Τοπικά

Αυξάνονται οι ανάγκες για αίμα στη Μαγνησία – Τιμήθηκαν χθες εθελοντές αιμοδότες 

Αυξάνονται κάθε χρόνο οι ανάγκες για αίμα στη Μαγνησία και ο σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών «Η Αλληλεγγύη» καταβάλλει συνεχείς προσπάθειες για την ευαισθητοποίηση του κόσμου. Χθες σε εκδήλωση στο Πνευματικό Κέντρο τιμήθηκαν 52 εθελοντές που έχουν δώσει αίμα στην εθελοντική τους πορεία πάνω από 40-50 φορές.

Η εκδήλωση έγινε με αφορμή την παγκόσμια ημέρα του εθελοντή αιμοδότη που γιορτάζεται σήμερα, ενώ χθες το πρωί έγινε και εθελοντική αιμοδοσία στο προαύλιο της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας με συμμετοχή 20 και πλέον ατόμων.
Ο πρόεδρος του συλλόγου εθελοντών αιμοδοτών κ. Ιγνάτιος Γελαγώτης επισήμανε πως «κάθε χρόνο στις 14 Ιουνίου γιορτάζεται σε όλες τις χώρες του κόσμου η παγκόσμια ημέρα του εθελοντή αιμοδότη, ώστε να γνωστοποιηθεί περαιτέρω η ανάγκη για αίμα και να τιμηθεί ο εθελοντής αιμοδότης για το δώρο ζωής που προσφέρει με το αίμα του. Το σύνθημα φέτος είναι «να είσαι εκεί για τον άλλο» με διοργανώτρια χώρα των εορταστικών εκδηλώσεων την Ελλάδα που ορίστηκε από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας και ο οποίος έθεσε ως στόχο μέχρι το 2020 όλες οι χώρες να γίνουν αυτάρκεις σε αίμα».

Ο κ. Γελαγώτης επισήμανε πως στον σύλλογο είναι εγγεγραμμένα 4.500 μέλη εκ των οποίων ενεργά είναι τα 2.200. Κάποιοι σταματούν λόγω ηλικίας και αναπληρώνονται από άλλους μέσα από την εκστρατεία ευαισθητοποίησης που κάνουμε. Οι χθεσινές εκδηλώσεις στο Πνευματικό Κέντρο συνδυάστηκαν και με τη συμπλήρωση 35 χρόνων από την ίδρυση του τοπικού συλλόγου.
Το καλοκαίρι που ξεκίνησε, είναι μια περίοδος που παρατηρείται έλλειψη αίματος, ενώ και η «Αλληλεγγύη» θα επιχειρήσει να κάνει και αιμοδοσίες στα νησιά για να καλύψει τις ανάγκες. Κάθε μήνα γίνονται δύο με τρεις αιμοδοσίες. Μάλιστα γίνονται αιμοδοσίες και στα σχολεία, ώστε οι μελλοντικοί 18αρηδες να γίνουν εθελοντές αιμοδότες.
«Η κρίση έχει διπλή αρνητική επίδραση, καθώς αφενός οι πολίτες επικεντρώνονται στα προβλήματα της καθημερινότητας και απομακρύνονται από την εθελοντική αιμοδοσία, αφετέρου τα προβλήματα όξυναν διάφορες παθήσεις που απαιτούν αίμα» τόνισε ο κ. Γελαγώτης και πρόσθεσε πως «προσπαθούμε να μπούμε στα σχολεία, όπως στα ΕΠΑΛ που είναι οι μαθητές έτοιμοι για ενηλικίωση και να γίνουν εθελοντές αιμοδότες».

Στη χθεσινή εκδήλωση τιμήθηκαν το Επιμελητήριο, η περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας και η Μητρόπολη. Μάλιστα χθες το πρωί αίμα έδωσε και η κ. Κολυνδρίνη.
Ο αντιπρόεδρος της «Αλληλεγγύης» κ. Κώστας Βουδούρης είναι 30 χρόνια στον σύλλογο και έχει δώσει αίμα πάνω από 65 φορές. Όπως τόνισε χαρακτηριστικά «πλέον δεν μετράμε, πόσες φορές έχουμε δώσει αίμα, ούτε μας ενδιαφέρει. Αυτό που μας νοιάζει, είναι η προσφορά ζωής στον συνάνθρωπο. Έστω και μια μονάδα αίμα να δώσουμε, είναι σημαντικό, γιατί κάποιος άνθρωπος βοηθιέται. Και είναι μεγάλη υπόθεση να έχουμε ευσυνείδητους και τακτικούς εθελοντές αιμοδότες. Και αυτό προϋποθέτει τη μεγάλη αγάπη προς τον συνάνθρωπο».

Share

Πρόσφατα άρθρα

Κέιτ Μίντλετον: Βγήκε ξανά βόλτα στο Ουίνδσορ – Την είδαν με τα τρία της παιδιά

Νέα δημόσια εμφάνιση φέρεται ότι έκανε η Κέιτ Μίντλετον, λίγες ημέρες αφότου εθεάθη με τον…

22 Μαρτίου 2024

Συνάντηση δικτύωσης του ΚΗΦΗ Αγριάς με το ΚΔΑΠμεΑ Νέας Ιωνίας

Συνάντηση δικτύωσης πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη, 21 Μαρτίου στο χώρο του ΚΔΑΠμεΑ Νέας Ιωνίας. Στη συνάντηση…

22 Μαρτίου 2024

Κυριακή της Ορθοδοξίας

  Τον θρίαμβο της Ορθοδοξίας επί της αίρεσης των εικονομάχων και την αναστήλωση των Ιερών…

22 Μαρτίου 2024

Πανηγύρεις Ευαγγελισμού – Ο Εορτασμός της Εθνικής εορτής

Την μεγίστη Θεομητορική εορτή του Ευαγγελισμού της Παναγίας εορτάζει η Εκκλησία μας την Δευτέρα 25…

22 Μαρτίου 2024

Συμμετοχή της Περιφέρειας Θεσσαλίας στη 16η διεθνή έκθεση “OLIO CAPITALE 2024”

Στη 16η Διεθνή Εκθεση «Olio Capitale 2024» συμμετείχε η Περιφέρεια Θεσσαλίας,. στο πλαίσιο υποστηρικτικών δράσεων…

22 Μαρτίου 2024

Ημερίδα από το Επιμελητήριο Μαγνησίας και τον ΔΣΒ για τον εξωδικαστικό μηχανισμό

Παρουσία της Γενικής Γραμματέως Χρηματοπιστωτικού Τομέα & Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους του Υπουργείου Εθνικής Οικονομίας &…

22 Μαρτίου 2024