Τοπικά

Αυξάνονται ραγδαία τα αιτήματα ανθρώπων για υλική υποστήριξη

 

«Βροχή» πέφτουν το τελευταίο διάστημα οι εκκλήσεις για βοήθεια, κυρίως για υλική υποστήριξη ανθρώπων που βρίσκονται σε ένδεια και στερούνται ακόμη και τα απαραίτητα για τη διαβίωσή τους, στη φιλανθρωπική δράση «Θαύμα» που καλύπτει όλη τη χώρα, ωστόσο, έχει ως βασική αφετηρία τον Βόλο.

Η ψυχή και ταυτόχρονα δημιουργός του όλου εγχειρήματος Νίκη Πρίντζου μίλησε για τη μέχρι στιγμής δραστηριότητα, αλλά και για τον σκοπό του «Θαύματος», στο πλαίσιο ημερίδας της αστυνομίας επισημαίνοντας πως προσπαθούν να καλύπτουν όσο το δυνατόν περισσότερα αιτήματα αναξιοπαθούντων συνανθρώπων μας, καθώς πρόκειται για μια εθελοντική δράση, χωρίς να χρηματοδοτείται από κάπου. Εξηγώντας την όλη διαδικασία από την αρχή σημείωσε πως ελέγχεται κάθε αίτημα που διατυπώνεται με τη βοήθεια των αρμόδιων υπηρεσιών και στη συνέχεια εξετάζεται ο τρόπος βοήθειας που μπορεί να παρασχεθεί. Όπως υπογράμμισε η κ. Πρίντζου, το τελευταίο διάστημα έχουν αυξηθεί αρκετά τα αιτήματα, τα περισσότερα από τα οποία έχουν να κάνουν με ζητήματα διαβίωσης και λιγότερα με υγείας. Μέχρι στιγμής το 2022 έχουν υποβληθεί στη δράση 52 αιτήματα, με 10 από αυτά να σχετίζονται με θέματα υγείας. Η δράση έχει αναλάβει τις σπουδές δύο φοιτητών σε τμήματα του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας στον Βόλο, με την καταβολή ενοικίου και εξόδων διαβίωσής τους. Έχουν βοηθηθεί άνθρωποι που πάσχουν από καρκίνο, ενώ πρόσφατα αγοράστηκε και αναπηρικό αμαξίδιο για ένα νέο παιδί.
Το «Θαύμα» έλαβε σάρκα και οστά τον Σεπτέμβριο του 2021, ωστόσο, έχει αναπτύξει δραστηριότητα εδώ και αρκετά χρόνια. Το όνομά του προήλθε από ένα 15χρονο κορίτσι που βοηθήθηκε οικονομικά η οικογένειά του και βγαίνοντας από το νοσοκομείο ανέφερε ότι ήθελε να ευχαριστήσει «τις κυρίες που έκαναν αυτό το θαύμα και η μητέρα μου είναι χαρούμενη». Το παιδί αυτό, σύμφωνα με την κ. Πρίντζου, έπασχε από καρκίνο, αλλά πλέον είναι καλά, με τη δράση να βοηθά τη μητέρα, καθώς μεγάλωνε μόνη της τη 15χρονη, προκειμένου να σταθεί στα πόδια της, αφού έξι μήνες, διάστημα που νοσηλευόταν το κορίτσι, η μητέρα στερούνταν τα προς το ζην. «Διαμένουν στην Πέλλα, αλλά η καταγωγή της μητέρας είναι από τον Βόλο» τόνισε. «Τα αιτήματα που δεχόμαστε αυξάνονται ολοένα και περισσότερο το τελευταίο διάστημα και έτσι η ευθύνη μας είναι πολύ μεγάλη. Ελέγχουμε πού θα βοηθήσουμε για να μην αδικήσουμε κάποιον που θα έχει πραγματικά ανάγκη» κατέληξε η κ. Πρίντζου.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το