Τοπικά

Αυξημένο κατά 250.000 ευρώ το κόστος για το έργο ανάπλασης των οδών Ζάχου και Καραμπατζάκη

Το έργο διαμόρφωσης των οδών Ζάχου και Καραμπατζάκη απασχόλησε για ακόμη μία φορά την Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Βόλου, με αφορμή την κατακύρωση του προσωρινού αναδόχου του διαγωνισμού. Ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Μαζί για τον Βόλο» Ιάσονας Αποστολάκης και ο αντιδήμαρχος Θάνος Θεοδώρου αντάλλαξαν τα ξίφη τους για την επιβάρυνση του κόστους κατά 250.000 ευρώ.

«Για την επιβάρυνση των 250.000 ευρώ δεν ευθύνονται οι κάτοικοι» σημείωσε ο κ. Αποστολάκης και πρόσθεσε ότι πρόκειται για ένα έργο οδοποιίας και όχι πρασίνου. «Αν ήταν έργο πρασίνου και μπορούσατε να το εντάξετε σε κάποιο πρόγραμμα θα το είχατε κάνει» ανέφερε, τονίζοντας πως το σύνολο του έργου πληρώνεται από τον Δήμο.
Από την πλευρά του ο κ. Θεοδώρου απάντησε ότι, υπό κανονικές συνθήκες, το έργο θα είχε ολοκληρωθεί. «Οι καθυστερήσεις δεν ήταν ευθύνη μας, δεν κάναμε εμείς προσφυγές. Για το έργο υπήρχε οριστικός ανάδοχος και ήμασταν ένα βήμα πριν την υπογραφή της σύμβασης» ανέφερε και σημείωσε ότι διαφωνεί με τον χαρακτηρισμό του κ. Αποστολάκη για το έργο.

Ακόμη, είπε ότι το Ελεγκτικό Συνέδριο δεν έδινε το «πράσινο φως» για την υπογραφή της σύμβασης, λόγω της προσφυγής των κατοίκων.
«Ως δήμος καλέσαμε τον ανάδοχο, που είχε προσφέρει έκπτωση 47% να ανανεώσει την προσφορά αλλά δεν ήρθε. Έτσι απευθυνθήκαμε στον δεύτερο και στον τρίτο ανάδοχο που και εκείνοι δεν ήθελαν. Ενδιαφέρθηκε ο 4ος ανάδοχος, ο οποίος έχει 15 μονάδες διαφοράς στην έκπτωση από τον πρώτο», δήλωσε.

Χαρακτήρισε επίσης τη συνέχιση του έργου με την παραπάνω διαδικασία, ως πολιτική απόφαση. «Το έργο το είχε αναδείξει η δημοτική αρχή προεκλογικά και κριθήκαμε από τον κόσμο. Η ευθύνη της καθυστέρησης και των περισσότερων χρημάτων δεν είναι δική μας» είπε.

Ανακατασκευάζεται τμήμα της Σπυρίδη
Κατά πλειοψηφία εγκρίθηκε η εκτέλεση εργασιών ανακατασκευής τμήματος της οδού Σπυρίδη. Οι εργασίες ανακατασκευής αφορούν το τμήμα από την 28ης Οκτωβρίου έως τη Δημητριάδος και στη μελέτη προβλέπονται εργασίες για την αποξήλωση των υφιστάμενων κυβολίθων, εκσκαφή, σκυροδέτηση και εγκιβωτισμός των γρανιτών, καθώς και μερική αντικατάσταση των μαρμάρων. Tο έργο θα έχει διάρκεια έξι μήνες.
Τις ενστάσεις του για το έργο εξέφρασε ο Ιάσονας Αποστολάκης, αναφέροντας ότι αν υπήρχε σχεδιασμός από πλευράς Δήμου για την ανακατασκευή και άλλων δρόμων, τότε θα πετύχαινε καλύτερη τιμή. Διαφώνησε επίσης με το υλικό επιλογής, σημειώνοντας ότι οι κυβόλιθοι είναι οικονομικότερη λύση και μπορούν να αντικατασταθούν πιο εύκολα.

Τέλος αναφορικά με την επιλογή του αναδόχου που θα εκπονήσει μελέτη για το νέο σύστημα ελεγχόμενης στάθμευσης στον Δήμο Βόλου, ο επικεφαλής της κίνησης «Μαζί για το Βόλο» δήλωσε ότι αναμένει τη δρομολόγηση συνολικής κυκλοφοριακής μελέτης.

Στο ΣτΕ Δήμος Βόλου και κάτοικοι για αυτοψία της Πολεοδομίας
Στις 19 Φεβρουαρίου θα συζητηθεί στο Ε’ Τμήμα του Συμβουλίου της Επικρατείας η έφεση που κατέθεσαν τρεις κάτοικοι κατά του Δήμου Βόλου και κατά της απόφασης του Τριμελούς Διοικητικού Εφετείου Λάρισας, βάση της οποίας απορρίφθηκε η ένστασή τους κατά της αυτοψίας που έκανε η Πολεοδομία Βόλου.
Στη σημερινή συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής αποφασίστηκε να παραστεί ο Δήμος Βόλου στην εκδίκαση της υπόθεσης να αντικρούσει την έφεση τριών κατοίκων.

Αναδείχθηκε επίσης ο ανάδοχος που θα αναλάβει το έργο της «διαγράμμισης οδικού δικτύου λοιπών δημοτικών ενοτήτων Δ.Βόλου και διαγραμμίσεις-πιλοτικές εφαρμογές νέων υλικών έτους 2019». Ο προϋπολογισμός του έργου ήταν 60.000 ευρώ και μετά την έκπτωση του αναδόχου (59%) διαμορφώθηκε σε 24.600 ευρώ με ΦΠΑ.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το