Τοπικά

Αυξάνονται οι αφίξεις κρουαζιερόπλοιων τον Οκτώβριο

Μια κάμψη του αριθμού των κρουαζιερόπλοιων που έφτασαν στο λιμάνι του Βόλου παρατηρείται για τους μήνες Αύγουστο και Σεπτέμβριο, ωστόσο, η εικόνα για τον Οκτώβριο αναμένεται να είναι εντελώς διαφορετική.
Σύμφωνα με την πρόεδρο του Οργανισμού Λιμένος Βόλου Βίκυ Μήτρου υπήρξαν κάποιες ακυρώσεις δρομολογίων και το επόμενο κρουαζιερόπλοιο που αναμένεται να «δέσει» στο λιμάνι είναι στις 8 Σεπτεμβρίου. Ακόμη ενδέχεται να υπάρξει και μία έκτακτη άφιξη, που δεν έχει ακόμη οριστικοποιηθεί στις 22 Σεπτεμβρίου.

Σύμφωνα με τον προγραμματισμό αφίξεων που είχε ανακοινωθεί στο λιμάνι του Βόλου αναμένεται να δέσουν εννιά κρουαζιερόπλοια στις 3, 10, 11, 15, 17, 24, 28 και 29 Οκτωβρίου ενώ μέχρι το τέλος του έτους αναμένεται να υπάρξουν άλλες έξι αφίξεις.
«Πρέπει να είμαστε αισιόδοξοι. Πέρυσι είχαμε μόνο δύο αφίξεις και φέτος ίσως καταφέρουμε να φτάσουμε τις 23 ή και τις 25 αφίξεις. Θα είναι σημαντικές για το λιμάνι μας» δήλωσε. Σημείωσε ότι η πανδημία έφερε πάρα πολλά προβλήματα και η κρουαζιέρα επλήγη πάρα πολύ. «Ό,τι καλύτερο καταφέρουμε για φέτος θα είναι θετικό για το λιμάνι και την πόλη μας» ανέφερε.

Υπενθυμίζεται ότι ο Οργανισμός Λιμένος Βόλου συμμετέχει στον διεθνή οργανισμό MedCruise Αssosiation, που έχει μέλη του 71 λιμάνια της Μεσογείου, στα οποία υφίσταται λιμενική δραστηριότητα κρουαζιέρας. Μιλώντας για το κλίμα που υπάρχει στον οργανισμό η κ. Μήτρου επισήμανε ότι είναι αισιόδοξο. «Προσπαθούμε με όσους τρόπους μάς δίνονται να δημιουργούμε ομάδες και να συζητούμε τα διάφορα θέματα που προκύπτουν, ώστε να γίνεται όσο το δυνατόν πιο ασφαλής η διαμονή των επιβατών στα κρουαζιερόπλοια, αλλά και ενδιαφέρουσα κατά την παραμονή τους στις διάφορες πόλεις. Πιστεύω ότι του χρόνου θα είναι καλύτερα τα πράγματα».
Όπως είπε η κ. Μήτρου, υπήρχε ανάκαμψη μετά το εμβόλιο και ο κόσμος άρχισε πάλι να «πλησιάζει» την κρουαζιέρα. Τα πρωτόκολλα είναι πολύ αυστηρά και είναι πολύ σημαντικό ότι στο λιμάνι του Βόλου δεν δημιουργήθηκαν προβλήματα.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το