Τοπικά

Αυξημένη κίνηση στα κρεοπωλεία την περίοδο της Σαρακοστής λόγω …κορωνοϊού 

Αυξημένη είναι τις τελευταίες ημέρες η κατανάλωση και στα κρεοπωλεία, με τα ποσοστά να αγγίζουν ακόμη και το 30% σε σχέση με το προηγούμενο δεκαήμερο. Πάντως οι κρεοπώλες σημειώνουν ότι υπάρχει επάρκεια στην αγορά και ο κόσμος δεν θα πρέπει να ανησυχεί.
Μπορεί να βρισκόμαστε στην περίοδο της Σαρακοστής και πολύς κόσμος να νηστεύει, όμως ο κορωνοϊός με τον φόβο που προκαλεί, δεν κοιτά θρησκευτικές περιόδους και συνήθειες χρόνων. Την περασμένη Παρασκευή και Σάββατο στα κρεοπωλεία καταγράφηκε μεγάλη αγοραστική κίνηση και οι Βολιώτες κατά δεκάδες συνέρρεαν, για να εφοδιαστούν. Το κρέας δεν έμεινε εκτός των επιλογών των καταναλωτών, για να γεμίσουν το ψυγείο τους, λες και επρόκειτο για επερχόμενη Κατοχή και μετέβησαν στα κρεοπωλεία, για να κάνουν μαζικές αγορές. Τέτοια ζήτηση για κρέατα σε περίοδο νηστείας και χωρίς να έχουμε φτάσει στο Πάσχα, μάλλον είχαν αρκετά χρόνια να ζήσουν οι κρεοπώλες, που προσπαθούσαν να εξυπηρετήσουν τους πελάτες τους. Κρεοπώλες ανέφεραν πως η αύξηση στην κίνηση στα κρεοπωλεία ξεπέρασε ακόμη και το 30% σε σχέση με μια εβδομάδα πριν, ενώ κάποιοι προμηθεύονταν και αρκετές ποσότητες. Ό,τι συνέβη, δηλαδή στα σούπερ μάρκετ, που οι καταναλωτές στράφηκαν μαζικά, για να αγοράσουν τα πάντα, νομίζοντας ότι θα έλθει… πείνα, κάτι αντίστοιχο, βέβαια σε μικρότερο βαθμό, συνέβη και στα κρεοπωλεία. Ο πρόεδρος του συλλόγου κρεοπωλών Μαγνησίας κ. Αντώνης Κανελλόπουλος επισήμανε πως τις τελευταίες ημέρες, ιδίως Παρασκευή και Σάββατο, καταγράφηκε μια αύξηση στην καταναλωτική κίνηση στα κρεοπωλεία, εξέλιξη που μάλλον πρέπει να αποδοθεί στον κορωνοϊό. Συμπλήρωσε δε πως τα κρεοπωλεία έχουν επάρκεια σε κρέατα και η τροφοδοσία της αγοράς γίνεται κανονικά. Σημειώνεται πως τα κρεοπωλεία θα συνεχίσουν να είναι ανοικτά, όντας από τις ελάχιστες κατηγορίες καταστημάτων, όπως τα σούπερ μάρκετ και τους φούρνους, που θα εξυπηρετούν τους πολίτες.

Η λειτουργία του Επιμελητηρίου
Μόνο ηλεκτρονικά ή κατόπιν τηλεφωνικών ραντεβού θα λειτουργεί εφεξής η υπηρεσία του Επιμελητηρίου Μαγνησίας, λαμβάνοντας μέτρα για την πρόληψη εξάπλωσης κορωνοϊού και την προστασία της υγείας των μελών του. Από σήμερα Τρίτη 17 Μαρτίου μπορούν τα μέλη να εξυπηρετηθούν με τηλεφωνική επικοινωνία ή αποστολή e-mail, με επισυναπτόμενα τα απαιτούμενα δικαιολογητικά στο αίτημά τους για κάθε περίπτωση ως εξής: Επιμελητήριο Μαγνησίας: Τηλ: 2421094700, Ε: [email protected] Γ.Ε.Μ.Η: Τηλ: 2421094700, Ε: [email protected], Μητρώο: Τηλ: 2421094700, Ε: [email protected]

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το