Τοπικά

Αυξημένη κίνηση στην αγορά του Βόλου λόγω θερινών εκπτώσεων

Συγκρατημένη αισιοδοξία από την πρώτη εβδομάδα των θερινών εκπτώσεων επικρατεί από τους εμπόρους, καθώς διαβλέπουν τόνωση της αγοραστικής κίνησης. Βέβαια ελπίζουν αυτή η κατάσταση να συνεχιστεί και τις επόμενες εβδομάδες, οπότε θα μπορέσουν να κάνουν και το δικό τους ταμείο έχοντας μια πιο ξεκάθαρη εικόνα…
Οι εκπτώσεις άρχισαν την περασμένη Δευτέρα με υψηλά ποσοστά που αγγίζουν ακόμη και το 50% και θα διαρκέσουν μέχρι τις 5 Σεπτεμβρίου.
Οι καλές θερμοκρασίες των τελευταίων ημερών με το γλυκό αεράκι, έδωσαν την δυνατότητα στους καταναλωτές να κατέβουν στους κεντρικούς εμπορικούς δρόμους κάνοντας στην αρχή κάποιες διερευνητικές βόλτες και στη συνέχεια αγορές.

«Υπάρχει μια τόνωση της αγοραστικής κίνησης που παραδοσιακά συμβαίνει την πρώτη εβδομάδα των θερινών εκπτώσεων» τόνισε ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Βόλου κ. Απόστολος Οντόπουλος και πρόσθεσε πως «από τη Δευτέρα άρχισε η κίνηση να γίνεται έντονη και συνεχίστηκε μέχρι τέλος εβδομάδας, αν και το Σάββατο τα πράγματα ήταν πιο περιορισμένα, καθώς πολλοί επέλεξαν να μεταβούν στις παραλίες για κάποιο μπάνιο».
Ο ίδιος πρόσθεσε πως «καθοριστικές θα είναι και οι επόμενες εβδομάδες, καθώς πολύς κόσμος ακόμη δεν έκανε την παραδοσιακή βόλτα για να δει ποια είδη τον ενδιαφέρουν και να προβεί σε αγορές, οπότε στα τέλη του μηνός θα μπορούμε να κάνουμε έναν πιο αξιόπιστο απολογισμό. Πάντως αυτή τη στιγμή στο χώρο των εμπόρων επικρατεί μια συγκρατημένη αισιοδοξία για την πορεία».

Σύμφωνα με τον κ. Οντόπουλο μια δυναμική τώρα στην περίοδο των θερινών εκπτώσεων φαίνεται πως έχουν τα ρούχα και τα υποδήματα.
Πάντως όλο το προηγούμενο διάστημα, πριν τις εκπτώσεις, τα καταστήματα έκαναν προσφορές στα είδη τους για να προσελκύσουν καταναλωτές.
Οι έμποροι γνωρίζουν ότι το επόμενο διάστημα μετά το καλοκαίρι θα είναι δύσκολο λόγω του γενικότερου κλίματος που έχει διαμορφωθεί από την πανδημία, γι’ αυτό και στρέφουν τις ελπίδες τους στις θερινές εκπτώσεις ελπίζοντας να αντλήσουν τους πόρους για να μπορούν να επιβιώσουν στη συνέχεια. Άλλωστε ο εφιάλτης των λουκέτων δεν έχει φύγει και η αγωνία για το αν και πόσα εμπορικά θα κλείσουν από το Φθινόπωρο και μετά παραμένει.

Πέρυσι έξι στις δέκα επιχειρήσεις είχαν δηλώσει μειωμένο τζίρο σε σχέση με πρόπερσι για την περίοδο των θερινών εκπτώσεων.
Στο μεταξύ χθες σχεδόν όλα τα εμπορικά καταστήματα στον Βόλο έμειναν κλειστά μετά από σύσταση του Εμπορικού Συλλόγου Βόλου. Τα καταστήματα που λειτούργησαν ήταν ελάχιστα και η κίνηση στους εμπορικούς δρόμους πολύ υποτονική που δείχνει ότι οι Βολιώτες επέλεξαν την παραλία και το μπάνιο τους.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το