Τοπικά

Αύξηση των ενοικίων στον Βόλο κατά 21% το δεύτερο τρίμηνο του 2021

Αύξηση 21,10% παρουσιάζουν οι τιμές των ενοικίων στον Βόλο, σύμφωνα με τον δείκτη τιμών του spitogatos. gr για το Β’ τρίμηνο του 2021 σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος.
Αύξηση 4% παρουσιάζουν οι τιμές πώλησης των ακινήτων στον Νομό.
Το τετραγωνικό πωλείται κατά μέσο όρο 1040 ευρώ και ενοικιάζεται 6,94 ευρώ.
Κατά τη διάρκεια του Απριλίου-Μαΐου-Ιουνίου 2021, η μέση τιμή για τα σπίτια προς πώληση ήταν υψηλότερη στα νότια προάστια της Αθήνας, με 2.766€ ανά τετραγωνικό μέτρο και χαμηλότερη στη Φλώρινα με 511€ ανά τετραγωνικό. Η μεγαλύτερη αύξηση σε αυτό το τρίμηνο σε σχέση με το προηγούμενο έτος, καταγράφηκε στον Νομό Καρδίτσας με +28%, ενώ η μεγαλύτερη μείωση στον Νομό Λασιθίου με -10%. Όσο για τις ενοικιάσεις, η χαμηλότερη τιμή καταγράφεται στο Κιλκίς με 2,94€/τ.μ. και η υψηλότερη τιμή στη Χαλκιδική με 30€/τ.μ.

Διορθώσεις δηλώσεων για μειωμένα ενοίκια
Χιλιάδες ιδιοκτήτες ακινήτων οι οποίοι δεν έχουν αποζημιωθεί για τα «κουρεμένα» ενοίκια των μηνών Ιανουαρίου – Απριλίου 2021 έχουν την ευκαιρία μέχρι τις 20 Ιουλίου να υποβάλουν στην ΑΑΔΕ αρχικές ή τροποποιητικές δηλώσεις COVID προκειμένου να λάβουν την κρατική αποζημίωση. Προχθές η ΑΑΔΕ άνοιξε την ηλεκτρονική πλατφόρμα για την υποβολή των σχετικών δηλώσεων, ενώ η επεξεργασία και η καταβολή των αποζημιώσεων για τις δηλώσεις που θα υποβληθούν έως τις 20 Ιουλίου αναμένεται να διενεργηθεί μέχρι το τελευταίο δεκαήμερο του Αυγούστου. Οι ιδιοκτήτες ακινήτων ενημερώνονται με μηνύματα για τα λάθη που έχουν εντοπιστεί από την ΑΑΔΕ στις δηλώσεις COVID, τα οποία θα πρέπει να διορθώσουν προκειμένου να αποζημιωθούν για τα ενοίκια που έχουν χάσει. Ειδικότερα:
• Οι εκμισθωτές/υπεκμισθωτές ακινήτων μπορούν να υποβάλουν αρχικές ή τροποποιητικές δηλώσεις COVID ή/και Δηλώσεις Πληροφοριακών Στοιχείων Μίσθωσης Ακίνητης Περιουσίας, για τους μήνες Ιανουάριο 2021 μέχρι και Απρίλιο 2021. Για τη διευκόλυνση όσων έχουν υποβάλει ήδη δηλώσεις COVID, η ΑΑΔΕ θα τους αποστείλει σχετική ειδοποίηση προκειμένου να διορθώσουν τυχόν λάθη ή παραλείψεις τους.
• Μπορούν να υποβάλουν δήλωση COVID οι εκμισθωτές σε υπεκμισθώσεις ακινήτων, που δεν έχουν υποβάλει για τους μήνες Μάρτιο 2020 μέχρι και Δεκέμβριο 2020.
• Για τους μήνες Μάρτιο 2020 και εφεξής, σε περιπτώσεις υπεκμισθώσεων περισσότερων ακινήτων που περιέχονται σε μία δήλωση πληροφοριακών στοιχείων μίσθωσης του αρχικού εκμισθωτή, οι υπεκμισθωτές καλούνται να υποβάλουν τροποποιητικές δηλώσεις πληροφοριακών στοιχείων μίσθωσης, ώστε να προσδιορίσουν ποια από τα ακίνητα υπεκμισθώνουν περαιτέρω στους υπομισθωτές τους.
Σημειώνεται ότι οι ιδιοκτήτες ακινήτων για να μπορέσουν να λάβουν την αποζημίωση για τα «κουρεμένα» ενοίκια θα πρέπει:
• Να δηλώσουν τον λογαριασμό ΙΒΑΝ στην προσωποποιημένη πληροφόρηση του myTAXISnet, ώστε να καταστεί εφικτή η καταβολή των αποζημιώσεων σε αυτούς.
• Να υποβάλουν δηλώσεις COVID για τους μήνες που έχουν λάβει προκαταβολή αποζημίωσης, γιατί αλλιώς χάνουν το δικαίωμα αποζημίωσης και θα πρέπει γι’ αυτούς να κινηθεί η σχετική διαδικασία αναζήτησης των ποσών που έλαβαν.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το