ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΕΣΡ: Ποια κανάλια θα διαγραφούν

Ελλάδα

Νέα ονόματα στο πλευρό της Νάνσυς Καπούλα

Τοπικά

Σκότωσαν έξι άλογα με καραμπίνα στην Παραμυθιά

Ελλάδα

Τοπικά

Αυτοπεποίθηση και αυτοεκτίμηση «εργαλεία» για την ψυχοσυναισθηματική ανάπτυξη του παιδιού

Στο Δημοτικό Σχολείο «Άγιος Ιωσήφ» Βόλου πραγματοποιήθηκε χθες ομιλία με θέμα «Καλλιεργώντας στο παιδί μου την αυτοπεποίθηση και την αίσθηση ότι αξίζει» με εισηγήτρια την κ. Γιάννα Καλώτα, ψυχολόγο – ψυχοθεραπεύτρια.
Η ίδια σημείωσε ότι «καταρχάς πρόκειται για δύο διαφορετικά πράγματα, δηλαδή άλλο κομμάτι η αυτοεκτίμηση και άλλο η αυτοπεποίθηση».
«Η αυτοπεποίθηση συνδέεται πιο πολύ με τις εξωτερικές επιτυχίες, με τα πράγματα που καταφέρνω και μπορώ να κάνω και η αυτοεκτίμηση είναι κάτι πιο βαθύ και συνολικό, έχει να κάνει πιο πολύ με αυτό που είμαι, ενώ είναι πολύ σημαντικό να καλλιεργούμε και τα δύο στα παιδιά» συμπλήρωσε.

Ο γονιός πρέπει να έχει ενσυναίσθηση, να ακούει πολύ και να μην προσπαθεί να απαντήσω στο παιδί του πριν προλάβει να το ακούσει. «Να του δώσω τον χρόνο και τον χώρο να μιλήσει, ενώ προσπαθώ να αποφεύγω συνέχεια το κομμάτι της κριτικής και αξιολόγησης. Σαφώς και με ενδιαφέρει, αλλά δίνω σημασία στη θετική του συμπεριφορά, δηλαδή σε αυτά που έχει καταφέρει, ενισχύω, ενθαρρύνω και επιβραβεύω» πρόσθεσε.
Τέλος η ίδια τόνισε ότι «και τα δύο είναι πολύ σημαντικά για την ψυχοσυναισθηματική ανάπτυξη του παιδιού μου και του εαυτού μου ως γονιός, ώστε να έχουμε έναν ενήλικα αργότερα ολοκληρωμένο. Για να μπορεί ο ίδιος να τολμά και να προσπαθεί, να παίρνει την ευθύνη για τις επιλογές και τις πράξεις του».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο

Μοιραστείτε το