αν κάποιος δεν χρειάζεται κάτι, για κάποιον συμπολίτη του μπορεί να είναι απαραίτητο και ζωτικής σημασίας. Για παράδειγμα υπήρχαν συμπολίτες μας που κοιμόνταν στο πάτωμα και τους δώσαμε κρεβάτι, παιδικές κούνιες έως και εξοπλισμό για νεογέννητα».
Να σημειωθεί πως η δράση συνεχίζεται και οι εθελοντές της ΕΟΔ Μαγνησίας θα βρίσκονται έξω από τα παρακάτω καταστήματα, ώστε όσοι συμπολίτες επιθυμούν, να ενισχύσουν την προσπάθεια αυτή: Τετάρτη 3/3 (18.00 – 20.00) σούπερ μάρκετ ΑΒ Βασιλόπουλος (2ας Νοεμβρίου), Σάββατο 6/3 (11.00 -13.00) σούπερ μάρκετ AB Βασιλόπουλος (2ας Νοεμβρίου).

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το