Ελλάδα

Αυτός είναι ο τιμοκατάλογος των Τούρκων δουλεμπόρων στους πρόσφυγες

Στη διάθεση των ελληνικών Αρχών είναι πληροφορίες που έχουν να κάνουν ακόμη και με τουρκικές τράπεζες, που δραστηριοποιούνται και στην Ελλάδα, στις οποίες γίνονται σε μετρητά οι καταθέσεις των ποσών από πρόσφυγες και μετανάστες που, με την καθοδήγηση των δουλεμπόρων πληρώνουν πριν επιβιβαστούν στα πλωτά μέσα μεταφοράς τους.
Η Αθήνα έχει ακόμα και τον… τιμοκατάλογο των Τούρκων. Όλα αυτά τα στοιχεία θα γνωστοποιηθούν στους Ευρωπαίους εταίρους, οι οποίοι μέχρι στιγμής δίνουν συγχαρητήρια στην Άγκυρα για τον τρόπο με τον οποίο διαχειρίζεται το προσφυγικό-μεταναστευτικό πρόβλημα.
Σύμφωνα με τη RealNews, ο φάκελος που έχει προωθηθεί από τις μυστικές υπηρεσίες προς «τα πάνω» περιέχει στοιχεία των τελευταίων εβδομάδων για τις μετακινήσεις των δουλεμπορικών δικτύων, τα οποία το καθεστώς της Άγκυρας τουλάχιστον ανέχεται, αν δεν τα υποστηρίζει κιόλας.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που υπάρχουν:
Υπολογίζεται ότι πριν ξεκινήσει η εισβολή των Τούρκων στη Συρία υπήρχαν τουλάχιστον 30.000 Σύροι πρόσφυγες που ήθελαν να περάσουν στην Ελλάδα. Οι περισσότεροι αν όχι όλοι προέρχονταν από την περιοχή της Ιντλίμπ. Με την απόλυτη κάλυψη των τουρκικών Αρχών οι 30.000 Σύροι πέρασαν από την Ιντλίμπ στη Σμύρνη μέσα σε λίγες ημέρες. Υπήρξαν ήμερες το τελευταίο διάστημα που διαπιστώθηκε μετακίνηση 5.000 προσφύγων στη Σμύρνη.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, αυτή τη στιγμή το σύνολο των 30.000 αναμένει τη μετάβασή του σε Μυτιλήνη, Χίο και Σάμο.
Οι πληρωμές των ποσών στα κυκλώματα διακίνησης γίνονται με μετρητά σε τράπεζα. Μετά την πληρωμή, πρόσφυγες και μετανάστες ομαδοποιούνται σε «μικτές ομάδες» 50 ατόμων. Αναμένουν την «αποστολή» διαμένοντας είτε σε ξενοδοχεία είτε σε σκηνές σε περιοχή των μικρασιατικών παραλίων.
Ιδιαίτερη σημασία για το πώς αντιμετωπίζουν οι Τούρκοι το ζήτημα είναι το γεγονός ότι ακόμη και αν τουρκική ακταιωρός συλλάβει τους μετανάστες-πρόσφυγες κατά τη διάρκεια του πλου τους εντός των τουρκικών χωρικών υδάτων, αμέσως μετά η τουρκική ακτοφυλακή τους αφήνει ελεύθερους.

Τι πληρώνει ο κάθε μετανάστης-πρόσφυγας για να περάσει στα ελληνικά νησιά
Σάμος με φουσκωτό 1.000 ευρώ
Χίος με φουσκωτό 1.100 ευρώ
Φαρμακονήσι με φουσκωτό 1.100 ευρώ
Πλους με ταχύπλοο σκάφος προς όλα τα νησιά 1.300 ευρώ
Κως με τζετ σκι 1.500 ευρώ
Με τουριστικό γιοτ για όλα τα νησιά 2.200 ευρώ
Με γιοτ… πολυτελείας για όλα τα νησιά 3.000 ευρώ

Πηγή: Έθνος

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το