Τοπικά

Αυτόνομη Παρέμβαση Μηχανικών: “Να υπερασπιστούμε την ελευθερία στα δημόσια Πανεπιστήμια”

Κάλεσμα στον λαό του Βόλου και στους συνδικαλιστικούς και επιστημονικούς φορείς να υπερασπιστούν την ελευθερία στα δημόσια πανεπιστήμια απευθύνει η Αυτόνομη Παρέμβαση Μηχανικών Μαγνησίας. Σε ανακοίνωσή της καλεί επίσης το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος να πάρει επίσημα θέση και δηλώνει τη συμπαράστασή του στους φοιτητές που αγωνίζονται για τα αυτονόητα.

«Την ώρα που γράφονται αυτές οι γραμμές, το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης τελεί υπό αστυνομική κατοχή ενώ στα κρατητήρια της Αστυνομίας σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη υπάρχουν επώνυμες καταγγελίες δικηγόρων για ξυλοδαρμούς και απειλές συλληφθέντων. Νοιώθοντας ντροπή για τα όσα συμβαίνουν σε μια χώρα σαν την Ελλάδα, που έχει Κοινοβουλευτική ,κατά το Σύνταγμά της , Δημοκρατία και γνωρίζοντας ως Μηχανικοί από πρώτο χέρι ,πως τα πανεπιστήμια είναι το δεύτερο σπίτι των φοιτητών και του διδακτικού προσωπικού, καλούμε το λαό του Βόλου καθώς και τους Συνδικαλιστικούς και Επιστημονικούς Φορείς να υπερασπιστούν την ελευθερία στα Δημόσια Πανεπιστήμια και να συμπαρασταθούν με κάθε τρόπο στους φοιτητές και τη νεολαία που αγωνίζονται για τα αυτονόητα.
– Να ανακληθούν άμεσα όλες οι διώξεις κατά των φοιτητών και της νεολαίας που βρίσκονταν μέσα στον χώρο του Α.Π.Θ, επιλέγοντας την μορφή του αγώνα τους με σεβασμό στην Δημόσια Περιουσία και τις υποδομές του χώρου.
– Να αποσυρθεί ο Ν.4777/2021, να ανοίξει ένας πραγματικός διάλογος για την παιδεία και την Εκπαίδευση στην χώρα μας, που θα υπηρετεί τις ανάγκες του λαού κι όχι τα μεγάλα συμφέροντα και φυσικά να αποχωρήσει άμεσα η αστυνομία από οποιονδήποτε Πανεπιστημιακό χώρο που έχει με την βία καταλάβει, εκδιώχνοντας από αυτόν τους μοναδικούς φυσικούς του «κατοίκους». Τους φοιτητές, τους Καθηγητές, τους Διδάσκοντες, και τους Εργαζόμενους σ’ αυτό.
– Να επέμβει αυτεπάγγελτα η Εισαγγελία για τις επώνυμες καταγγελίες όλων των συλληφθέντων και την αστυνομική αυθαιρεσία.

Καλούμε τέλος το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος να πάρει επίσημα θέση και να μη σφυρίζει αδιάφορα, εάν θέλει να συνεχίσει να εκπροσωπεί τους αυριανούς Μηχανικούς ως Επιστημονικός Φορέας που σέβεται τους δημοκρατικούς θεσμούς και υπερασπίζει την ελεύθερη διακίνηση των ιδεών και της γνώσης στα Πανεπιστήμια».

Share

Πρόσφατα άρθρα

Παράσταση αφιερωμένη στη Διεθνή Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών

Δημοτικά τραγούδια της λαϊκής παράδοσης που θρήνησαν την κακοποιημένη γυναίκα, δέσμια των στερεοτύπων μιας ατέλειωτης…

24 Νοεμβρίου 2023

Πλούσια η δράση στου ΣΔΥ Βόλου

Μία βδομάδα μετά από τη μεγαλύτερη συμμετοχή όλων των εποχών με 193 δρομείς στον 40ο…

24 Νοεμβρίου 2023

Προφυλακιστέος ο «δράκος των Εξαρχείων» – Υποστηρίζει ότι δεν θυμάται τίποτα

Προφυλακιστέος μετά την απολογία του κρίθηκε ο 23χρονος Σύριος που κατηγορείται και για επτά απόπειρες…

24 Νοεμβρίου 2023

Ξεδιάντροποι έφεραν γυναίκα σε κατάσταση σοκ και την έστειλαν στα νοσοκομεία της πόλης να ψάχνει απεγνωσμένη…

Στα δίχτυα των απατεώνων, σε καθημερινή βάση πλέον, πέφτουν ηλικιωμένες γυναίκες με τις τηλεφωνικές απάτες…

24 Νοεμβρίου 2023

Χάρηκαν τη συμμετοχή τους όσοι έτρεξαν στον “Θεοφίλειο” Δρόμο Ορεινού Τρεξίματος

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε ο «Θεοφίλειος» Δρόμος Ορεινού Τρεξίματος, που διοργάνωσε ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ανακασιάς «Θεόφιλος».…

24 Νοεμβρίου 2023

Οι αλληλομηνύσεις του αστυνομικού και της λιμενικού, η φραστική επίθεση και η επιστολή για προσωπικά θέματα…

Στο Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων Λάρισας έλαβε χθες τέλος μια δικαστική αντιπαράθεση μεταξύ ενός συνταξιούχου πλέον…

24 Νοεμβρίου 2023