Τοπικά

Αυξήθηκαν κατά 20% τα περιστατικά που αντιμετώπισε το ΚΕΘΕΑ Πιλότος το 2019 

Κατά 20% αυξήθηκαν το 2019 σε σχέση με το 2018 τα περιστατικά που διαχειρίστηκε το ΚΕΘΕΑ Πιλότος στον Βόλο από τη συμβουλευτική και την πρόληψη μέχρι την απεξάρτηση και αποθεραπεία.
Χθες στον όμορφο χώρο του κτιρίου του κληροδοτήματος Στρεφτάρη, που στεγάζεται πλέον το ΚΕΘΕΑ Πιλότος, πραγματοποιήθηκε η κοπή πίτας του Συλλόγου Φίλων, Εθελοντών και Οικογένειας του ΚΕΘΕΑ Πιλότος.
Η πρόεδρος του Συλλόγου Φίλων, Εθελοντών και Οικογένειας του ΚΕΘΕΑ Πιλότος κ. Κατερίνα Μαυρογιαννάκη επισήμανε πως «στόχος του συλλόγου είναι να κοινοποιήσουμε το έργο του ΚΕΘΕΑ στον Βόλο και τη Μαγνησία, ώστε να γίνει γνωστό στο ευρύ κοινό. Έτσι θα γνωρίσουν και οι συμπολίτες που ενδεχομένως έχουν κάποιο θέμα με τις εξαρτήσεις, πώς να πλησιάσουν το ΚΕΘΕΑ και να βοηθηθούν. Στον σύλλογο τα μέλη βρίσκουν τις αξίες της αλήθειας και της αλληλεγγύης και διεξάγουν διάφορες δράσεις.
Ο σύλλογος συμπληρώνει δύο χρόνια ζωής και έχει 80 μέλη. Συμμετέχει σε δράσεις του ΚΕΘΕΑ Πιλότος, ενώ διεξήγαγε μπαζάρ βιβλίου, υπάρχουν ομάδες χορού, λέσχες ανάγνωσης, κινηματογραφική λέσχη. «Το έργο του ΚΕΘΕΑ Πιλότος είναι αναντικατάστατο» επισήμανε η κ. Μαυρογιαννάκη και πρόσθεσε πως «συνεργάζεται πολύ ουσιαστικά με τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση ενημερώνοντας τους καθηγητές και τους μαθητές για το πώς πρέπει να αντιμετωπίζουν σε πρώτη φάση τα κρούσματα που συναντούν. Άλλωστε η πρόληψη ή η έγκαιρη παρέμβαση είναι πολύ σημαντικά πράγματα».

Ο υπεύθυνος του τομέα εκπαίδευσης και έρευνας του ΚΕΘΕΑ Πιλότος κ. Ξενοφών Σελπεσάκης επισήμανε πως «ο ρόλος του συλλόγου είναι πολύ σημαντικός, γιατί υποστηρίζει το έργο του ΚΕΘΕΑ για την απεξάρτηση των ανθρώπων από τις ουσίες. Επίσης προβάλει το έργο του ΚΕΘΕΑ και φροντίζει και τους ανθρώπους που τα παιδιά τους είναι στο πρόγραμμα της απεξάρτησης. Γενικότερα το έργο του συλλόγου επεκτείνεται σε πολλά επίπεδα, έχει κοινωνικό ρόλο και αναλαμβάνει πρωτοβουλίες».

Ο κ. Σελπεσάκης είπε πως «το 2019 οι υπηρεσίες του ΚΕΘΕΑ Πιλότος αναπτύχθηκαν ακόμη περισσότερο από την πρόληψη και την έγκαιρη παρέμβαση μέχρι τη θεραπεία και την κοινωνική επανένταξη. Είδαμε συνολικά περισσότερους από 550 ανθρώπους και αυτό συνιστά μια αύξηση 20% σε σχέση με το 2018 όσον αφορά στους γονείς, τα παιδιά και τα άλλα άτομα που προσήλθαν στις υπηρεσίες του ΚΕΘΕΑ για την εξυπηρέτησή τους από τις υπηρεσίες της συμβουλευτική μέχρι και την απεξάρτηση. Επίσης περισσότεροι από 5.500 συμμετείχαν στις δράσεις πρόληψης του ΚΕΘΕΑ. Μεταβαίνουμε και εμείς στους χώρους που βρίσκονται οι έφηβοι και οι νέοι, όπως είναι τα σχολεία και το Πανεπιστήμιο προσπαθώντας να ευαισθητοποιήσουμε τον κόσμο».
Μάλιστα για το 2020 είπε πως «η σημαντική πρόκληση είναι η διεύρυνση των υπηρεσιών σε πανθεσσαλικό επίπεδο και γι’ αυτό θα μας βοηθήσει πολύ το καινούριο πρόγραμμα ΕΣΠΑ που εγκρίθηκε από την Περιφέρεια Θεσσαλίας».

 

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το