Τοπικά

Αυξημένη η κίνηση στο Υπεραστικό ΚΤΕΛ Μαγνησίας και στο λιμάνι του Βόλου

Αυξημένη είναι η κίνηση από την περασμένη Παρασκευή 19 Απριλίου και όλη τη Μεγάλη Εβδομάδα στο Υπεραστικό ΚΤΕΛ Μαγνησίας με την εταιρεία να προχωρεί σε έξτρα δρομολόγια για να μπορέσει το επιβατικό κοινό να εξυπηρετηθεί, ενώ επιπλέον δρομολόγια προγραμματίζονται από Αθήνα για Βόλο σήμερα Μεγάλη Παρασκευή και αύριο Μεγάλο Σάββατο.
Ο πρόεδρος του Υπεραστικού ΚΤΕΛ Μαγνησίας κ. Δημήτρης Κολυνδρίνης ανέφερε ότι η αύξηση της επιβατικής κίνησης άρχισε από την Παρασκευή 19 Απριλίου και συνεχίζεται μέχρι σήμερα.

Η εταιρεία για να αντεπεξέλθει και να εξυπηρετήσει το επιβατικό κοινό πρόσθεσε δρομολόγια από την περασμένη Παρασκευή από Αθήνα και Θεσσαλονίκη για Βόλο και αντίστροφα, ώστε κυρίως οι φοιτητές να μπορέσουν να φτάσουν στις πόλεις καταγωγής τους για να περάσουν το Πάσχα.
Αυξημένη αναμένεται η κίνηση και σήμερα Μεγάλη Παρασκευή και αύριο Μεγάλο Σάββατο με εξτρά δρομολόγια από Αθήνα για Βόλο, με τους τελευταίους επισκέπτες, αλλά κυρίως τους φοιτητές να φτάνουν στην περιοχή για να περάσουν το Πάσχα με τους δικούς τους ανθρώπους και τις οικογένειές τους.
Την Κυριακή του Πάσχα θα πραγματοποιηθούν δύο δρομολόγια από Βόλο για Αθήνα, ένα στις 7 π.μ. και ένα στις 10.30 π.μ., ενώ από Αθήνα για Βόλο τρία δρομολόγια, στις 7 π.μ., στις 3 π.μ., στις 9 μ.μ.
Από τη Δευτέρα του Πάσχα τα δρομολόγια θα πραγματοποιούνται κανονικά και σύμφωνα με το πρόγραμμα, ενώ όταν κριθεί αναγκαίο θα γίνουν εξτρά δρομολόγια κυρίως για τους φοιτητές που θα επιστρέψουν στις πόλεις που σπουδάζουν, αλλά και αυτούς που θα επιστρέψουν στον Βόλο.

Στο λιμάνι
Αυξημένη είναι η κίνηση στο λιμάνι του Βόλου σε σχέση με πέρσι, καθώς διακινήθηκαν περισσότεροι επιβάτες και οχήματα από και προς τα νησιά των Βορείων Σποράδων, σύμφωνα με τα στοιχεία του Κεντρικού Λιμεναρχείου Βόλου για τις πρώτες τέσσερις ημέρες της Μ. Εβδομάδας.
Συγκεκριμένα πέρσι από τη Μεγάλη Δευτέρα έως τη Μεγάλη Πέμπτη διακινήθηκαν από και προς το λιμάνι του Βόλου 2.274 επιβάτες, όταν φέτος αυτοί είναι 2.621, αυξημένοι κατά 347 επιβάτες ή αύξηση 15% περίπου.
Το 2018 από Μεγάλη Δευτέρα έως Μεγάλη Πέμπτη ταξίδεψαν από το λιμάνι του Βόλου προς τα νησιά 1.209 επιβάτες και φέτος 1.651, διακινήθηκαν 157 ΙΧ πέρσι και φέτος 206, 45 φορτηγά πέρσι και 70 φέτος, ενώ πέρσι διακινήθηκαν 16 δίκυκλα έναντι 30 φέτος.
Τα στοιχεία του Κεντρικού Λιμεναρχείου Βόλου δείχνουν επίσης ότι κατά το ίδιο χρονικό διάστημα κατέπλευσαν στο λιμάνι του Βόλου από τα νησιά 1.065 άτομα έναντι 970 φέτος, 118 ΙΧ πέρσι και 99 φέτος, 80 φορτηγά πέρσι και 66 φέτος και τέλος 19 δίκυκλα πέρσι και 15 φέτος. Τα στοιχεία του κατάπλου φέτος είναι τριών ημερών, αφού χθες Μεγάλη Πέμπτη μόνο το «Ερατώ» κατέπλευσε με 102 επιβάτες.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το