Τοπικά

Αυτόνομα ρομποτάκια από μαθητές 2ου Εσπερινού ΕΠΑΛ Βόλου – Παρουσιάστηκαν χθες σε εκδήλωση στο σχολείο

Ρομποτάκια που μπορούν να παρακολουθούν τους εσωτερικούς χώρους και να μεταφέρουν εικόνες μέσω κάμερας στο κινητό τηλέφωνο κατασκεύασαν μαθητές του 2ου Εσπερινού ΕΠΑΛ Βόλου, ενώ τα δημιουργήματά τους τα παρουσίασαν χθες σε ειδική εκδήλωση στο σχολείο.
Οι μαθητές είχαν την στήριξη των καθηγητών τους και της διεύθυνσης του σχολείου. Ο διευθυντής του 2ου Εσπερινού ΕΠΑΛ Βόλου κ. Θανάσης Γκίκας τόνισε πως «χθες πραγματοποιήθηκε μια εκδήλωση παρουσίασης της δουλειάς των μαθητών της Α’ Τάξης στο πλαίσιο του μαθήματος «Ζώνη δημιουργικών Δραστηριοτήτων». Η παρουσίαση περιελάμβανε τρία ρομποτικά οχήματα παρακολούθησης εσωτερικών χώρων. Η δράση έγινε στο πλαίσιο του προγράμματος «Μια νέα αρχή για τα ΕΠΑΛ». Χρησιμοποιήθηκαν πλατφόρμες και κατασκεύασαν τρία οχήματα που μπορούν να κινούνται αυτόνομα σε ένα χώρο και μέσω μιας ασύρματης wifi κάμερας μπορούν να μεταφέρουν στο κινητό μας τηλέφωνο, όπου και αν βρισκόμαστε. Μπορούμε έτσι να επιβλέπουμε ένα χώρο, όπου βρίσκονται ηλικιωμένα άτομα και άλλοι. Δέκα μαθητές συμμετείχαν στο πρόγραμμα».

Η μαθήτρια της Α’ Τάξης Αθηνά Καραθανάση τόνισε πως «κάναμε κάτι πρωτόγνωρο τόσο για μένα όσο και για τα περισσότερα παιδιά της Τάξης. Μας άρεσε πολύ η ιδέα αυτή και προσπαθήσαμε για να την υλοποιήσουμε. Προσωπικά μου αρέσει πολύ η πληροφορική και θα ήθελα να την ακολουθήσω από του χρόνου που λαμβάνουμε ειδικότητα. Άλλωστε η ρομποτική έχει μπει στη ζωή μας. Χωρίς την τεχνολογία δεν μπορούμε να ζήσουμε».
Από την πλευρά του ο κ. Σταύρος Τριανταφύλλου που φοιτά στην Α’ Τάξη του Εσπερινού ΕΠΑΛ εξέφρασε την ικανοποίησή του που συμμετείχε σε αυτό το πρόγραμμα. Μαθαίνουμε διάφορα πράγματα στο σχολείο. Ενθουσιάστηκα μα τα αυτόνομα ρομποτάκια, ήταν κάτι πρωτόγνωρο για μένα και σκέπτομαι να ακολουθήσω την ειδικότητα της πληροφορικής. Με αυτά τα ρομποτάκια μπορείς να έχεις εικόνα ενός εσωτερικού χώρου».
Στη χθεσινή εκδήλωση παρευρέθηκαν μαθητές και εκπαιδευτικοί του σχολείου, αλλά και εκπαιδευτικοί και από άλλα σχολεία, καθώς και εκπρόσωποι αρμόδιων δομών της εκπαίδευσης για την προώθηση των καινοτόμων δραστηριοτήτων.

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το