Τοπικά

Αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού το τελευταίο 24ωρο στη Θεσσαλία – Κανένα στη Μαγνησία

Αυξημένα ήταν το τελευταίο 24ωρο τα κρούσματα κορωνοϊού στη Θεσσαλία. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το Συντονιστικό Όργανο της Περιφέρειας Θεσσαλίας για την αντιμετώπιση της κρίσης του Covid 19, καταγράφηκαν συνολικά 14 νέα κρούσματα, σε Λάρισα, Τρίκαλα και Καρδίτσα, με τη Μαγνησία να παραμένει “καθαρή”. Ειδικότερα:

-Στην περιοχή των Τρικάλων καταγράφηκαν 9 νέα κρούσματα Covid -19.
Τα 5 κρούσματα αποτελούν στενές επαφές παλαιότερου κρούσματος (07/09/2020) και προέκυψαν κατόπιν ιχνηλάτησης, ενώ με τον ίδιο τρόπο ανιχνεύθηκε 1 ακόμη που αποτελεί στενή επαφή κρούσματος (04/09/2020). Επιπρόσθετα 1 κρούσμα μετέβη στο Γ.Ν Τρικάλων μετά από συμπτωματολογία, 1 επέστρεψε πρόσφατα από το εξωτερικό και μετέβη κατόπιν συμπτωμάτων στο Γ.Ν Τρικάλων ενώ τέλος 1 κρούσμα δεν διαθέτει ενδείξεις επιδημιολογικής σύνδεσης και εξετάστηκε σε ιδιωτικό εργαστήριο μετά από συμπτωματολογία.

-Στην περιοχή της Λάρισας καταγράφηκαν 3 νέα κρούσματα Covid -19.
Το 1 κρούσμα αποτελεί στενή επαφή κρούσματος (06/09/2020) και προέκυψε κατόπιν ιχνηλάτησης, 1 ακόμη αποτελεί στενή επαφή κρούσματος (07/09/2020) και εξετάστηκε στο Π.Γ.Ν Λάρισας ενώ τέλος 1 κρούσμα δεν διαθέτει ενδείξεις επιδημιολογικής σύνδεσης και εξετάστηκε σε ιδιωτικό εργαστήριο μετά από συμπτωματολογία.

-Στην περιοχή της Καρδίτσας καταγράφηκαν 2 νέα κρούσματα Covid -19.
Πρόκειται για επαφές κρούσματος (03/09/2020) οι οποίες εξετάστηκαν σε ιδιωτικό εργαστήριο κατόπιν συμπτωματολογίας.

Το Συντονιστικό Όργανο της Περιφέρειας Θεσσαλίας για την αντιμετώπιση της κρίσης του Covid 19, ενημερώνει καθημερινά και με πλήρη εγκυρότητα τις κοινότητες στους τέσσερις θεσσαλικούς Νομούς για την εξέλιξη της ασθένειας σε υπάρχουσες και νέες εστίες. Τα στοιχεία των νέων κρουσμάτων αντλούνται από τις ΚΟΜΥ του ΕΟΔΥ καθώς και από δημόσια και ιδιωτικά εργαστήρια στα οποία πραγματοποιούνται οι σχετικοί έλεγχοι. Η ενημέρωση πραγματοποιείται με βασικό γνώμονα την ενημέρωση της θεσσαλικής κοινωνίας και την προστασία των προσωπικών δεδομένων και της υπόληψης των ανθρώπων που νοσούν.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το