Τοπικά

Αυξάνονται οι μαθητές στο Νέο Κλήμα Σκοπέλου – Μοναδικό στην περιφέρεια Δημοτικό αντίθετο στο ρεύμα της μείωσης

Την αντίστροφη πορεία σε σχέση με όλα σχεδόν τα Δημοτικά της Μαγνησίας και ειδικότερα της περιφέρειας, όπου ο μαθητικός πληθυσμός μειώνεται, ακολουθεί το Δημοτικό Σχολείο Νέου Κλήματος στη Σκόπελο το οποίο από διθέσιο έγινε τριθέσιο λόγω αύξησης των μαθητών.
Η προαγωγή του σχολείου ως προς την οργανικότητά του έγινε φέτος από τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας και αξιολογείται ως μια ενθαρρυντική εξέλιξη στο γενικό γκρίζο τοπίο του κλεισίματος σχολείων επειδή δεν έχουν μαθητές. Σημειώνεται πως έντεκα σχολικές μονάδες έχουν αναστείλει τη λειτουργία τους και οι προβολές του μαθητικού πληθυσμού για πολλά σχολεία δείχνουν καθοδική πορεία μέσα στα επόμενα χρόνια.
Οι μαθητές στο Δημοτικό του Νέου Κλήματος ανέρχονται φέτος στους 31, ενώ πριν δύο χρόνια ήταν στους 27. «Το συγκεκριμένο Δημοτικό είναι το μοναδικό στην περιφέρεια του Νομού, όπου κάναμε προαγωγή στην οργανικότητα των θέσεων, γιατί υπήρχε αύξηση μαθητών» τόνισε ο διευθυντής Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Γιώργος Πολύζος και πρόσθεσε πως «η γενική εικόνα στα υπόλοιπα σχολεία είναι δυστυχώς καθοδική».

Ο τουριστικός χαρακτήρας της περιοχής, καθώς το Κλήμα βρίσκεται στη Σκόπελο φαίνεται πως παίζει καθοριστικό ρόλο στην πληθυσμιακή τόνωση της περιοχής.
«Η τουριστική δραστηριότητα που δημιουργεί οικονομική κινητικότητα και συγκρατεί τον νέο κόσμο στην περιοχή, είναι η κύρια αιτία για τη σταθεροποίηση και αύξηση του μαθητικού πληθυσμού στο Δημοτικό Κλήματος» δήλωσε ο δήμαρχος Σκοπέλου κ. Σταμάτης Περίσσης και συμπλήρωσε πως «υπάρχουν νέοι από τη Σκόπελο που είχαν φύγει για άλλες περιοχές και επέστρεψαν στον τόπο τους για να δραστηριοποιηθούν στον τουρισμό. Αυτοί οι άνθρωποι παντρεύονται και κάνουν οικογένειες. Το Νέο Κλήμα είναι ένα χωριό με περίπου 300 κατοίκους οι οποίοι βλέπουν πως μέσα από τον τουρισμό μπορούν να ελπίζουν. Άλλωστε η Σκόπελος είναι μια περιοχή που αναπτύσσεται δυναμικά στο κομμάτι του τουρισμού».
Μάλιστα ανέφερε πως περισσότεροι αλλοδαποί διαμένουν στη χώρα της Σκοπέλου και λιγότεροι στα γύρω χωριά.
Επίσης υπάρχουν και επαγγελματίες που για έξι μήνες δραστηριοποιούνται στην περιοχή και αποφασίζουν να παρατείνουν την παραμονή τους όλο τον χρόνο.
Το σχολείο έχει και το δικό του blog, όπου παρουσιάζει τις εκπαιδευτικές δράσεις του οι οποίες κινούνται σε διάφορες θεματικές ενότητες.

Share

Πρόσφατα άρθρα

Ακρίβεια: Η Ελλάδα κάνει πρωταθλητισμό στον πληθωρισμό τροφίμων – Το στοίχημα για τα Χριστούγεννα

Η Ελλάδα συνεχίζει να κάνει πρωταθλητισμό στην ακρίβεια παρά το γεγονός ότι σύμφωνα με τα…

1 Δεκεμβρίου 2023

«Αριστερά Μπροστά»: Το πιθανότερο όνομα για το νέο κόμμα Χαρίτση-Αχτσιόγλου

«Αριστερά Μπροστά». Στο όνομα αυτό για το νέο κόμμα που προέκυψε από τη διάσπαση του…

1 Δεκεμβρίου 2023

Αναπληρωτές εκπαιδευτικοί: Εκπτώσεις σε ακτοπλοϊκά και αεροπορικά εισιτήρια για τη μετάβαση στα σχολεία τους

Εκπτώσεις σε ακτοπλοϊκά και αεροπορικά εισιτήρια θα έχουν οι εκπαιδευτικοί Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης που…

1 Δεκεμβρίου 2023

e-ΕΦΚΑ: Έρχονται ενιαίες παροχές για όλους τους ασφαλισμένους

Υπό κατάρτιση είναι ο νέος ενιαίος κανονισμός παροχών σε χρήμα του e–ΕΦΚΑ, με στόχο την…

1 Δεκεμβρίου 2023

«Ντρέπομαι πάρα πολύ» – Τι λέει μαθήτρια που είδε συμμαθητές της να διακινούν ψεύτικες γυμνές της φωτογραφίες

«Είναι πολύ άβολο. Ξέρω ότι την έχουν δει πολλά άτομα και ντρέπομαι πάρα πολύ για…

1 Δεκεμβρίου 2023

Ανεξέλεγκτο το κύμα αποχωρήσεων από τον ΣΥΡΙΖΑ – Σχεδόν 300 μέλη έφυγαν σε μία μέρα

Συνεχίζονται, πλέον σε καθημερινή βάση, οι αποχωρήσεις από τον ΣΥΡΙΖΑ, με στελέχη και μέλη του…

1 Δεκεμβρίου 2023