Τοπικά

Αυξημένες οι παραγγελίες για βασιλόπιτες σε ζαχαροπλαστεία – αρτοποιεία του Βόλου

Κορυφώθηκε η κίνηση χθες και προχθές στα αρτοποιεία και τα ζαχαροπλαστεία για τις παραγγελίες και την αγορά της πατροπαράδοτης βασιλόπιτας που θα συνοδεύει το πρωτοχρονιάτικο τραπέζι. Σε σχέση με πέρσι οι τιμές παραμένουν στα ίδια επίπεδα, αλλά η κατανάλωση και η κίνηση έχουν πέσει κατά 20%-30%.

Ο πρόεδρος του Σωματείου Αρτοποιών Βόλου και Περιχώρων «Η Δήμητρα» κ. Κώστας Τσουράπας σημείωσε πως χθες και προχθές υπήρξαν αρκετές παραγγελίες για βασιλόπιτες: «Δείχνει ότι θα πάει καλά. Βέβαια η κρίσιμη μέρα είναι η αυριανή (σ.σ. σημερινή)».
Οι εκτιμήσεις μέχρι στιγμής κάνουν λόγο για πτώση περίπου στο 20%. «Σε σχέση με πέρσι μάλλον θα κινηθούμε σε χαμηλότερα επίπεδα, περίπου στο 20%. Αρκεί βέβαια να συνεχιστεί η κίνηση των δύο τελευταίων ημερών» σημείωσε.

Οι τιμές στις βασιλόπιτες κυμαίνονται από 10 έως 15 ευρώ, ανάλογα το βάρος και την επικάλυψη: «Οι τιμές παραμένουν σταθερές, με την ίδια πολύ καλή ποιότητα. Βασιλόπιτες φτιαγμένες με αγάπη».
Ο κ. Κ. Τσουράπας τόνισε πως «θέλουμε να ευχαριστήσουμε τους πελάτες μας για τη στήριξη των φούρνων της γειτονιάς. Οι πελάτες μας σέβονται τον κόπο των αρτοποιών, και παρά την υγειονομική κρίση, με αποτέλεσμα τη μείωση της «επισκεψιμότητας», ψωνίζουν από τους φούρνους της γειτονιάς».

Όσον αφορά στην περίοδο των Χριστουγέννων, ο ίδιος επισήμανε πως «είχαμε ελπίδες ότι η παραμονή των Χριστουγέννων θα πήγαινε καλύτερα. Δεν πήγε τόσο καλά, όσο περιμέναμε. Με κλειστή την εστίαση και τα μαγαζιά να έχουν κατεβάσει ρολά, ο κόσμος μαζεύτηκε στα σπίτια του, αλλά δεν αγόρασε ποσότητα. Ο κόσμος πήρε ποικιλία, αλλά δεν πήρε ποσότητα. Προφανώς δεν υπήρχαν οι καλεσμένοι των προηγούμενων ετών, ο κόσμος δεν μετακινήθηκε, δεν ήρθαν οι επισκέπτες και οι συγγενείς από άλλα μέρη της Ελλάδας».

Ο ίδιος τόνισε ότι λόγω κλειστών μαγαζιών για το ρεβεγιόν υπήρχε η αίσθηση πως στα σπίτια θα υπήρχε περισσότερη κατανάλωση, κάτι που τελικά δεν ίσχυσε, ενώ σημείωσε πως πλήγμα αποτέλεσε και ότι δεν δόθηκαν προϊόντα σε ξενοδοχεία που έκαναν ρεβεγιόν άλλες χρονιές. «Οι παραγγελίες για βασιλόπιτες είναι μόνο από πελάτες μας για κατανάλωση στα σπίτια τους, αφού εστίαση και ξενοδοχεία είναι κλειστά» κατέληξε.

Από την πλευρά του ο κ. Στέφανος Καϊσαρλής από το ζαχαροπλαστείο «Μελίνι» τόνισε πως οι παραγγελίες για βασιλόπιτα είναι αρκετές τις τελευταίες δύο μέρες, με την τιμή της να κυμαίνεται στα ίδια με πέρσι επίπεδα. «Η τιμή της βασιλόπιτας παραμένει στα 10 ευρώ το κιλό. Οι παραγγελίες είναι αρκετές, ενώ στα υπόλοιπα γλυκά, που οι τιμές τους παραμένουν σταθερές, μέχρι στιγμής η κατανάλωση και η κίνηση έχουν πέσει σε σχέση με πέρσι περίπου 20%-30%» ανέφερε.

Ο ίδιος πρόσθεσε πως «η κίνηση ήταν πολύ πεσμένη πριν τις γιορτές, ενώ αυτή την περίοδο είναι αυξημένη. Περιμένουμε και την επόμενη περίοδο με τα Φώτα, τη γιορτή του Αγίου Ιωάννη κ.λπ. για να κάνουμε το «ταμείο» της περιόδου».
Τέλος ευχήθηκε να ανοίξει η αγορά και να αρχίσει να λειτουργεί ξανά η οικονομία, τονίζοντας πως ήταν λάθος να κλείσει η εμπορική αγορά και επισημαίνοντας πως τηρώντας τα μέτρα και με ασφάλεια μπορεί να λειτουργήσει.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το