Πολιτισμός

Αυτοτελή διηγήματα γραμμένα ιδιότυπα από τον κτηνίατρο Χριστόφορο Παλαμίδη

Αυτοτελή διηγήματα που είναι γραμμένα με ιδιότυπο τρόπο και περιγράφουν αληθινές ιστορίες, συνθέτουν το βιβλίο του κτηνιάτρου Χριστόφορου Παλαμίδη, το οποίο παρουσιάστηκε χθες στο Σπίρερ. Το βιβλίο έχει τίτλο «Αναμνήσεις ενός κτηνιάτρου-Κωμικές ιστορίες από τη ζωή του», με τον ίδιο τον συγγραφέα να δηλώνει ιδιαίτερα συγκινημένος από την παρουσία του στη γενέτειρά του τον Βόλο, καθώς μένει πλέον μόνιμα στις Σέρρες.

Το βιβλίο παρουσίασε ο εκπαιδευτικός Γιώργος Λαρισαίος, ο οποίος αναφερόμενος στον συγγραφέα τόνισε ότι «με τον Χριστόφορο είμαστε από μικροί γείτονες και συμμαθητές και έχω παρακολουθήσει όλη την πορεία του. Σήμερα έχω τη χαρά και την τιμή να παρουσιάσω το βιβλίο του».
Μιλώντας για το περιεχόμενο του βιβλίου τόνισε ότι «πρόκειται για τις αναμνήσεις του κτηνιάτρου. Είναι το πρώτο του βιβλίο και η δεύτερη παρουσίασή του γίνεται αυτή τη φορά στη γενέτειρά του. Είναι γραμμένο με ένα μοναδικό και ιδιότυπο τρόπο, που μόνο αυτός θα μπορούσε να το κάνει, αλλά πραγματικά δίνει στον καθένα τη δυνατότητα να χαρεί διαβάζοντάς το και να συγκινηθεί σε ορισμένες ιστορίες. Αποτελείται από διηγήματα και είναι καθαρά βιωματικό, ξεκινώντας από τα μαθητικά-φοιτητικά χρόνια και τον Στρατό και κατόπιν ως κτηνίατρος. Είναι τόσες πολλές οι ιστορίες, οι οποίες είναι πραγματικές και είναι γραμμένες με έναν ξεχωριστό τρόπο».

Να αναφερθεί ότι στο βιβλίο παρουσιάζονται με κωμικό και ευχάριστο τρόπο ιστορίες από τη νεανική του ζωή στον Βόλο και αστεία, αλλά και συγκινητικά περιστατικά με τα ζώα και τους ανθρώπους, κατά την εξάσκηση του επαγγέλματός του στην περιοχή των Σερρών και αλλού.
Την παρουσίαση συντόνισε ο συγγραφέας – εκπαιδευτικός Διονύσης Λεϊμονής, ενώ αποσπάσματα από το βιβλίο διάβασε η Βίκυ Ματζώρου, πρόεδρος του Συλλόγου Φιλολόγων Μαγνησίας.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το