Τοπικά

Αυτοδιαψεύδονται στον ΣΥΡΙΖΑ Μαγνησίας για την …«εσωκομματική γραφειοκρατία»

Ο συντονιστής της Νομαρχιακής Επιτροπής Μαγνησίας ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Βογιατζής εξέδωσε ανακοίνωση σύμφωνα με την οποία ο όρος «εσωκομματική γραφειοκρατία» δεν έχει ειπωθεί από κανένα μέλος του κόμματος σε καμία συνεδρίαση των οργάνων και εγκαλεί την εφημερίδα “Θεσσαλία” και την e-thessalia.gr για σχετική δημοσίευση.
Ωστόσο, ο συγκεκριμένος όρος είχε χρησιμοποιηθεί μόλις χθες από τον αναπληρωτή γραμματέα της Νομαρχιακής Επιτροπής Μιχάλη Καστρινάκη σε ανάρτηση στο FB για την εκλογική ήττα του ΣΥΡΙΖΑ, στην οποία στηρίχθηκε το δημοσίευμα της “Θ”.

Στην ανάρτησή του ο κ. Καστρινάκης σημείωνε συγκεκριμένα:

Ο ΣΥΡΙΖΑ παραμένει οργανωτικά κόμμα του 3 %. Είναι πολύ μακριά όχι μόνο από το σημερινό 31, 5 %, αλλά και από το 10 με 12 % που ψηφίζει ΣΥΡΙΖΑ παντού (σε συνδικάτα, Δήμους κ.λ.π.) Την ανάγκη στροφής σε αυτόν τον κόσμο και σύνδεσης του με το κόμμα επισημαίνει η σχετική αναφορά στην ομιλία του Τσίπρα. Αυτό είναι κάτι που έχει πολλές πιθανότητες να γίνει, αν και προυποθέτει σύγκρουση με τμήματα της εσωκομματικής γραφειοκρατίας. Τα περί έκφρασης του δημοκρατικού κόσμου του 32 % είναι αναγκαίες ευχές, ο ρεαλιστικός στόχος είναι η ένταξη ή η σύνδεση του κόμματος με αυτό το 10 με 12 %.

Η σημερινή ανακοίνωση του κ. Βογιατζή: 

Έχουμε κατ΄ επανάληψιν δηλώσει ότι δεν μας ενοχλεί η κριτική, ακόμη και η αυστηρότερη.
Στην πραγματικότητα επιθυμούμε την κριτική.
Όταν όμως συνεχίζεται το γνωστό μοτίβο, που το έχουμε καταγγείλει ξανά, η κριτική να στηρίζεται σε ψεύδη και κατασκευασμένες ειδήσεις, έχουμε κάθε δικαίωμα να διαμαρτυρηθούμε.
Για την αποκατάσταση της αλήθειας σας κάνουμε γνωστό ότι στη συνεδρίαση της Νομαρχιακής Επιτροπής Μαγνησίας που έγινε μετά τις ευρωεκλογές και τις αυτοδιοικητικές εκλογές, κανένα μέλος της δεν έθεσε θέμα αποτίμησης του αποτελέσματος εκείνων των εκλογών.
Ομόφωνα αποφασίστηκε και συζητήθηκε αποκλειστικά το θέμα της προετοιμασίας του κόμματος για τις εθνικές εκλογές που ήδη είχαν προκηρυχθεί.
Σε κάθε περίπτωση ο όρος «εσωκομματική γραφειοκρατία» δεν έχει ειπωθεί από κανένα μέλος του κόμματος σε καμία συνεδρίαση των οργάνων αλλά και σε καμία συνεδρίαση των οργανώσεων.
Ο όρος δεν υπάρχει σε κανένα κείμενο του ΣΥΡΙΖΑ πανελλαδικά.
Σε καμία απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής ή των συνεδρίων του κόμματος.
Θα θέλαμε επίσης να παρατηρήσουμε ότι στην ιστοσελίδα της «Θεσσαλίας» παρουσιάστηκε η ανακοίνωση του κόμματος για τις βουλευτικές εκλογές κάτω από την φωτογραφία μιας κάλπης, έτσι που ο αναγνώστης να μην ανακαλύπτει με την πρώτη ματιά, για ποιου κόμματος την ανακοίνωση πρόκειται.
Το συνηθισμένο είναι οι ανακοινώσεις να μπαίνουν κάτω από την φωτογραφία των γραφείων του κόμματος.
Η εφημερίδα «Θεσσαλία» μας πολέμησε άγρια στα τεσσεράμισι χρόνια που ο ΣΥΡΙΖΑ ασκούσε την διακυβέρνηση της χώρας. Τουλάχιστον αυτό να γινόταν με στοιχειώδη σεβασμό προς την αλήθεια και τα όποια υπολείμματα δημοκρατικού ήθους.
ΥΓ: Θεωρούμε στοιχειώδες η δήλωση αυτή να έχει την ίδια προβολή με τα εναντίον του κόμματός μας σημερινά δημοσιεύματα

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το