ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Ο καιρός σήμερα στον Βόλο

Τοπικά

Τοπικά

Αυξήθηκαν οι μαθητές στο 3ο Γυμνάσιο Νέας Ιωνίας λόγω μετακίνησης οικογενειών από το κέντρο της πόλης 

Αύξηση σημείωσε φέτος το μαθητικό δυναμικό στο 3ο Γυμνάσιο Νέας Ιωνίας το οποίο στεγάζεται στην περιοχή της ΜΕΤΚΑ, καθώς τα τελευταία χρόνια παρατηρείται το φαινόμενο οικογένειες που διέμεναν στο κέντρο της πόλης να μετακομίζουν προς τις περιφερειακές περιοχές, ώστε να πληρώνουν φθηνότερα ενοίκια. Φέτος το σχολείο αριθμεί 290 μαθητές και είναι 20 περισσότεροι από πέρυσι.
Αυτή την ερμηνεία δίνει ο διευθυντής του 3ου Γυμνασίου Νέας Ιωνίας κ. Απόστολος Βακρατσάς ο οποίος παρακολουθεί τη συγκεκριμένη εξέλιξη, καθώς είναι σε επικοινωνία με τις οικογένειες.
Φέτος το 3ο Γυμνάσιο Νέας Ιωνίας διαθέτει πέντε τμήματα στην Α’ Τάξη, τρία στη Β’ Τάξη και τέσσερα στη Γ’ Τάξη.

Ο ίδιος τόνισε πως «ένα στοιχείο της φετινής χρονιάς για το σχολείο είναι η αύξηση του μαθητικού δυναμικού. Δηλαδή από 270 που ήταν πέρυσι, φέτος έχουν αυξηθεί στους 290. Αυτό συνέβη μεταξύ άλλων και γιατί έχει παρατηρηθεί ότι οικογένειες που διέμεναν στο κέντρο της πόλης, επιλέγουν να μετακομίσουν και να έρθουν σε πιο περιφερειακές περιοχές της πόλης, όπου τα ενοίκια είναι πιο χαμηλά. Φέτος είχαμε δέκα μετεγγραφές μαθητών για αυτό τον λόγο, ενώ κάτι αντίστοιχο συνέβη και πέρυσι. Το 3ο Γυμνάσιο βρίσκεται στην περιοχή της ΜΕΤΚΑ, όπου κυριαρχούν οι οικογένειες προερχόμενες από τα εργατικά στρώματα που προσπαθούν μέσα σε συνθήκες της κρίσης να τα βγάλουν πέρα».

Το Γυμνάσιο λειτουργεί σε μια περιοχή, όπου κυριαρχούν τα λαϊκά στρώματα και οι άνθρωποι κάτω από δύσκολες συνθήκες προσπαθούν να επιβιώσουν.
«Στο σχολείο ένα ποσοστό 7-10% των μαθητών αντιμετωπίζει οικονομικές δυσκολίες. Στο πλαίσιο αυτό ήδη έχουμε συνεργασία με την Ενορία της περιοχής που μας προμηθεύει με δεκατιανό, ενώ συνεργασία έχει ξεκινήσει και με την Κουζίνα Αλληλεγγύης η οποία επίσης καλύπτει τις ανάγκες σε δεκατιανό, ενώ εμείς προσφέρουμε καπάκια. Παράλληλα έχουμε πολύ στενή συνεργασία και με τον σύλλογο γονέων ο οποίος μας βοηθά σε διάφορες επισκευές που θα χρειαστούν στο σχολείο, ενώ πραγματοποιεί και διάφορα μπαζάρ για τη στήριξη των άπορων οικογενειών» τόνισε ο διευθυντής.
Και φέτος στο σχολείο θα αναπτυχθούν διάφορα εκπαιδευτικά προγράμματα, ενώ αναμένεται να δοθεί έμφαση και στη ρομποτική ως μια νέα τάση που αρχίζει πλέον να επεκτείνεται στα σχολεία.
Επίσης το Γυμνάσιο διαθέτει ένα ανακαινισμένο γυμναστήριο.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο

Μοιραστείτε το