Τοπικά

Αυξάνεται ο αριθμός στα συμβόλαια Υγείας

Αυξητική πορεία καταγράφουν τα τελευταία χρόνια τα συμβόλαια Υγείας, με τον κόσμο να δείχνει την προτίμησή του στην ιδιωτική Υγεία για μεγαλύτερη και γρηγορότερη ανταπόκριση. Επιπλέον, ο κόσμος όλο και περισσότερο εμπιστεύεται την ιδιωτική ασφάλιση και τα επενδυτικά ή αποταμιευτικά με εγγυημένο επιτόκιο προγράμματα, για να εξασφαλίσει ένα καλύτερο μέλλον για τον ίδιο ή το παιδί του.

Η πρόεδρος του Συνδέσμου Διαμεσολαβούντων Ασφαλειών Μαγνησίας (ΣΥΔΑΜ) και ασφαλιστική πράκτορας κ. Άννα Τσιτσιγιάννη – Βουρούκου τόνισε ότι «ο κόσμος έχει διαπιστώσει πως το ιδιωτικό κομμάτι της Υγείας έχει καλύτερο σέρβις, μεγαλύτερη και γρηγορότερη ανταπόκριση και όχι με τόσο κίνδυνο, όσο στα νοσοκομεία. Ο κόσμος φοβάται τα δημόσια νοσοκομεία, τα οποία σηκώνουν όλο το βάρος με τον Covid-19. Επομένως στρέφεται στην ιδιωτική Υγεία και την ασφάλισή του».
Όπως η ίδια εξήγησε, οι ασφαλιστικές εταιρείες μπορούν να πληρώσουν πολύ γρήγορα τον ιδιώτη και τον ασφαλιζόμενο. «Αυτός που ενδιαφέρεται πραγματικά για την υγεία του, ανεξάρτητα από αυτή την περίοδο που διανύουμε με τον κορωνοϊό, ρωτάει, ασχολείται και στο τέλος προχωράει σε συμβόλαια υγείας» επισήμανε, συμπληρώνοντας πως είναι περισσότερα τα συμβόλαια υγείας από ό,τι παλιότερα, και σημειώνουν μια αυξητική πορεία.

Όσοι είχαν ασφαλιστεί οι ίδιοι με προγράμματα επενδυτικά ή αποταμιευτικά με εγγυημένο επιτόκιο και πήραν τα χρήματα, όταν συμπλήρωσαν το απαραίτητο έτος της ηλικίας τους ή γονείς με μεγάλα παιδιά που πήραν τα χρήματα, ασφαλίζουν τα παιδιά τους με προγράμματα επενδυτικά ή αποταμιευτικά.
«Ο κόσμος αρχίζει και εμπιστεύεται περισσότερο την ιδιωτική ασφάλιση» τόνισε η ίδια, αφήνοντας, ουσιαστικά «πίσω» ό,τι έχει γίνει στο παρελθόν με ασφαλιστικές εταιρείες, διότι η ευρωπαϊκή εποπτεία δεν επιτρέπει να συμβούν τέτοιου είδους φαινόμενα.
«Είναι πολύ δύσκολο να κάνεις αυτή τη δουλειά. Έχει πολλές απαιτήσεις. Προσωπικά δεδομένα, πιστοποιήσεις, συνέχεια ενημέρωση, διάβασμα, παρακολούθηση. Αυτός που πουλάει επενδυτικά, πρέπει να έχει ειδική άδεια από την Τράπεζα της Ελλάδος» σημείωσε, για να προσθέσει: «Επενδυτικά προϊόντα πλέον πουλάνε και οι τράπεζες, μέσω ασφαλιστικών εταιρειών. Το να αποταμιεύσεις στην τράπεζα βάζοντας λίγα χρήματα, δεν σε συμφέρει. Στα επενδυτικά προϊόντα τα χρήματά σου σίγουρα γίνονται περισσότερα. Ειδικά σε σοβαρές και μεγάλες εταιρείες που είναι χρόνια στην αγορά, δεν κινδυνεύεις».

Όσον αφορά στα προγράμματα της σύνταξης η κ. Άννα Τσιτσιγιάννη -Βουρούκου επισήμανε πως για να συμφέρει τον ασφαλιζόμενο, θα πρέπει να έχει ξεκινήσει νέος. «Για έναν 50άρη, είναι λίγα τα χρόνια, με αποτέλεσμα τα ασφάλιστρα να είναι μεγαλύτερα» τόνισε, ενώ σημείωσε πως νέα σε ηλικία άτομα κάνουν τέτοιου είδους προγράμματα: «Βέβαια νέοι με καλύτερη δουλειά και περισσότερα χρήματα. Ίσως νέοι, οι οποίοι φοβούνται ότι αυτή τη δουλειά που κάνουν, δεν θα μπορούν να την κάνουν για πάντα».
Η κ. Άννα Τσιτσιγιάννη – Βουρούκου αναφέρθηκε και στον ασφαλιστικό κλάδο γενικότερα, λέγοντας πως «αν ένα πρακτορείο δουλεύει με σοβαρές εταιρείες και εξυπηρετεί τον κόσμο, δεν αντιμετωπίζει προβλήματα. Υπάρχει τεράστιος ανταγωνισμός από το διαδίκτυο και τις τράπεζες. Τη στιγμή της συνεννόησης, όμως, κανείς δεν θα τα βγάλει πέρα με τον τηλεφωνητή και το «παρακαλώ πατήστε το 2 ή το 3». Εκεί είναι που ο ασφαλισμένος θέλει να τον εξυπηρετήσεις, σχεδόν παρακαλώντας, για να συνεννοηθείς με την εταιρεία του, το οποίο απαιτεί πολλές ώρες να ασχοληθείς. Εμείς έχουμε απευθείας επικοινωνία με τις ασφαλιστικές εταιρείες. Οι σχέσεις των πρακτόρων με τους πελάτες είναι πιο διαπροσωπικές και φιλικές».

Τέλος η ίδια συμβουλεύει τον κόσμο να προσέχει στο ασφαλιστήριο να γράφει πάνω το όνομα του συνεργάτη, τον ΑΦΜ, τον αριθμό μητρώου στο Επιμελητήριο: «Αν δουν άλλα πράγματα στο ασφαλιστήριο, τότε το λιγότερο αυτό να σημαίνει ότι δεν είναι συνάδερφος, απλά κάνει αυτή τη δουλειά βοηθητικά, για επιπλέον εισόδημα».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το