Τοπικά

Αύξηση επιβατικής κίνησης στο Αστικό ΚΤΕΛ Βόλου – Αγγίζει το 60% σε σχέση με την κατάσταση προ πανδημίας

Στο 50-60% σε σχέση με τα επίπεδα προ πανδημίας έχει ανέλθει πλέον η επιβατική κίνηση στα λεωφορεία του Αστικού ΚΤΕΛ, όταν ήδη έχει αναπτυχθεί το 90% τω δρομολογίων που ίσχυαν και πριν τον κορωνοϊό.
«Από το 25% στην επιβατική κίνηση που είμασταν πριν περίπου ένα μήνα, έχουμε φτάσει κοντά στο 60%» τόνισε ο πρόεδρος του Αστικού ΚΤΕΛ Βόλου κ. Νίκος Ευαγγελινός μιλώντας στη διαδικτυακή εκπομπή «Θεσσαλία Παντού» και πρόσθεσε πως «όσο ανοίγουν και άλλοι κλάδοι της οικονομίας και βελτιώνεται η ψυχολογία του κόσμου, θα αυξάνεται και η κίνηση. Ήδη εδώ και δεκαπέντε μέρες υλοποιούνται τα θερινά δρομολόγια και η αστική συγκοινωνία εξυπηρετεί τους επιβάτες για να μεταβούν σε όλες τις παραλίες του ευρύτερου πολεοδομικού συγκροτήματος. Επίσης με ένα εισιτήριο οι επιβάτες μπορούν να φτάνουν στις παραλίες, όπως συμβαίνει με τη γραμμή του 4 που ξεκινάει από τις Αηδονοφωλιές και καταλήγει στις Αλυκές».
Σύμφωνα με τον ισχύοντα νόμο η κάλυψη των θέσεων σε ένα λεωφορείο μπορεί να φτάσει μέχρι το 65%.
Ο ίδιος συνεχάρη τους οδηγούς και ιδιοκτήτες λεωφορείων που με μεράκι και αυταπάρνηση τηρούν όλα τα μέτρα υγιεινής και δημιουργούν ένα ασφαλές περιβάλλον για τους επιβάτες από τους οποίους ο φόβος να μπουν στο λεωφορείο έχει πλέον απομακρυνθεί.

Επίσης από 1η Ιουνίου οι τιμές στα εισιτήρια έχουν μειωθεί μετά και την μείωση του ΦΠΑ.
Αναφορικά με τα οικονομικά ζητήματα ο κ. Ευαγγελινός επισήμανε πως την περασμένη εβδομάδα οι ιδιοκτήτες λεωφορείων έλαβαν την αποζημίωση ειδικού σκοπού αξίας 800 ευρώ και ευχαρίστησε τον γενικό γραμματέα οικονομικής πολιτικής κ. Χρήστο Τριαντόπουλο για τις ενέργειες που έκανε αναφορικά με την επίλυση των τεχνικών ζητημάτων που είχαν προκύψει.
Επίσης τόνισε πως το Αστικό ΚΤΕΛ θα διεκδικήσει για χρηματοδότηση από την δεύτερη φάση της επιστρεπτέας προκαταβολής, ενώ έχει ζητηθεί ήδη από την πολιτεία μια αποζημίωση για την απώλεια εσόδων στην περίοδο της καραντίνας, καθώς τα λεωφορεία του Αστικού ΚΤΕΛ με μεγάλη απώλεια τζίρου ποτέ δεν έπαψαν να κινούνται στους δρόμους της και να εξυπηρετούν τους επιβάτες.
Αναφορικά με τα μικρά λεωφορεία που διαθέτει το Αστικό ΚΤΕΛ Βόλου, ο κ. Ευαγγελινός επισήμανε πως σε κίνηση αυτή τη στιγμή είναι έξι μικρά λεωφορεία των 60 και 30 θέσεων και καλύπτουν ανάγκες.
Επίσης σε λίγες ημέρες θα ξεκινήσει και ο σχεδιασμός για τα χειμερινά δρομολόγια με τη σκέψη να είναι στην επέκταση των δρομολογίων σε περιαστικές περιοχές.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το