Τοπικά

Αύξηση των εισοδηματικών κριτηρίων για τα τάμπλετ ζητεί ο Σύλλογος Τριτέκνων Μαγνησίας

Να αυξηθούν τα εισοδηματικά κριτήρια, προκειμένου να μπορέσουν να λάβουν τα voucher, ζητούν οι τρίτεκνες οικογένειες της Μαγνησίας.
Η πρόεδρος του Συλλόγου Τριτέκνων Μαγνησίας και γενική γραμματέας της ομοσπονδίας Τριτέκνων κ. Σούλα Βακουφτσή ανέφερε πως «με την τηλεκπαίδευση αποκαλύφθηκαν ακόμη πιο έντονα τα προβλήματα των τρίτεκνων οικογενειών που έπρεπε να έχουν τρεις υπολογιστές ή ταμπλετ στο σπίτι για να κάνουν μαθήματα τα παιδιά τους. Και αρκετές οικογένειες δεν έχουν αυτή τη δυνατότητα, γι’ αυτό και υπήρχαν περιπτώσεις, όπου έκανε το παιδί μάθημα και το άλλο περίμενε για να κάνει με τη σειρά του. Ακούμε ότι θα δοθούν voucher 200 ευρώ για να πάρει μια οικογένεια ταμπλετ, αλλά οι τρίτεκνοι υφίστανται αδικία, αφού υπάρχει εισοδηματικό κριτήριο 12.000 ευρώ τον χρόνο για να πάρουν το συγκεκριμένο ποσό. Δηλαδή θα πρέπει μια τρίτεκνη οικογένεια να έχει 1.000 ευρώ εισόδημα τον μήνα, για να λάβει το voucher. Μπορεί, όμως να καλύψει με αυτό το μηνιαίο εισόδημα τις ανάγκες διαβίωσης; Τα εισοδηματικά κριτήρια που βάζουν είναι της πείνας. Απευθυνθήκαμε στο υπουργείο, αλλά τα αυτιά είναι κλειστά».

Οι τρίτεκνοι εκπαιδευτικοί
Η κ. Βακουφτσή αναφέρθηκε και στους τρίτεκνους εκπαιδευτικούς λέγοντας πως εδώ και περίπου δύο χρόνια έχει χαθεί από τους τρίτεκνους αναπληρωτές το ποσοστό 20% για την προτεραιότητα στις προσλήψεις τους στην εκπαίδευση, με αποτέλεσμα τρίτεκνοι να μην μπορούν να προσληφθούν στην εκπαίδευση και να ζήσουν τις οικογένειές τους. «Εμείς θέλουμε να επιστρέψει το ποσοστό προτεραιότητας τόσο για τις προσλήψεις αναπληρωτών όσο και για τους διορισμούς. Επίσης βλέπουμε ότι ένα μεταπτυχιακό ή ένα διδακτορικό προσφέρει περισσότερα μόρια σε σχέση με τα κοινωνική κριτήρια. Αλλά και στις μεταθέσεις και τις αποσπάσεις υπάρχουν ζητήματα για τους τρίτεκνους. Η εκπαίδευση, το Λιμενικό και η Πυροσβεστική είναι οι χώροι, όπου οι τρίτεκνοι δεν δικαιούνται τη συνυπηρέτηση και βλέπουμε ένας τρίτεκνος να διδάσκει στα Δωδεκάνησα και ο/η σύζυγος εκπαιδευτικός στην Πελοπόννησο. Για όλα αυτά έχουμε ζητήσει από το υπουργείο Παιδείας να υπάρξουν λύσεις».

Οι τρίτεκνες οικογένειες στη Μαγνησία που είναι εγγεγραμμένες στον Σύλλογο ανέρχονται στις 1.842, αλλά, όπως ανέφερε η κ. Βακούφτση συνολικά στον Νομό και χωρίς τις εγγεγραμμένες οικογένειες, πρέπει να φτάνουν τις 5.000, ενώ πανελλαδικά ανέρχονται στις 200.000. Το 2021 οι νέες τρίτεκνες οικογένειες που εγγράφηκαν μέχρι στιγμής στον σύλλογο ανέρχονται στις δώδεκα.
Η ίδια σημείωσε πως «θα πρέπει να αντιμετωπιστεί το δημογραφικό πρόβλημα και να δοθούν κίνητρα στις οικογένειες να κάνουν και το τρίτο παιδί. Το Ισραήλ το έκανε με επιτυχία. Πριν αρκετά χρόνια διαπίστωσε το πρόβλημα και με άμεσες κινήσεις κατάφερε σχεδόν να αυξήσει σημαντικά τον πληθυσμό του».

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το