Τοπικά

Αυξάνονται τα σωματεία που δηλώνουν συμμετοχή στην αυριανή κινητοποίηση ενάντια στο εργοστάσιο SRF

Αυξάνονται καθημερινά τα σωματεία από τη Μαγνησία που δηλώνουν συμμετοχή στην πανελλαδική μέρα δράσης ενάντια στις διατάξεις των Πράξεων Νομοθετικού Περιεχομένου της κυβέρνησης για τα εργασιακά ζητήματα. Στον Βόλο η συγκέντρωση διαμαρτυρίας έχει προγραμματιστεί για αύριο Πέμπτη 11 Ιουνίου, στις 7:30 μμ, στην πλατεία Αγίου Νικολάου και οι συμμετέχοντες θα διαμαρτυρηθούν, όχι μόνο για την πολιτική της κυβέρνησης, αλλά και για την επιλογή της δημοτικής αρχής Βόλου να προχωρήσει στην κατασκευή του εργοστασίου SRF.

Συνολικά μέχρι σήμερα έχουν πάρει απόφαση συμμετοχής στην κινητοποίηση οι εξής σύλλογοι και σωματεία:
ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΜΕΤΑΛΛΟΥ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ «Μ. ΠΑΠΑΡΗΓΑΣ»
ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΕΜΠΟΡΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ ΚΑΙ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΒΟΛΟΥ & ΝΕΑΣ ΙΩΝΙΑΣ
ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ Ν. ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΙΚΑΣΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟΥ ΒΟΛΟΥ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΙΚΑ Ν. ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΩΝ/ΤΩΝ Ν. ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΔΗΜΟΣΙΟΥ Ν. ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ

Σε ανακοίνωσή τους οι διοργανωτές αναφέρουν τα ακόλουθα:

Χαιρετίζουμε τον κόσμο που ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα εργατικών σωματείων και φορέων της περιοχής και έδωσε δυναμικά το παρόν στη συγκέντρωση ενάντια στην καύση σκουπιδιών, εκφράζοντας μ’ αυτό τον τρόπο την αποφασιστικότητά του να μην επιτρέψει να θυσιαστεί η υγεία του και το περιβάλλον, στο βωμό της κερδοφορίας των επιχειρηματικών ομίλων. Ο εργαζόμενος λαός αλλά και οι απόμαχοι της δουλειάς, οι γυναίκες και η νεολαία του Βόλου έστειλαν ηχηρό μήνυμα το απόγευμα της Παρασκευής 5 Ιουνίου, παγκόσμια ημέρα περιβάλλοντος, ενάντια στην καρκινογόνα καύση απορριμμάτων και την δημιουργία εργοστασίου παραγωγής SRF στον ΧΥΤΑ Βόλου.
Ο αγώνας μας συνεχίζεται ενάντια στην πολιτική των κυβερνήσεων που μας γεμίζει καρκίνο για τα κέρδη των ομίλων. Είναι η ίδια πολιτική που μας καλεί σε νέες θυσίες για να βγουν αλώβητοι από την κρίση αυτοί οι ίδιοι όμιλοι που καταστρέφουν την υγεία μας και το περιβάλλον, είναι η ίδια πολιτική που χτυπάει μισθούς και εργασιακά δικαιώματα για την ανταγωνιστικότητα και την κερδοφορία μιας χούφτας παρασίτων.
Καλούμε κάθε εργαζόμενο, τα σωματεία και τους φορείς της περιοχής, να συνεχίσουν και να κλιμακώσουν τον αγώνα.
Καλούμε σε νέα συγκέντρωση, την Πέμπτη 11 Ιουνίου, που έχει οριστεί ως μέρα πανελλαδικής δράσης ενάντια στις αντεργατικές διατάξεις των Πράξεων Νομοθετικού Περιεχομένου της κυβέρνησης. Εμείς στο Βόλο, έχουμε έναν επιπλέον λόγο να διαδηλώσουμε ξανά, συνεχίζοντας τον αγώνα για να μην περάσει η κατασκευή του εργοστασίου SRF!
Όλοι, στις 11 Ιουνίου, στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 7:30 μμ στην πλατεία Αγίου
Νικολάου!
Πληρώσαμε πολλά! Δε θα πληρώσουμε ξανά!

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το