Τοπικά

Αυξημένη κινητικότητα στα κομμωτήρια του Βόλου που άνοιξαν

Αυξημένα είναι τα ραντεβού τουλάχιστον για τις τρεις πρώτες μέρες στα κομμωτήρια του Βόλου τα οποία ανοίγουν σήμερα μετά από πέντε εβδομάδες. Επίσης σήμερα επαναλειτουργούν και τα βιβλιοπωλεία.
Ο πρόεδρος του συλλόγου κομμωτών Μαγνησίας κ. Στ. Κλιτσινάρης δήλωσε πως «μετά από πέντε εβδομάδες τα κομμωτήρια ανοίγουν ξανά σήμερα και ήδη οι συνάδελφοι έχουν προβεί στις απαιτούμενες προετοιμασίες για την καλύτερη εφαρμογή των μέτρων προστασίας από τον ιό».
Αναφορικά με το ενδιαφέρον των πολιτών για να καλλωπιστούν, τόνισε πως για τις πρώτες τρείς μέρες φαίνεται να υπάρχει μια αυξημένη κινητικότητα με τους πελάτες που έκλεισαν ραντεβού στα κομμωτήρια για να κουρευτούν και ευρύτερα να καλλωπιστούν»
Τόσο τα κομμωτήρια, όσο και τα 1.784 βιβλιοπωλεία ανά την ελληνική επικράτεια, θα λειτουργήσουν με διευρυμένο ωράριο, από τις 07.00 το πρωί έως και τις 21.00 το βράδυ.
Σε ό, τι αφορά στα κομμωτήρια, προβλέπεται απόσταση 2 μέτρων μεταξύ των θέσεων εργασίας. Οι πελάτες θα μπορούν να προσέρχονται μόνο με ραντεβού, με τους επιχειρηματίες να κρατούν κατάλογο των ραντεβού άμεσα διαθέσιμο για έλεγχο από τα αρμόδια ελεγκτικά όργανα. Η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική τόσο για τους εργαζόμενους, όσο και για τους πελάτες.

Ο κωδικός που στέλνουν με SMS οι πελάτες – καταναλωτές στο 13033 είναι ο αριθμός 2.
Όπως αναφέρει η ΚΥΑ που δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ, ανοίγουν τη Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου 2020 οι επιχειρήσεις που προσφέρουν:
– Υπηρεσίες κομμωτηρίων και άλλες υπηρεσίες καλλωπισμού/ΚΑΔ 96.02.10.
– Υπηρεσίες κομμωτηρίων γυναικών και κοριτσιών/ΚΑΔ 96.02.11.
– Υπηρεσίες κομμωτηρίου και καλλωπιστηρίου γυναικών, που απασχολεί μέχρι και δύο τεχνίτες κομμωτές/ΚΑΔ 96.02.11.01.
– Υπηρεσίες κομμωτηρίου και καλλωπιστηρίου γυναικών, που απασχολεί πάνω από δύο, τεχνίτες κομμωτές/ΚΑΔ 96.02.11.02.
– Υπηρεσίες κομμωτηρίων και κουρείων ανδρών και αγοριών/ΚΑΔ 96.02.12.
– Υπηρεσίες κουρείου/ΚΑΔ 96.02.12.01.
– Υπηρεσίες κουρείου ή κομμωτηρίου ανδρών, που απασχολεί μέχρι και δύο τεχνίτες/ ΚΑΔ 96.02.12.02.
– Υπηρεσίες κουρείου ή κομμωτηρίου ανδρών, που απασχολεί πάνω από δύο τεχνίτες/ΚΑΔ 96.02.12.03.
Σύμφωνα με όσα ανακοινώθηκαν από το υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων, καταστήματα υπηρεσιών μανικιούρ και πεντικιούρ, καθώς και τα κέντρα αισθητικής παραμένουν κλειστά τη Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου 2020 μέχρι νεοτέρας.
Για τα βιβλιοπωλεία ισχύει ό,τι και για τα καταστήματα πρώτης ανάγκης (σούπερ μάρκετ, κ.λπ.), δηλαδή 4 άτομα ανά 100 τ.μ. και 1 επιπλέον άτομο ανά 15 τ.μ. για καταστήματα μεγαλύτερα των 100 τ.μ. Σύμφωνα με την ΚΥΑ που δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ, δίνεται η δυνατότητα λειτουργίας τις Κυριακές 20 και 27 Δεκεμβρίου 2020.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το