Τοπικά

Αυξημένη η επιβατική κίνηση στο Υπεραστικό ΚΤΕΛ -Ταξιδιώτες από όλη την Ελλάδα φθάνουν στη Μαγνησία για διακοπές

Με κάθε μέσο οι Βολιώτες από την αρχή της εβδομάδας φεύγουν από την πόλη με προορισμό τα νησιά των Σποράδων αλλά και τις παραθαλάσσιες περιοχές του Πηλίου. Αυξημένη είναι η επιβατική κίνηση στα λεωφορεία των Υπεραστικών Γραμμών Μαγνησίας ωστόσο δεν συγκρίνεται, σε καμία περίπτωση, με τα ποσοστά των προηγούμενων ετών, προ κορωνοϊού.
«Τον Δεκαπενταύγουστο η κίνηση είναι μεγαλύτερη. Αυτό συνέβαινε πάντα. Αλλά δεν υπάρχει η κινητικότητα των προηγούμενων ετών» δήλωσε ο πρόεδρος της «ΚΤΕΛ Υπεραστικών Γραμμών Μαγνησίας» Δημήτρης Κολυνδρίνης και σημείωσε «όσο υπάρχει ο κορωνοϊός και κρούσματα στην περιοχή μας, όσο ο κόσμος φοβάται, είναι λογικό η κίνηση να είναι σε σχέση με τις προηγούμενες χρονιές περιορισμένη».
Πολλοί είναι οι επιβάτες που μετακινούνται από τις περιοχές τους εκτός Νομού στη Μαγνησία. Η πλειοψηφία των επιβατών προέρχεται από την Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη, την Κοζάνη και τα Γιάννενα. «Έρχονται στην περιοχή μας για να κάνουν διακοπές, στο Πήλιο ή στα νησιά των Σποράδων. Υπάρχει αυξημένη ροή από άλλες περιοχές προς την περιοχή μας» πρόσθεσε ο κ. Κολυνδρίνης.
Μικρός είναι ο αριθμός αυτών που φεύγουν από τη Μαγνησία με προορισμό περιοχές εκτός Νομού.
Την ίδια στιγμή αυξημένη είναι και η κίνηση του «εσωτερικού τουρισμού» εντός Μαγνησίας. Οι Μαγνησιώτες επιλέγουν το παραλιακό Πήλιο δηλαδή Καλά Νερά, Άφησσο, Μηλίνα μέχρι Τρίκερι αλλά μετακινούνται και σε περιοχές προς το Αιγαίο όπως Χορευτό, Αη-Γιάννη, Κατηγιώργη.
Σημειώνεται πως τα λεωφορεία κινούνται με πληρότητα 65% του αριθμού των θέσεων. Συνίσταται σε όσους σκοπεύουν να ταξιδέψουν να κάνουν κράτηση για να κλείσουν τη θέση τους ενώ για μετακινήσεις εντός Νομού, αν υπάρχει μεγάλος αριθμός επιβατών, τότε δρομολογείται και δεύτερο λεωφορείο.
Οι πολίτες που επιλέγουν να ταξιδέψουν με το Υπεραστικό ΚΤΕΛ είναι όλων των ηλικιών, αλλά η πλειοψηφία είναι νεαρά άτομα.
«Ταξιδεύουν οικογένειες, νέοι και μεγαλύτερες ηλικίες» σημείωσε ο κ. Κολυνδρίνης υπογραμμίζοντας πως το προσωπικό φοράει πάντα μάσκα, ενώ είναι υποχρεωμένοι και οι επιβάτες εντός του λεωφορείου να φορούν.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το