Τοπικά

Σοκαρισμένος ο Μ. Μιτζικός από τις παρανομίες στην Κορώπη – Βίλες εμποδίζουν την πρόσβαση στις παραλίες

«Θα καούνε ζωντανοί. Έκαναν βίλες και απαγόρευσαν την πρόσβαση των ανθρώπων στην παραλία». Η δήλωση ανήκει στον δήμαρχο Νοτίου Πηλίου κ. Μιχάλη Μιτζικό που σήμερα επισκέφθηκε την περιοχή της Κορώπης (μπούφα) για να διαπιστώσει πως οι βίλες με τις περιφράξεις τους βρίσκονται επάνω στη θάλασσα. Αναρωτιέμαι που είναι τόσα χρόνια η Κτηματική Υπηρεσία, αναρωτιέμαι τι κάνουν οι υπηρεσίες. Δεν βλέπουν τι συμβαίνει; Για να προσεγγίσει καποιος την παραλία πρέπει να μπει μέσα σε ρέμα γιατί κόψανε τους δρόμους και τους κάνανε ιδιωτικά οικόπεδα, μαλώνοντας μεταξύ τους για ιδιοκτησίες . Σοκαρίστηκα με αυτά που αντίκρισα. Δεν είναι μόνο οι παρανομίες και μάλιστα από πολίτες γνωστούς στις κοινωνίες, αλλά εδώ είναι θέμα ζωής και θανάτου. Σε μια φωτιά θα καεί κόσμος ζωντανός που δεν θα μπορεί να προσεγγίσει στη θάλασσα. Έχω πάθει σοκ και όλα θα ξηλωθούν. Μην διαννοηθεί κανείς να μου σκλήσει πιέσεις , να με καλέσει στο τηλέφωνο. Από Δευτέρα ξεκινάνε τα ξηλώματα και αναρωτιέμαι τι έκαναν η Πολεοδομία και η Κτηματική», δήλωσε στη «Θ.

Η αυτοψία έγινε μαζί με τον Αντιδήμαρχο Μηλεών Α. Διανέλλο σε όλες τις παράνομες κατασκευές στον αιγιαλό, πάνω στην παραλία της Κορώπης, όπως τόνισε.

«Η Δημοτική Αρχή δεν θα κάνει πίσω σε καμία παρανομία, θα διαφυλάξει τη νομιμότητα και κυρίως το αναφαίρετο δικαίωμα των δημοτών για ανεμπόδιστη πρόσβαση στις παραλίες. Έδωσα άμεση εντολή στις Υπηρεσίες του Δήμου για σύνταξη εκθέσεων αυτοψίας και αναφορών στις αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες (Κτηματική, Λιμενικό, Πολεοδομία) για την εφαρμογή της κείμενης νομοθεσίας.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το