Τοπικά

Αυτόνομο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών στο Νοσοκομείο Βόλου

Χθες ορκίστηκε ο διευθυντής του αυτόνομου τμήματος επειγόντων περιστατικών στο νοσοκομείο Βόλου κ. Ηλίας Καραμέτος. «Ξεκινάμε την λειτουργία του αυτόνομου ΤΕΠ για βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών», τόνισε ο διοικητής κ. Δραμητινός.
Το αυτόνομο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών του Νοσοκομείου Βόλου, αναμένεται να παρέχει αναβαθμισμένες υπηρεσίες στους ασθενείς, χωρίς να επηρεάζονται στη λειτουργία τους οι κλινικές και τα τμήματα με την «αφαίμαξη» προσωπικού.

Το αυτόνομο ΤΕΠ θα διαθέτει διευθυντή γιατρό, δύο επιμελητές Α’ και οι υπόλοιποι επτά που προβλέπονται θα είναι επιμελητές Β’. Εκτός από τους δέκα μόνιμους γιατρούς στο ΤΕΠ θα δραστηριοποιούνται και οι ειδικευόμενοι. Μάλιστα οι ενδιαφερόμενοι γιατροί που θα το στελεχώσουν, θα πρέπει να έχουν σχέση και με την επειγοντολογία. Η λειτουργία της νέας αυτής δομής θα αποφορτίσει σημαντικά τις εφημερίες των Κλινικών, οι οποίες δεν θα είναι υποχρεωμένες να διαθέτουν το ειδικό ιατρικό προσωπικό τους στα Επείγοντα, όπως συμβαίνει τώρα, με αποτέλεσμα οι γιατροί να βρίσκονται μπαλάκι μεταξύ Κλινικής και Επειγόντων.

Παράλληλα θα μειωθεί και ο χρόνος αναμονής στα Επείγοντα, καθώς οι γιατροί θα εργάζονται αποκλειστικά σε αυτή τη δομή. Σύμφωνα με τα στοιχεία του Νοσοκομείου Βόλου, κάθε μέρα στα Επείγοντα μεταβαίνουν 200 ασθενείς, εκ των οποίων θα κάνουν εισαγωγή για νοσηλεία σε κάποια Κλινική οι 18-20. Αυτό το στοιχείο δείχνει πως τα Επείγοντα παρέχουν κυρίως έργο, που αντιστοιχεί στην πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας. Επίσης ο αριθμός των εισαγωγών έχει μειωθεί, γιατί πλέον λειτουργεί και η Μονάδα Βραχείας Νοσηλείας. Η εξέλιξη αυτή ενεργοποιεί και τις χωροταξικές εργασίες που πρέπει να γίνουν στο ΤΕΠ και έχουν σχεδιαστεί από τη διοίκηση.

Ο κ. Δραμητινός επεσήμανε πως με τον αυτόνομο ΤΕΠ θα αποσυμφορηθούν οι κλινικές καθώς πλέον οι ασθενείς δεν θα εξυπηρετούνται από τους γιατρούς με το βαρύ φορτίο, αλλά από τους γιατρούς του τμήματος, έχοντας την καλύτερη δυνατή παροχή υπηρεσιών. Ως δεύτερο όφελος ο διοικητής του Νοσοκομείου ανέφερε ότι θα ελαφρυνθούν κατά πολύ οι «μάχιμες» κλινικές και οι γιατροί θα μπορέσουν να κάνουν πιο ήρεμα τη δουλειά τους για τους νοσηλευόμενους ασθενείς.

«Το αυτόνομο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών, θα αλλάξει εντελώς τη λειτουργία του Νοσοκομείου. Οι γιατροί στις κλινικές, θα κάνουν τη δουλειά τους απερίσκεπτοι, θα μειωθούν οι αναμονές στο ΤΕΠ και οι ειδικοί γιατροί θα μπορέσουν να διαχειριστούν πιο γρήγορα τα περιστατικά» τόνισε.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το